Le Figaro: "Catalunya se'n va cap a la independència"

El diari parisenc considera, a l'editorial, que "es pot entendre la idea dels catalans de ser una Dinamarca del sud"
 

 

 

Obertura a cinc columnes a la portada: "Catalunya desafia Madrid i reclama la independència" i, al subtítol, "el torcebraç s'endureix". No només això, Le Figaro també publica un editorial a la portada sobre el procés català, un recurs periodístic reservat a les informacions més importants. En aquest espai, el gran diari de la dreta francesa pren una posició equidistant, en la qual descriu la posició del Govern català com a "radical", però amb una resposta "rígida del govern espanyol, incapaç de cap iniciativa que pugui calmar la febrada". Le Figaro també és receptiu respecte als arguments del catalanisme: "S'entén la idea dels catalans de ser una Dinamarca del sud", tot i que hi contraposa la globalització: "A l'Europa dels 28 o 27 ja li costa pesar a l'escena mundial. Quin seria el seu pes si només fos composta per quaranta o cinquanta dinamarques?".

 

A l'interior de l'edició d'aquest dilluns, les pàgines 2 i 3 estan dedicades exclusivament al conflicte catalanoespanyol. El títol principal "Catalunya se'n va cap a la independència" descriu el tancament de files del Govern català, tot i les tensions entre els socis del PDeCAT i ERC. Le Figaro destaca que "la metàfora dels dos trens llançats a tota velocitat, l'un contra l'altre, ha esdevingut una imatge fàcil a Espanya".

 

Le Figaro també publica un calendari amb les dates clau, un reportatge que compara les actituds de l'ajuntament unionista de Lleida en comparació al de Berga, governat per la CUP. El diari descriu, igualment, l'ambient polític a la Catalunya Nord, on la major part dels entrevistats consideren que la independència del sud tindria efectes positius sobre el reconeixement de la seva llengua i identitat.

 

 

 

A la tercera pàgina de Le Figaro s'hi publica una entrevista amb Carles Puigdemont que deixa molt clar que "si el Tribunal Constitucional em suspèn de les meves funcions, no acceptaré la seva decisió. Només em pot suspendre el Parlament de Catalunya. Una immensa majoria del poble català vol votar. Suspenent-me o expulsant-me del meu despatx Madrid no anul·larà aquesta voluntat. No hi ha un poder prou fort per tancar el gran col·legi electoral que serà la Catalunya de l'U d'Octubre".

 

 
Comentaris
anna
Gràcies!
La Cort s'enfonsa
Ja es comença a esquedar el gran castell de merda del Reino de EspaÑa. Passarà com em lo del futbol. Els espanyols valents i republicans ens haurien de donar les gràcies eternament.
Puigdemont !!!
el Pais Vasc ell solet no en te prous de diners !! Prou !! dels 16.000 mil milions que españa ens roba cada any als catalans , aixo s'acaba !! ni españa ni el pais vasc, que el Pais Vasc ell solet no en te prous de diners !! no reberan un centim d'euro dels Catalans !! prou !! nossaltres marxem !! queda clar ??!! el CUPO es legal pero els mes de 4.00,- ME ue s'embuxaquen de mes no son legals !!!
Catalunya se'n va cap a la independència
i els VASCOS al FLA !!!
cuidadin....
Yo : de ser VASCO me preocuparia bastante que Cataluña se independice politica y economicamente de España.
Ramon
Sóc del parer que quan catalans de la Catalunya Nord ens demanin la doble nacionalitat, així com quan ho facin catalans de naixement o de nissaga residents a qualsevol racó de món i ja no diguem quan vulguin la nacionalitat catalana persones de la Franja, el País Valencià, les Illes, l'Alguer o el Carxe, la tramitació i la concessió no haurien de trigar gaire més d'una dècima de segon.
Joan Jaume
Anem bé.
Vergonya, a.ros, el poble et desprècia.
Angel Ros, somero, més que somero!!!,. Que els catalans de Lleida, lluitadors i patriotres ,ens hagim de veure representats per tu i hagim de passar devant de - Le figaro- com els botiflers de tota Catalunya t'avisa d'això: Perduts els teus puntals, quedaras com el pobre home que ets i un ser humà sense respecte és no res i tu has acabat sent un veritable renegat de la pàtria catalana. Repassa la cançò de La presó de Lleida, captes la flaire de dolor dels defensors de CAT?
Inadaptado
JA JA y JAAA!!!! No os lo creéis ni vosotros separatistas. Vuestra independencia jamás se producirá, aunque hoy un diario extranjero diga tonterías. Aunque ya nos imaginamos quien debe de haber escrito el artículo: un amigo de los separatistas, teniendo en cuenta de que este diario entrevista al golpista que preside la Generalitat, que encima va de chulo diciendo que no aceptará una inhabilitación... Claro que sí, campeón! jajajajajaja!!!!
Pau
Inadaptado -o sigui, Iván canviat de nom- aquest diari és d'un país important i veu que un altre país avançat, modern i occidental com ell es vol separar de la merda tercermundista, autàrquica i tancada de la boina que és Espanya.
Allons enfants de la Catalogne,
le votre jour est arrivé!!!!!
Hay que leer
Ya que tanta pereza da leer todo el artículo, aquí un pequeño fragmento y que cada uno saque sus propias conclusiones: "Ara bé, també apunta que Europa està fent molts esforços per aconseguir mantenir-se en "l'escena mundial" i dubta que una Europa del futur pugui estar formada per "50 dinamarques", en referència als diversos moviments independentistes d'arreu d'Europa. El diari francès no acaba de veure clar que aquesta sigui la millor via davant una Europa "emmalaltida"
Allons enfants del Pais Vasco
Allons enfants del Pais Vasco : le votre FLA est arrivé!!!!!
caesar
leáse PIB y PIB per cápita y entenderás el articulo , Dinamarca PIB per cápita mas de 53 mil dólares, de nada.
Tot el mom es dona conta de la realitat menos els ases de madriz que continuan xulejan, !a prepotencia els mata.
El meu nom
Doncs mira si fossin 50 dinamarques seria com els Estats Units. Però és clar, per a que Europa sigui com els Estats Units primer s'ha d'ensorrar França i això els nacionalistes gavatxots no ho porten gaire bé.
Josep v
Només opinar que encara no entenc que hi pogui haver un català que no vulgui marxar d'aquest estat totalitari, maltractador, manat pels hereus del feixisme i corrupte com cap altre.

envia el comentari