La CUP recorda que el Consell de Garanties vetlla per “un Estatut no votat pel poble”

Els cupaires avisen JxSí que si volen modificar la disposició del referèndum, “hauran de buscar suport en el PP, PSC, C’s o CSQP”
La diputada Anna Gabriel i el diputat Albert Botran | G.A

 

 

La CUP no veu “cap raó” per la qual s’hagi de modificar la disposició 31 dels pressupostos de la Generalitat, que el Consell de Garanties Estatutàries va considerar inconstitucional en el dictamen no vinculant emès a petició del PSC, el PP i C’s. El diputat Albert Botran ha recordat que el dictamen “s’ha fet en base a diverses sentències del Tribunal Constitucional, i aquest Consell de Garanties vetlla pel compliment d’un Estatut que no va ser votat pel poble català, de manera que no tenim per què atendre aquestes prohibicions injustes. És més, tenim la legitimitat i el deure de desobeir aquesta prohibició per tirar endavant el referèndum i donar legitimitat al poble per expressar-se”, ha assegurat. 

 

 

La CUP ha insistit que el redactat de la disposició es “més aviat una proposta de JxSí”, i considera que “no cal una solució tècnica per tirar endavant”. És més, avisa els independentistes que si volen modificar-la, “hauran d’entendre’s amb el PP, el PSC, C’s o CSQP”. I afegeixen que, “com que previsiblement el TC suspendrà la disposició, en qualsevol moment caldrà desobeir per fer el referèndum”, ha conclòs Botran.

 

 

El redactat actual de la disposició 31 és aquest: “El Govern, dins les disponibilitats pressupostàries per al 2017, ha d’habilitar les partides per garantir els recursos necessaris en matèria d’organització i gestió per fer front al procés referendari sobre el futur polític de Catalunya en el marc de la legislació vigent en el moment de la seva convocatòria".

 

 

Per altra banda, la diputada Anna Gabriel ha assegurat que “la CUP defensa que la Mesa pugui fer admissions condicionades, aquest procediment està emparat pel reglament, i si s’obre la ponència conjunta, nosaltres hi serem perquè tenim propostes per millorar el reglament. Però no hem entrat en la proposta de JxSí, perquè qualsevol proposta que tinguem la farem en seu parlamentària, no és un debat que s’hagi de tenir fora de la ponència”.
Comentaris
pero....
iremos al FLA ??
5
Pau
Pactem un cop d'estat amb un ràdicals que tenen uns referents que han comés genocidis i altres maldads allà on han tocat poder. Què pot sortir malament?
5
Pel del CNI
Si tu et dius Pau jo em dic Jose Antonio.
0
caesar
soy muy critico con vosotros, pero tenéis toda la razón el Estatut actual es una versión muy recortada de la original, refrendada por el pueblo catalán, por ello ¿hemos de actuar conforme a la actual o a la original ?, personalmente creo que a la original, la votada por nosotros.
0
Ahí,Ahí
Ahí está el quid de la questio ,ningú va votar el Estatut sortit del constitucional, per tant no es legal per què no está refrendat pel poble.Vostés ho van començar i nosaltres ho acabarem amb l'independencia.
0
Joan
Totalmente de acuerdo con la CUP. El Estatut actual no es el que votamos los catalanes en su momento. Quiero recordar que nos lo recortaron en el Parlamento Escanyol, y posteriormente lo acabaron de amputar en el Tribunal Constitucional. Esas razones son suficientes para desestimar la opinion del Consell de Garanties. El referendum es imprescindible que se haga, y se deben crear las condiciones para ello. Necesitamos votar para decidir nuestro futuro. Visca Catalunya Lliure!!
0
Laaaaaaaaaaaaaaaaaaa,
Laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa,
0
TE RAÓ
això que diu ÉS CERT ! L'estatut el va votar el poble de Catalunya, el va "cepillar" el TC, el va ratificar el parlament de Catalunya, el varen aprovar les Cortes castellanes i el va dignar el rei dels castellans (Juanca, pa los amigotes). Perquè s'ha de vetllar el compliment d'un altra, ja caducat?
0

envia el comentari