Junqueras: "No podem sucumbir a la pressió, l’insult i l’amenaça de l'Estat"

El vicepresident nega que ell hagi tingut res a veure en els canvis del Govern: "Jo no sóc qui mana"
Jordi Basté i Oriol Junqueras | ERC

 

 

El vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, s'ha mostrat aquest matí molt contundent assegurant que "no podem sucumbir a la pressió, l’insult, l’amenaça i el menyspreu de l'Estat", i per aquest motiu ha demanat que "no normalitzar la idea que la resposta davant la democràcia ha de ser la repressió, el càstig, etc.". Durant una entrevista al programa ‘El Món a Rac1’, Junqueras ha demanat "el compromís de qualsevol demòcrata i persona honrada de protegir als febles davant de l’amenaça d’aquells que constantment els amenacen". "No ens podem permetre el luxe d’acovardir-nos davant d’això. Perquè si ho féssim, què li quedaria a aquesta societat?", s'ha preguntat. 


En relació a l'1 d'octubre, Junqueras ha recordat que "els referèndums no estan prohibits enlloc" i que "la legislació espanyola s’ha de regir pel dret internacional, que l'Estat espanyol va signar". A més, ha opinat que el fet que la comunitat internacional no es posicioni sobre el procés sobiranista i digui que és un afer intern "és el màxim de les aspiracions que podem tenir, perquè entra dins de la normalitat més absoluta". 

 

Canvis al Govern

 

Durant l'entrevista, el vicepresidentd del Govern ha negat que ell hagi tingut res a veure en els canvis del Govern: "Jo no sóc qui mana, probablement no mano ni a casa. Som gent que procurem ser seriosos, moderats, respectuosos i ajudar", i ha argumentat que "el president de la Generalitat ha volgut tenir al seu voltant persones diferents, i algunes persones han decidit elles fer un pas al costat". 

 

Junqueras també s'ha queixat que, segons els mitjans de comunicació de Madrid, "en una setmana, he passat de ser l'encarnació del diàleg a ser el màxim responsable de la conspiració"
Comentaris
els referèndums no estan prohibits enlloc
Però la Gene no té competències per convocar-los enlloc.
32
Desde Pasajes.
En Pasajes , Pais Vasco , empezamos ha estar muy preocupados, nos preocupa mucho si Catalunya se independiza de España como quedara nuestra economia y nuestra financiazion tan y tan favorable que tenemos, en parte gracias a los Catalanes, que con su aportacion al Estado Español, nos ayuda y mucho a que los Vascos sigamos teniento el Cupo.
24
losabenaquelquediu.........
El vicepresident nega que ell hagi tingut res a veure en els canvis del Govern: "Jo no sóc qui mana"
29
no ho neguis !!
Junqueras : tens al Puigdemont agafat per les mandonguilles !!!
38
una pregunta :
Junqueras : i sera vincul-lant devant Brussel-les ??
32
no ens enganyis !!
Junqueras: no menteixes mes perque no pots !!
37
chiquitodelacalçada am catalá .....!!
Jo no sóc qui mana, probablement no mano ni a casa. Som gent que procurem ser seriosos, moderats, respectuosos i ajudar", i ha argumentat que "el president de la Generalitat ha volgut tenir al seu voltant persones diferents, i algunes persones han decidit elles fer un pas al costat".
25
Pere
@una_pregunta: Serà vinculant, doncs la Generalitat n'executurà el resultat.
2
jordi56
ENRIC FONTANALS a EL PUNT Li preocupa, el xoc institucional? L’espero amb certa inquietud perquè hem de veure cap on es decanta, però també amb certes ganes. Sense enfrontament no avançarem, en el camí. Sempre va bé un xoc davant el poder establert. La llibertat no la regala ningú. Per tant, l’espero amb inquietud però amb il·lusió. Sense xoc no podrà culminar el procés.
2
aclariment
els referèndums no estan prohibits enlloc , una CCAA pot convocar un referendum d'autodeterminacio ??
18
Per aixo hem de marxar pitan, ni un dia mes a espanya represora
1
la pressió, l’insult i l’amenaça es "convocar" un Butifarrendum ilegal !!
la pressió, l’insult i l’amenaça es voler "convocar" un Butifarrendum ilegal !!
0
Junqueras nega que es demanés a Puigdemont canviar algun conseller d'ERC per compensar les baixes del PDECat
menteur, gezurti, liar, mentiroso, løgner, Lügner, sinungaling, gënjeshtar, mentider, bugiardo, i etc etc etc !!
0
al tanto...al tanto !!
!! Vascos tremoleu !! En Junqueras te la maquinaria a punt per marxar !! i vossaltres tambe marxareu.... a la cua del FLA !!
0
a ver !
Junki.mañana no te olvides de poner la factura de las urnas en las redes sociales para que nos enteremos todos.
0
dedicado al Junqueras
Por mucho repetir que el Gobierno de España es opresor, nadie os va a creer, y lo único que conseguís es hacer el ridículo . Pero la mayoría ya estáis acostumbrados. No sabéis hacer otra cosa
0
compra de urnas....
Firmará el Turull o el Junqueras, el Puigdemont le tiene mucho cariño a los 140.000 euros que cobra
0
Matisos de l’Estat
L’Estat no amenaça, ja que només és un àrea territorial en la que tots nosaltres n’estem dintre, en tot cas hauria d’ésser l’Estat-Part, aquesta expressió s’utilitza en els pactes internacionals per a definir els representants d’un Estat que accepten compromisos i en un moment donat podrien deixar de ser representants. Així no queda involucrada la totalitat de l’Estat.
0
Pere @una_pregunta: Serà vinculant, doncs la Generalitat n'executurà el resulta
devant Brussel-les ??
0
Moià
En ungrup, post “Las cloacas del estado”, un D’ERCde Moià que em va denunciar al Tribunal de Cuentas per posar gespa al camp de futbol de Moià. Complien l’oirdre de vèncer CDC ( urnes o jutjat). Diu, quina barra portar els polítics al Tribunal de Cuentas per tal que els prengui el patrimoni. No puc callar: Però si jo tinc el pis embargat perquè tu i els teus (MAP-ERC) em vau denunciar al T. de C. ( s’hi van autodenunciar)! Junqueres, de prosperat, , els meus fills es quedaven sense pis
0
els bascos diuen Pasaia
Sols els maketos i thakurras diuen Pasajes.
0
Hola
Hola troll cretí multipseudònim: si simules ser basc, no canvíïs de localitat cada dia. Et fa encara menys creïble. Ah! I sabem que la resta de comentaris fatxes també són teus.
0

envia el comentari