La comunitat universitària demana al rector de la UdL que es replantegi el rebuig a l'1-O

Estudiants, professors i personal d'administració que han signat el manifest contra la decisió del consell de govern
El rector de la UdL, Roberto Fernández | ACN

 

Fins a 665 membres de la comunitat universitària demanen al rector de la Universitat de Lleida, Roberto Fernández, que es replantegi el rebuig a sumar-se al Pacte Nacional pel Referèndum. Són estudiants, professors i personal d'administració i serveis (PAS) que han signat el manifest contra la decisió que va prendre el consell de govern el passat 15 de juny i que situa la de Lleida com l'única universitat pública catalana que no dóna suport al Pacte. Els impulsors consideren que aquest òrgan no és prou plural per prendre una decisió d'aquestes característiques i per això reclamen que es faci a través del Claustre o d'una consulta virtual a tota la comunitat universitària. Les signatures d'adhesió al manifest s'han recollit des del 27 de juny fins aquest diumenge a través de la xarxa interna de la universitat i dimecres vinent es presentaran a la reunió d'aquest mes del consell de govern.


La consulta que es planteja al rector per fer mitjançant el campus virtual demana que contempli les opcions d'adherir la UdL al Pacte Nacional pel Referèndum; en contra de l'adhesió, o que la UdL no es posicioni al respecte. El portaveu del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans a Lleida, (SEPC) i impulsor del manifest, Llibert Rexach, s'ha mostrat satisfet del volum d'adhesions recollides. Assegura que se n'esperaven menys tenint en compte la baixa participació que normalment es registra a la UdL en iniciatives similars i que l'acció s'ha fet a final de curs. Per tant, considera que s'ha demostrat que la qüestió ha generat interès entre la comunitat universitària i confia que el rector els rebi dimecres i accepti les seves demandes.
Comentaris
Per tindre un rector aixi ,val mes no tindren.
0
caesar
ruego vean el "curriculum" de semejante sujeto , entre otras sutilezas " desmontar el falso mito del nacionalismo catalán" y otras perlas parecidas, toda una joya del unionismo mas rancio.
0
Lleidatà
Afortunadament no tota la universitat de Lleida pensa con el senyor rector. Una bufetada moral als morros.
1
Bacoretta
Si es "rector" que vagi a dir missa als "monets" de la Amazonía.
0
Clar
Malauradament Lleida continua sent la provincia catalana més ocupada del poder castellà. L'Emilio Romero, director de Pueblo, va fer carrera inicial a Lleida amb la fundació de La Mañana, i fou muestre del Cebrian del Pais. Els de C's pacten amb el Ros. Tot dit. Encara tenen Lleida bastant "tomada por la fuerzas nacionales".
0
Montserrat
Als darrers anys de la dictadura franquista les universitats estaven i lluitaven per la llibertat 2017: ara contra la llibertat del poble català....que s'ho facin mirar Ara aquest pajaru fa una pinta de feixista que tomba...
0
Doncs
Foteu-l'ho fora.
0
Pep
Entre el rector i l'alcalde els lleidatans s'estan cobrint de glòria
0
GURTEL, BARCENAS, el MATAS, RATO, CHAVES, GR4IÑAN ...
I perquè, no, l'escolanet d'en Ros, no dimiteix, després de la seva negació a que la UdL no formés part del pacte?.
0

envia el comentari