L'ANC demana al Parlament que faci efectiva la independència

L'entitat considera que no hi ha voluntat de negociació per part de Madrid i que, per tant, la suspensió és innecessària
El president de l'ANC, Jordi Sànchez
El president de l'ANC, Jordi Sànchez | ACN

 

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) demana al Parlament que faci efectiva la independència. El Secretariat de l’entitat sobiranista, reunit en sessió extraordinària aquest dijous 12 d’octubre, ha acordat fer públic el seu posicionament en relació a la situació política actual. En un comunicat, l'entitat explica que "atesa la negativa de l’Estat espanyol a qualsevol proposta de diàleg, ja no té cap sentit mantenir suspesa la Declaració d’independència". Per aquest motiu, insten el Parlament "a aixecar-la, i el President i el Govern a implementar la Llei de transitorietat jurídica i fundacional de la República".


El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va declarar la independència dimarts passat al Parlament de Catalunya però la va deixar en suspens "durant unes setmanes" -amb el suport de l'Executiu en ple, excepte el de la consellera Ponsatí- per facilitar la negociació amb el govern espanyol i la mediació internacional. Des de llavors, l'Executiu que encapçala Mariano Rajoy s'ha mantingut immòbil i no ha fet cap gest per dialogar amb la Generalitat. De fet, aquest dimecres el president espanyol va requerir a Puigdemont que, en un termini màxim de cinc dies, concreti si dimarts va declarar o no la independència de Catalunya, i va amenaçar amb l'aplicació de l'article 155 de la Constitució.
Comentaris
ja tarden massa
Este fanático se lo está buscando.
Acabará en prisión por sedición y ninguna de las democracias mundiales moverá un dedo por el.
Ja han fet el primer pas per
aprobar la 155.
Just
L'ANC sempre ha pres bones decisions. Tot el meu suport!
No teniu temps de cinc dies
Han aprovat la 155 i ja l'estàn tramitant.
Josep
Vinga!!!, diumenge missatge institucional del President anunciant la resposta i el plaç per proclamar l independència per aixecar la moral de la gent
joan
Tornin a convocar els periodistes internacionals, observadors internacionals i proclamin solemnement la independència de Catalunya i que quedi clar al mon. Nomes així podem ser tractats com a país per la resta de països i nomes així podem demanar mediació d'estat a estat, i per descomptat "la patata calenta" la passem al terreny internacional. Començarà d'aquesta manera la desestabilització econòmica d'Europa mes important.
Pere
Cortos de miras son los que antepone la ley a los derechos humanos... los dictadores se hacen la Ley a la mida .. Fujim d'aqui
Enric
Increïble que hagin esperat tant a demanar-ho
caesar
tras la respuesta del gobierno y acólitos, ha de levantarse de inmediato la suspensión de la Declaración de Independencia y ponerse en vigor a la mayor brevedad posible.
Empresari
En Jordi Sanchez és ruc!!!
A este fanatico
Puede que ninguna democràcia le reconozca, pero si mas de 2.000.000 de fanaticos con camiones, tractores, retros, i mucha ilusion, con esto ya puede ser suficiente.
Joan
Fem efectiva la declaració, ni Europa ni ningú no farà res fins que s'aixequi la suspensió de la DUI.
A tocar !!!!
14-O Dissabte: Discurs de Puigdemont retirant la suspensió de la Declaració de Independència. Des del Saló de Cent, amb la presència de tot el Govern, els 72 diputats, Mesa del Parlament, entitats (ANC, Òmnium,...), alcaldes, partits sobiranistes, bombers, mossos, sanitat, mestres, catedràtics, sindicats, empresaris,... 15-O Diumenge: Manifestació multitudinària a Barcelona .Celebració d'entrada en vigor de la LLei. 16-O Dilluns: A Madrit, que esperin ben sentats a Trapero,Cuixart i Sànchez.
almogaver.cat
El Rubicó s'ha de creuar com més aviat millor.
DI i paralitzar el país una setmana o el que calgui
Aquest dos dies Espanya i Europa han demostrat que l'unic llenguatge que entenen es el de la força que els toqui la butxaca.
Per cada acció
una reacció.
Isa
No podemos esperar mas, declaracion de INDEPENDÈNCIA JA El govierno español no negociarà nunca, són imperialistas
Nuria de Mexic
Estem perdent temps. La propera setmana volem celebrar solmnement i festivament la Independencia. A dues bandes de l`Atlàntic. Que la Cospedal deixi d` amenaçar, que la SSS deixi de xisclar i que el Rajoy caigui. I vaga general perque Europa dels collons comenci a pensar que els seus caleron poden perillar.
EREP
No hi ha cap intenció de negociar per part de madrid; aixó està mes clar que l'aigua. Volen com sempre la rendició total i absoluta .
fins dintre de tres-cents anys mes
Per mi que CiU ens ha tornat a portar a l'hort!

envia el comentari