L'ANC dóna llum verda a la DUI "en cas d'impediment coercitiu"

L'entitat sobiranista ha aprovat el full de ruta amb 2.355 vots a favor, 4 en contra i 11 abstencions
Jordi Sànchez parlant amb Carme Forcadell i Carles Puigdemont | ACN

 

 
 
L'ANC ja té full de ruta per al 2017. Com era previst, s'ha aprovat sense sorpreses una ponència política que preveu tant el referèndum com la declaració d'independència en cas "d'impediment coercitiu" per part de l'Estat espanyol a la consulta vinculant. Les bases ho han aprovat així en una única votació –no hi havia esmenes vives per primera vegada- durant l'assemblea general ordinària que se celebra a Granollers (Vallès Oriental). S'ha aprovat per 2.355 vots a favor, 4 en contra i 11 abstencions. 
 
 
 
Durant la presentació del full de ruta, el coordinador de la Comissió d'Incidència Política, Jordi Pairó, ha defensat "l'anàlisi exhaustiu" dels escenaris que preveu l'Assemblea i ha reclamat una pregunta binària i clara, afirmativa, amb observadors durant la campanya i el referèndum, i una campanya unitària però també pròpia.  "Un cop el 'sí' es traslladi del carrer al recompte, el Parlament, que defensarem tant com calgui, haurà d'executar aquest mandat", ha assegurat Pairó. I ha reblat: "Hi serem per assegurar que es dugui a terme; si cal, permanentment". 

  

  

Sigui quin sigui finalment l'escenari, "el fil conductor és el mateix: mobilització , aprovació de la llei de transitorietat, obediència a aquesta norma i declaració d'independència", ha reblat entre aplaudiments.  I per això entenen que la unitat és imprescindible per tirar endavant un eventual nou estat per a Catalunya. "L'aprovació dels pressupostos i l'acte del 21 d'abril són un molt bon presagi de la unitat i la determinació que els ciutadans esperem dels nostres càrrecs electes", ha esperonat Parió. "L'Assemblea som un, vosaltres [institucions i partits] ja sou un, ara hem de ser tots junt un de sol fins al final del camí", ha sentenciat. 

  

  

L'escoltaven a primera fila el president de la Generalitat, Carles Puigdemont; la presidenta del Parlament, Carme Forcadell; i representants de partits com el PDeCAT, ERC, la CUP, EUiA, i del grup parlamentari de JxSí, entre d'altres. També l'exdiputat Francesc Homs i les exconselleres Irene Rigau i Joana Ortega, condemnats pel procés participatiu del 9-N. 

Votació a la 5a assemblea general de l'ANC | ACN

 

 

Amb l'aval de les bases, l'Assembla fixa al seu full de ruta tres escenaris polítics per als propers mesos. El primer, inclou la celebració sense condicionants d'un referèndum organitzat per les institucions catalanes que en cas de victòria del 'sí' s'hauria de traduir en una proclamació d'independència per part del Parlament. 

 En els altres dos, l'ANC entén que s'ha de preveure possibles "ingerències" per part de l'estat espanyol. En cas que la "ingerència" a les institucions, arribi abans que s'aprovi la llei de transitorietat jurídica i la convocatòria del referèndum, l'ANC aposta per reconèixer únicament les institucions catalanes i organitzar mobilitzacions perquè el Parlament aprovi igualment la llei de transitorietat "i proclami la independència". En aquest cas, el referèndum arribaria després per ratificar la decisió. 

 

 


És en aquest punt que l'Assemblea Nacional ja aposta per donar molt pes polític a l'Assemblea d'Electes de Catalunya (AECAT). De fet, avisen que davant d'inhabilitacions o intervencions de l'autonomia, caldrà que aquest ens, que impulsa l'AMI, es reuneixi. "Arribat el cas que el Govern o el Parlament no puguin exercir lliurement les seves funcions, l’AECAT assumirà la màxima representació legítima, sobirana i institucional de Catalunya per completar el procés d’independència, que inclou la realització d'un referèndum, la capacitat per proclamar la independència de Catalunya, la confecció, l’aprovació i la sanció de les normes jurídiques de la nova legalitat i la convocatòria immediata d'eleccions constituents". 

 El tercer dels escenaris planteja que la ingerència arribi després que s'hagi aprovat la llei de transitorietat jurídica. "L’ANC només considerarà com a vigent la legislació sortint de la llei de transitorietat jurídica, en farà obediència, farà costat a les institucions democràticament escollides pel poble de Catalunya". I en aquest context, deixa en mans del Parlament o l'AECAT de nou la proclamació d'independència. 
Comentaris
No cal fer tant teatret
Total, per impedir que un motorista amb un burofax faci la seva feina.
31
am el 5% dels impostos, no fotarem res e res !! o sigui que tot fullaraca !!
Suposo : que els Srs. de l'ANC sabran que una DUI no és firmar un paperet i convertir-se automàticament en un país independent, oi? M'agradaria saber l'estratègia perquè aquesta DUI no fos un paperot mullat sense cap efecte, sabent que a hores d'ara el procés no té suport internacional de cap mena i tampoc no veig els indepes disposats a fer esforços i sacrificis per la causa (per "esforç i sacrifici" llegiu més aviat "matar i morir" abans que "penjar una estelada más gran al balcó").
38
Vergina
Eso no es Chechenia, Fullaraca. Solo Españistan.
0
Sobira
Amb una dui serem lliures es la solució per Catalunya de sortir definitivament de aquesta pseudoespanya marxem i vivirem millor Espanya n ens fa falta per res
1
....
¿Con camisetas de colorines o con huevos fritos de cartulina?
27
Karlus
DUI ja. Espanya és una poma podrida, plena de cucs franquistes , lladres i ocupants del nostre pais. Fora aquesta purria. Els que vulguin llibertat seràn benvinguts , els que vulguin "españolizar", que no emprenyin
2
Sónia- des de Suïssa
Jo també estic per fer la DUI. Mireu Suïssa, no és a la UE i vivim bé per no dir molt be.
0
visca la terra
Ja l'hem presa, la decisió. Us podeu posar com vulgueu. Som la majoria del poble català i us ho demostrarem quan arribi el moment que ja s'acosta. Visca la República Catalana!
3
No ho acabo de veure clar
Que vol dir "en cas d'impediment coercitiu"? que si Mariano Rajoy ens diu que ens enviarà la guardia civil, pleguem i le diem que sí, que val, que molt bé, però que farem acte seguit una DUI? i qué? Fem la DUI peró, ni controlem el territori, ni els funcionaris, ni els mossos, ni els aeroports, ni res de res. La DUI sería encara pitjor que el 9N. Jo penso que hem de posar les urnes, fer cues dos o tres dias abans del dia fixat i que vinguin a precintar urnes. Aquesta sería la nostra Victoria
3
Referendum2017
Si ha d'acabar amb una DUI que acabi.
0
Faldut
Vaja vaja... quants trolls unionistes que hi han per aquí!! Esteu dels nervis i ben pagats oi? Endavant ANC!!! Visca la República Catalana!
2
@faldut
Ni cas, solen ser un o dos trols, aixo si repetin misatjes contínuament, per fer veure que en son molts, per exemple el que sempre es refereix als bascos i al concert, es un ximple Trol de colono's repetint la consigna que li han dictat, si fossin tant penosos farien llàstima. Salutacions d'un altre faldut. !!*!!
1
sebastià
Entenc que s'hauria d'anar a votar, com a mostra de democràcia i ganes de fer be les coses. Però si Puigdemont presentauna proposta a Rajoy que sembla que aquest ja ha contestat abans d'hora, ens podriem estalviar diners i feina fent la DUI tan aviat com sigui possible i ja passem directament a la fase 2, osigui, mobilització, que serà necessària igualment
2
Sixtus
On són els jutges que faran respectar la nova legalitat? Tenen previst els de l'ANC la creació de tribunals populars amb els seus socis? I la reobertura de la Model per acollir tots els incomplidors que preferirán ser empresonats per tenir un plat a taula? Perquè.... On es publicat el pressupost d'Octubre de 2017?
0

envia el comentari