Londres descarta reconèixer una declaració d'independència basada en l'1-O

Un ministre diu que el referèndum català va ser "il·legal" mentre un altre demana "fixar-se" en l'acord entre Londres i Edimburg del 2014
El ministre d'Afers Europeus del govern britànic, Alan Duncan
El ministre d'Afers Europeus del govern britànic, Alan Duncan | Wikimedia Commons

 

 

El ministre d'Afers Europeus del govern britànic, Alan Duncan, ha descartat reconèixer "qualsevol declaració d'independència" basada en l'1-O. Després d'entrevistar-se amb l'ambaixador espanyol a Londres, Carlos Bastarreche, Duncan va emetre un comunicat assegurant que l'1-O "no es va celebrar d'acord amb el marc legal i constitucional espanyol" i "per tant, era il·legal i un intent de perjudicar l'estat de dret". Per la seva banda, però, un altre dels membres del govern britànic, el ministre d'Afers Escocesos, Ian Duncan, s'ha mostrat en contra de l'ús de la força contra l'1-O, assegurant que "de cap manera" hi està d'acord. Pel ministre, "l'acord d'Edimburg entre el govern britànic i l'escocès" que va permetre el referèndum del 2014 és "un model" en què "molts s'haurien de fixar avui a Europa".


"No podem veure, en el continent europeu, que aquests temes es resolguin amb sang", va assegurar Duncan en una intervenció a la Cambra dels Lords. "L'acord d'Edimburg entre el govern britànic i l'escocès és un exemple de com altres nacions podrien fer front als reptes democràtics dels moviments independentistes", va dir. "Un model en què molts s'haurien de fixar, avui, arreu d'Europa", va afegir.
Comentaris
pere
que us bombin
Joan C.
Dels anglesos no esperem res, dels anglesos només recordarem la traïció de 1714, i la mantindrem viva i els la recordarem per sempre per a dir-los qui són realment.
Joan C.
El referendum va ser legal i va existir malgrat els cínics anglesos
lo perruqer de la saleta
el q hauriaa de ser ilegal és el pentinat d'aquest senyor!
gibraltar
els anglesos ja ens van traïr una vegada, ara els espanyols els tenen agafats pels pebrots amb el tema d gibraltar...és preocupant com està tornant aflora l'extrema-dreta a tot europa i encara és més preocupant, com quasi tots els seus polítics miran cap una altra banda....la corrupció espanyola ja ha arribat als europeus...Europa té mala peça al teler!
fideli
Londres també va maquinar contra la República española...
Kelly
M'han desabut. Ja sé que no tenen amics sinó interessos, però una mica de dignitat creia que sí. Definitivament, éls govern May és indigne de la seva gran nació.
Pau
Home, pel tema que Espanya els tingui agafats pels collons per Gibraltar no serà, perquè si el Regne Unit, que és un gran país, li diu a la merdeta d'Espanya que s'ha d'agenollar, Espanya, com a país inferior, ho ha de fer. Ara, per altres raons... En qualsevol cas, es repeteix la història de sempre: tothom diu que no fins que els fets consumats els fan dir sí.
So brill! Too bad
so sad. No us hi espera ningú. Es tot perdut no hi ha res a perdre.
Independencia
El embaixador espanyol segur que ja li ha menjat el cap. Tenen la teranyina molt gran aquests. Catalunya ha de desconectar d'espanya i europa si fa falta, que vegin que no arronsarem.
Independencia
El embaixador espanyol segur que ja li ha menjat el cap. Tenen la teranyina molt gran aquests. Catalunya ha de desconectar d'espanya i europa si fa falta, que vegin que no arronsarem.
Marcos41247
És el que passa quan t'arronses com ha fet el President Puigdemont: que tota la por i el respecte que ens tenia la comunitat internacional desapareix i se'n refoten de nosaltres. Podem ser mesells i perdre altre cop o podem aixecar la suspensió de la DUI i aprofitar per a rebentar l'economia del continent que ens ha traït vegada rere vegada. Totes les causes del món tenen qui les defensin; Catalunya només ens té a nosaltres.
Drake
La primera vegada 1713, també ens van entregar al parent del Borbó actual, llastima, oi? Tenien una gran oportunitat per demostrar que estaven penedits de la traïció!

envia el comentari