Llançà també planta cara a l'Exèrcit

El municipi ha recordat al Ministeri de Defensa que van aprovar una moció en contra després que els hagin comunicat nous exercicis militars
Alcalde de Llançà, Pere Vila | ACN

 

L'Ajuntament de Llançà (Alt Empordà) ha reclamat al Ministeri de Defensa, la subdelegació del Ministeri de Defensa a Girona i a la base militar de Sant Climent Sescebes que "s'abstinguin de fer maniobres a peu i amb vehicles" pel seu terme. El ple del municipi va aprovar fa mesos una moció declarant-se "territori desmilitaritzat". Aquest dijous hi ha hagut soldats fent maniobres pel terme i el Coronel Comandant de la província ha comunicat al consistori que se'n faran més tant demà com el 28 de febrer. Davant d'això, Llançà ha reiterat a l'Exèrcit la seva oposició municipal. L'alcalde de Llançà, Pere Vila, espera que atenguin la seva demanda i s'aturin els exercicis previstos. El municipi se suma així a les reivindicacions de Celrà (Gironès) i Girona, que han rebutjat aquestes pràctiques.


"Llançà es va declarar territori desmilitaritzat a través d'una moció que sembla que ara ha caigut en un sac trencat i això és preocupant", ha assegurat Vila. La comunicació els va arribar, explica, per part del Coronel Comandant de la província de Girona. A l'escrit els avisaven que tenien previst fer exercicis municipals al seu terme els dies 6, 16,17 i 28 de febrer.

 

Vila diu que, en principi, les actuacions es fan en una zona de muntanya entre Llançà i Colera però que aquest dijous –i per sorpresa d'alguns veïns- s'han pogut veure diversos militars a peu de la carretera que uneix els dos municipis.


Per l'alcalde aquesta situació no és de rebut i remarca que les mocions haurien de ser d'"obligat compliment". Per recordar-los la posició municipal, la Junta de Govern local ha acordat un nou escrit que s'ha enviat a la delegació del Ministeri de Defensa a Catalunya, a la subdelegació del Ministeri de Defensa a Girona i als estaments militars de la base militar Álvarez de Castro de Sant Climent Sescebes. "Nosaltres ho hem enviat i esperem a veure si s'abstenen de fer-ho", insisteix.

 

Vila afegeix que "el més preocupant és que ells fan la comunicació, però tu no tens cap opció d'oposar-t'hi". Amb la mesura, Llançà se suma a les reivindicacions que han fet Celrà i Girona en contra de les maniobres que l'Exèrcit preveu fer dilluns vinent entre els dos termes municipals.Comentaris
i BCN?
Ja n'estic fart de patir els militars que corren per Capità Arenas i Manuel Girona, la meva mare ja no gosa sortir a passejar! Sra. Colau, cóm pot permetre que militars d'uniforme esportiu en grups de 10 o més molesin als vianants i a sobre cantant ritmes militars? S'imagina per NY que cada dia o setmana els marines a les 7AM fesin joging per la 7Av.?
Inadaptado
Lo tenéis claro, separatistas. Los militares no tienen por que dar explicaciones de nada, y menos por hacer maniobras en territorio nacional. Ahora, os fastidiáis.
No cal que ho juris qu'ets inadaptat
Deu ser molt trist viure a un País i sentir-se inadaptat, jo tornaria a casa o intentaria adaptar-me, series més feliç i no emprenyaries als 'indígenes' com varen fer els hidalgos a les Amèriques des de fa cinc segles. ;-))
i BCN tens raó,
Una veïna meva, de més de 70 anys, va estar a punt de caure i pendre mal quan la tropa va passar pel seu costat. Després diuen que defensen la població. A cops de sustos es més un atac que una defensa, així son a España, també entenen democràcia per ordeno y mando.
Joanb
Se'ls podria ridiculitzar fàcilment llançan-los confeti i caramels al nostre pas com si fossin una comparsa o una xirigota de pallassos de carnestoltes. També es podrien penjar cartells amb caricatures de soldats castellano-espanyols fent ximpleries dins les fronteres d'un país on són estrangers i que no són gent benvinguda. Accions per tal que els quedi clar que a Catalunya són forces d'ocupació.
Rex
Demostren tenir molt mala educacio anant a entrenar alla on no els volen, haurien de limitar les maniobres als ajuntaments del PP.
ELISENDA DE MONCADA
, SEGUEIXO: A nosaltres NO ENS VAN, som pacificS i pacifistes, TOT AQUEST MUNTATGE ES UNA amenaça disfressada, no sabeu fer altre cosa,amenaçar, insultar..etc quan no OBREM a la vostra conveniencia,"por coj...es"¡¡ per cer, parles com si fosis l'amo de casa nostra,iNO HO ETS,COM INADAPTADO, ET DONARE UN CONSELL: VESTE'N VIURE A UN ALTRE LLOC I SERAS MES FELIÇ, I NOSALTRES ESTAREM MES TRANQUILS, ENS AGRADA LA PAU I LA TRANQUILITAT.
marcelramon
Tots aquests militars que es fan veure per intentar presionar o coagcionar al poble, son els mateixos, que fa uns anys, varem pujar a Sant Pere de Rodes, i varem arrancar i estripar una estelada..... I al "Inadaptado",..dir que qui es foti l'ultim, es fotrà molt més.....
...
El problema del que el ultimo que rie, rie mejor, es que vosotros, zanahorios, nunca reireis. Triste pero cierto.

envia el comentari