JxSí i CUP demanen suspendre l'activitat parlamentaria fins després del referèndum

Argumenten que estaran celebrant la campanya pel referèndum
El Parlament aprova la llei de transitorietat jurídica i fundacional de la República | Jordi Borràs

JxSí i la CUP han registrat una petició a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, per tal que convoqui una Junta de Portaveus extraordinària. Els independentistes volen posposar el ple que l'òrgan de la cambra va decidir mantenir, en la reunió d'aquest dimarts, pels dies 20 i 21 de setembre. De fet, la CUP ja va plantejar en la reunió de la Mesa i la Junta de Portaveus que s'aturés l'activitat parlamentària durant la campanya de l'1-O. Una proposta que l'oposició va rebutjar.


JxSí va acceptar llavors mantenir l'activitat perquè l'opció generava "consens majoritari" entre els grups. "Permetia actuar amb normalitat democràtica", apunten fonts de JxSí. Ara, però, "l'actuació de l'Estat" dels darrers dies suposa, pel grup majoritari, "trencar qualsevol normalitat democràtica".

 

El reglament del Parlament fixa que la Junta de Portaveus es reuneix quan la convoca la presidència, a iniciativa pròpia o a petició de dos grups parlamentaris o de la cinquena part dels diputats. "En cas de votació, els vots es computen pel sistema ponderat, i, per tant, cada portaveu té tants vots com escons al Parlament té el seu grup parlamentari", estableix el reglament. La majoria de JxSí i la CUP, doncs, forçarà que finalment es posposi el ple previst pels dies 20 i 21 de setembre.
Comentaris
Independencia
Doncs hem sembla bé, no està malament aquesta iniciativa. Si a l'1 d'octubre no es pot votar la vaga la continuarem els ciutadans.

envia el comentari