L'expresident txec explica a Forcadell la separació amistosa de Txecoslovàquia

Václav Klaus s'ha reunit amb la presidenta del Parlament per exposar-li l'experiència d'un acord dialogat i senzill d'independència
Carme Forcadell, amb l’exprimer ministre i expresident de la República Txeca, Václav Klaus | Parlament de Catalunya

 

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha rebut aquesta tarda en audiènica l'exprimer ministre i expresident de la República Txeca fins el 2013 Václav Klaus. Klaus, de visita a Barcelona, s'ha reunit durant 45 minuts amb Forcadell per "explicar-li la seva experiència en el procés de separació senzill i amistós" de Txecoslovàquia l'any 1993, tal i com han informat fonts parlamentàries a El Món. La iniciativa de la trobada ha estat de Klaus, que ha volgut exposar a Forcadell el camí que va dur als txecs a assolir la seva independència de forma totalment pacífica i dialogada amb Txecoslovàquia. L'any 2004, la República Txeca va entrar a formar part de la UE com a membre de ple dret. 

 

 

L'expresident txec ja havia visitat Catalunya, i s'ha mostrat a favor del dret a decidir dels catalans i de la seva pertinença a la UE en més d'una ocasió. I de fet, ha tornat a reiterar el seu suport als catalans durant la conversa amb Carme Forcadell. En una conferència celebrada a Àustria sobre els moviments secessionistes el 2015, l'expresident txec, membre del partit conservador Partit Cívic Democràtic, va explicar que espera que Catalunya i Escòcia, si són independents, romanguin a la Unió Europea, assegurant que “és arrogant per part de la UE dir que no seran membres de la Unió Europea”.
Comentaris
Pepita
El senyor Vaclav Klaus és molt amable. Lo de separació pacífica i dialogada, per part nostra ja la podriem tenir, però "dialogada" amb qui?. Molt em temo que a l'altre costat ningú vol diàleg,almenys fins ara.
1
Soci ANC
Queda clar que la anormalitat a Europa la marca espanya. Visca Catalunya lliure i sobirana. ll*ll
1
Moltes gràcies Sr. Klaus
Li agraeixo el seu suport al Procès, i li dic també que em sap mol de greu que per manifestar publicament aquest recolç s'hagi perdut la panera de Nadal del ministre Margallo.
1
Agraim el suport internacional
Podem agrair-li el seu suport . Entreu al compte de twitter https://twitter.com/ThankYouFromCat Es important fer saber el nostre agraïment a les persones que el manifestes des de fora de Catalunya. El suport internacional sera devidiu!
0
sobira
gracies per elseu suport sr Klaus espanya no mes volen als catalans de esclaus i que paguin el café per tothom el dialeg d aquest pseudoestat es anar contra la democracia la decisio d un poble i la llibertat d expresio n es lo mateix espanya que txecoslovaquia la opcio la bona es proclamar la dui i ens sortirem d espanya per sempre els castellans son supremacistes siigui com sigui desconectem d espanya sortirem guanyant
0
Agrair el suport internacional
Si voleu agrair al sr. Klaus el seu interès per Catalunya, podeu utilitzar el twitter: https://twitter.com/ThankYouFromCat. En aquest compte es poden donar les gràcies a totes les persones que, des de l´estranger, es manifesten a favor dels drets polítics dels catalans. És important fer-ho per guanyar suport internacional, que serà imprescindible!
0
I sense referèndum
Txèquia i Eslovàquia es van separar per acord entre els seus governs. Sense consultar a ningú, sense referèndum.
0

envia el comentari