La Coordinadora Obrera Sindical (COS) qüestiona la seva continuïtat a la CUP-CC

El sindicat no va votar sobre els pressupostos com a membre del GAP, perquè va congelar al juliol les relacions amb la CUP-CC a l'espera d'un debat a fons
La diputada Eulàlia Reguant durant la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Polític i del Grup d'Acció Parlamentària de la CUP | ACN

 

El gruix d'organitzacions que integren la Crida Constituent, representades al Grup d'Acció Parlamentària (GAP) de la CUP-CC, es podria aprimar encara més. El sindicat Coordinadora Obrera Sindical (COS), que es va manifestar contrari a l'aprovació dels pressupostos, qüestiona des del mes de juliol la seva continuïtat dins del grup parlamentari que dona suport al Govern. 

 


Però la possible desvinculació de la CUP no és fruït només del Sí als comptes del 2017 que va decidir l'últim consell polític + GAP reunit a Vilafranca del Penedés. Segons ha explicat a El Món el membre del Secretariat Nacional del sindicat Adrià Pet, tenen congelades les relacions amb els òrgans de decisió del grup parlamentari des de l'agost, i per aquest motiu no van votar sobre els pressupostos. Segons aquest portaveu de l'organització, en els propers mesos debatran a fons quina ha de ser la seva relació amb el grup parlamentari: Si renuncien definitivament al seu vot al GAP o si tornen a participar-hi.

 

 

"Els dubtes sobre la nostra implicació en la política institucional ja es van originar durant el debat de Mas o març, i també arran de la investidura de Carles Puigdemont", explica Pet. Ara bé, des del sindicat posen de manifest que "la relació amb la CUP és bona, en el marc de les organitzacions de l'esquerra independentista". Simplement és tracta d'un dilema sobre el paper de la COS "com a organització en defensa dels treballadors", manifesta el seu portaveu.


El representant de la COS explica que un dels arguments favorables a deixar de participar de la CUP-CC és que com a sindicat no els tocaria "assumir certes contradiccions, fruït de pactes tàctics". Si s'imposés aquesta tesi, tindrien una relació amb la CUP-CC semblant a la que té Alerta Solidària, que és l'organització antirepressiva de l'esquerra independentista.

 

Concentració contra els presupostos amb presència de la COS | COS

 

"No en el nostre nom"

La COS va demanar en un comunicat pocs dies abans de la reunió de la CUP-CC a Vilafranca del Penedès el 'No' als pressupostos, malgrat no participar en la votació del 28 de gener. A més, tal com ha explicat el seu portaveu a aquest diari, tenien clar que s'oposarien als comptes "des del mes de desembre", perquè "mantenien les retallades i les privatitzacions en sectors estratègics", segons asseguren. Una postura similar a la que va mentenir Endavant-OSAN, l'organització d'Anna Gabriel.

 

Crida Constituent, de 11 a 8 integrants

 

Si la COS decideix abandonar de forma definitiva Crida Constiuent, hi quedaran set grups: Arran, Constituents per la Ruptura, Coordinadora Obrera Sindical (COS), Crida Constituent, Endavant OSAN, Lluita Internacionalista (LI), Poble Lliure i el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC). Però en el Consell Polític + GAP que va determinar el no a la investidura d'Artur Mas n'hi havia onze: En Lluita i Corrent Roig van marxar després de l'acord per fer Puigdemont president, i el Col·lectiu Drassanes -que va votar Sí a Mas- es va dissoldre després del pacte de governabilitat.Comentaris
Fat Boy
Aquests deuen tenir mes lletres al nom que militants.
joanvg
perfecte senyor Pet. Ara presentis tot solet a les eleccions , sentse anar de motxilla de ningu, a veure qui us vota
Quants militants tenen aquests, 20, 30, 40? Imaginem que arriben als 40, cosa que dubto. Quaranta persones condicionant 7 milions? Au a fer la mà.
Jo I-CSC
El sindicat que ens cal és la INTERSINDICAL-CSC.
Leyla
Doncs fantàstic. I el mateix haurien de fer tots els corpuscles que ningú dels que van votar la CUP el 27S sabia ni que existissin.
Abderraman
Aquests, o són rebenta-ho-tot o encara no saben que les retallades de debó les fa Madrid.
Pau
Que complicat tot plegat. Una autèntica olla de grills
Ramonet
Que vagin plegant tots.pel que li queda de vida a la cup!no els votarà ni sa mare...
Peta
Que ve que vagin marxant tita aquesta gent que d'independentistes no en tenen res. A veure si finalment tindrem una CUP tal com cal. Però encara n'han de marxar molts més.
Lolo
Al final nomes quedaran independentistes a les CUP, encara es convertiran en una opcio que es pugui votar si continuen aixi.
Alucino
La realitat supera la ficció dels Monty Python. Jajajaja. Amb aquesta gent no arribarem enlloc . I sap greu però váa banda.

envia el comentari