L'Exèrcit manté les maniobres entre Girona i Celrà

La Diputació de Girona insta els soldats a entrenar-se en aquells municipis on no hagin aprovat mocions contra la seva presència
Maniobres de l'exèrcit espanyol a Collserola | Ministerio de Defensa

 

 
 
 
L'Exèrcit espanyol no fa marxa enrere i manté les maniobres previstes entre Girona i Celrà, on fins a 80 soldats faran marxa per les Gavarres, perquè són "pràctiques habituals" que fan a molts altres municipis. Les forces armades han detallat que en aquestes "marxes d'enduriment" no s'hi inclou disparar o fer servir foc d'artilleria, sinó que els soldats s'exerciten recorrent llargues distàncies. És la resposta oficial de l'exèrcit a les peticions dels ajuntaments de Celrà i de Girona perquè dilluns no facin maniobres a cavall dels dos termes municipals. Defensa sosté que no preveu anul·lar ni aquesta ni cap altra de les marxes militars previstes als municipis de la demarcació. 
 
 
 
En paral·lel, aquest divendres hi ha hagut més veus que s'han sumat contra les pràctiques militars. L'una, la del president de la Diputació de Girona i alcalde de Llançà, Pere Vila, que ha instat els soldats a entrenar-se en aquells municipis on no s'hagin aprovat mocions en contra de la seva presència. "Em sembla que és de sentit comú", ha dit. L'altra, la del conseller d'Interior, Jordi Jané, que tot i precisar que marxes militars com aquestes es fan "amb regularitat" a la demarcació, s'ha posat al costat de la demanda dels ajuntaments. 
 
 

  

  

Segons assegura l'Exèrcit, en el cas de l'exercici de dilluns, que portarà fins a 80 soldats a les Gavarres, s'ha seguit el protocol habitual. És a dir, informar sobre el dia que es farà la marxa tant a la Subdelegació del govern espanyol com als ajuntaments. Des de la Inspecció General de l'Exèrcit afegeixen que el tipus de vehicles rodats que porten (camions lleugers tot terreny i autobusos) són per traslladar els soldats i per a avituallament i concreten que l'impacte en el medi ambient és "mínim".Comentaris
Ara i aquí
Que no es prou "grande" el territori espanyol, que hagin de venir a fer el gamarús a casa nostre? Si surten a pasturar allà on viuen i es perden, a les gavarres hauran d'enviar helicòpters a buscar els soldats que s'hauran perdut, els "mandos" no els perdran, sempre son al bar.
2
Franco
Glorioso ejército, el ejPPañol. Ahora han llevado algunos ( muy pocos ) tanques alemanes de alquiler a " parar al ejército ruso" allí en sus fronteras !
1
josep
doncs dilluns a la hora de les maniobres tots a passejar pel fosc, amb estelades i barretina, a fer nosa als soldats
0
Acollonit, per la valentia...
..del Ejercito Espaniol!
0
Josep
No volem forces d'ocupacio!
0
julivert
Jo crec que ho fan pel seu bé. Mireu aquesta noticia d'avui mateig. Uns soldats de l'exèrcit espanyol es perden i truquen al 112. http://www.naciodigital.cat/noticia/125598/soldats/exercit/espanyol/es/perden/truquen/al/112.
1
...
Y eso que son solo 80 soldaditos.....si veis entrar los tanques por la diagonal os cagais, igual que cuando el romeva vio un avión caza en las afueras de bcn...que patéticos sois, zanahorios...
9
Synera99
Pensava justament el mateix que en Josep. Tenen prou territori allà per la seva ecspanya, però si insisteixen a seguir aquí doncs que s'organitzin moltes activitats per la zona on es trobin: caminades, barcacoes, marxes amb bicicleta o moto... La qüestió seria tocar els coll... Ah! I per descomptat, amb estelades!
0
Mocions de ajuntament
N'hi ha a milers. Ara, si l'ajuntament no té competències sobre l'assumpte de la moció, l'alcalde pot netejar-se amb ella la part del cos que li interessi.
0

envia el comentari