L'alcalde de Solsona proposa una "reacció conjunta" dels 712 batlles investigats per la Fiscalia

Els alcaldes de les capitals de comarca de la Catalunya Central encara no han rebut la citació per anar a declarar
L'alcalde de Solsona, David Rodríguez (ERC) | ACN

 

L'alcalde de Solsona, David Rodríguez (ERC), ha proposat en declaracions a l'ACN que els 712 batlles que ha ordenat investigar la Fiscalia per col·laborar amb l'1-O defineixin una "reacció conjunta" perquè, segons ell, els donarà "més força". Rodríguez és un dels centenars de batlles d'arreu del país que va signar un decret de suport al referèndum i s'ha compromès a cedir locals per dur a terme les votacions. Tot i que encara no ha rebut la citació, Rodríguez ha deixat clar que "si volen fer-nos por, que sàpiguen que no en tenim" i ha assegurat que ningú els farà moure "ni un mil·límetre de la nostra voluntat d'exercir la democràcia". Un total de 126 alcaldes de les comarques centrals consten a la llista dels batlles que han donat suport al referèndum i que seran citats per la Fiscalia. Els alcaldes de les capitals de comarca (Manresa, Vic, Berga, Moià, Igualada i Solsona) encara no han rebut la citació i asseguren que estudiaran la seva posició un cop la rebin.


Davant de l'anunci que ha fet aquest dimecres el fiscal general de l'estat, José Manuel Maza, d'ordenar incoar diligències d'investigació contra 712 alcaldes que han mostrat el seu suport al referèndum de l'1-O, el batlle de Solsona, David Rodríguez, creu que seria convenient que tots els batlles anessin "a la una" i fossin capaços de fer una "reacció conjunta". Per ell, aquesta postura seria "més raonable i ens ajudaria a tenir més força".

 

Rodríguez, que ha explicat a l'ACN que encara no ha rebut l'escrit de citació per part de la fiscalia, ha deixat clar que allò que han fet els batlles és "complir la Llei del referèndum aprovada pel Parlament i, per tant, una llei vigent i vàlida". "L'únic que hem fet és complir amb allò que creiem que és de justícia, que és que es pugui celebrar un referèndum", ha apuntat Rodríguez. 


De fet, el batlle solsoní considera que qui està actuant il·legalment és "tant el TC, com la fiscalia com tots els poders de l'Estat". "La Llei del referèndum està basada en la legalitat internacional i també està subscrita per la mateixa Constitució i l'estat espanyol", ha apuntat Rodríguez, qui considera que "no només tenim la legitimitat per dura terme un referèndum, sinó també la legalitat". 

 

En aquest sentit, l'alcalde republicà ha exposat que el compromís de Solsona amb el referèndum "hi és tot" i ha dit que "si no sóc jo hi haurà algú altre que ho tirarà endavant". Rodríguez ha afirmat que "si volien fer-nos por, que sàpiguen que no en tenim, perquè quan vam posar-nos en aquest vaixell ja sabíem on ens posàvem i ja sabíem qui teníem al davant". Comentaris
Pere a
Aquests és la Espanya de Berlanga. La propera serà cridar a les senyores de la neteja que estiguin alerta si veuen una urna o una papereta.
Francesc
Penso que en aquest joc del gat i la rata que ha iniciat el govern espanyol, cal ser actiu i no quedar-se en una simple resistència passiva. Ja que es citen els més de set-cents alcaldes que donen suport al referèndum, doncs posar-se tots d'acord i presentar-se col·lectivament, inclosos els de la CUP (és un greu error fer la guerra pel seu compte) a la Fiscalia de Catalunya, delegació del Govern o una caserna de la Guàrdia Civil, amb un simple "Hola, aquí estem" I ja veurem què passa.
Teresa
Heu vist aquesta notícia de PÚBLICO? Esta es la estrategia jurídica soberanista para intentar dejar fuera de juego al TC Alegarán que el Estado español ha cedido a la UE sus competencias sobre derechos fundamentales y cohesión territorial, por lo que debería ser el Tribunal de Justicia de la UE el que dirima sobre estas cuestiones.
Es lo que tiene colaborar en un golpe de Estado.
En las democrácias internacionales no caben los golpistas; nadie moverá un dedo por vosotros cuando os inhabiliten, os multen y perdáis vuestro patrimonio. Luego no llorar como el golpista que está en la papelera de la historia. Recuerdos.
LUIS
Si, buena idea, pero con el mayor alcance y repercusion internacional posible, algo que deje en ridiculo a españa ante el mundo.
Help catalonia
Demaneu ampar internacional, això s'ha de saber a l'exterior.
@Francesc
No estic d'acord, precisament perque tenim una legalitat aprovada per majoria al parlament, no podem seguir donant corda a la legalitat espanyola. Els alcaldes no han d'anar en lloc, no han de donar comptes a la justicia spanyola.

envia el comentari