Junqueras garanteix una solvència financera "extraordinàriament positiva" amb la independència

El vicepresident defensa al Parlament que la imatge de Catalunya als mercats exteriors seria molt bona si pogués utilitzar "tots els recursos que genera"
Oriol Junqueras i Carles Puigdemont. | ACN

 

El prestigiós diari Financial Times assegura que Catalunya és la regió amb millors perspectives per a la inversió d’Europa per als propers anys. Les xifres macroeconòmiques de Catalunya van a l'alça i les empreses internacionals inverteixen cada vegada més al país. Amb aquesta exposició, el diputat de JxSí Oriol Amat, que també ha remarcat que "pràcticament tots els mitjans de Madrid comencen a reconèixer que el procés no afecta negativament l’economia", ha interpel·lat el vicepresident i conseller d'Economia, Oriol Junqueras, sobre quins plans te l'executiu català per mostrar als mercats internacionals la seva solvència financera. De fet, aquesta setmana es donava a conèixer que el Govern analitza si pot prescindir de l’assistència financera (FLA) de l’Estat després de cinc anys sota rescat. Catalunya ha demanat al FLA 63.000 milions d’euros, i ha pagat uns 2.000 milions en interessos. 

 

 

En aquest context, el vicepresident del Govern ha defensat al Parlament que el 'rating' financer de Catalunya -la solvència davant d'accés al crèdit i la seva capacitat per retornar-lo- seria "extraordinàriament positiu" si s'independitzés i pogués utilitzar tots els recursos que genera. Junqueras ha explicat que Catalunya és el tercer territori de l'Estat que més esforç fiscal per càpita realitza, però en canvi, ocupa la catorzena posició en inversions de l'Estat: "Això produeix una distorsió tremenda que fa que les nostres finances no es qualifiquin com tocaria", ha destacat el també conseller d'Economia, que ha assegurat que les agències de qualificació li diuen que "el sistema financer estatal suposa un llast per al 'rating' de Catalunya".

 

 

Aquestes agències, explica Junqueras, "diuen que la gestió econòmica del Govern és molt adequada, però no es pot avaluar així perquè no disposa dels recursos que genera, i els que té són injustament petits". El vicepresident i conseller també ha reivindicat l'esforç del Govern per incrementar els pressupostos en matèria social i local malgrat la "mala redistribució dels recursos que fa l'Estat, que provoca la pèrdua de milers de milions per a les arques de la Generalitat", ha apuntat.
Comentaris
Sí...
per això no es volen deixar anar. No es pas pel que ens estimen.
2
Junqueras garanteix una solvència financera "extraordinàriament positiva" amb la independència El vicepresident defensa al Parlament que la imatge de Catalunya als mercats exteriors seria molt bona si pogués utilitzar "tots els recursos que genera"
El Junqueras, habla mucho y no dice nada.
35
am el 5% dels impostos.......
Junqueras garanteix una solvència financera "extraordinàriament positiva" amb la independència El vicepresident defensa al Parlament que la imatge de Catalunya als mercats exteriors seria molt bona si pogués utilitzar "tots els recursos que genera"
18
Junki !!!!
Anem al mercat a comprar, la despessa puja 100,- € pero nomes en tenim 5,- € a la butxaca........nohasefaltadesirnadamas....oi Junqueras !!!!
21
Boletaire
No es pot entendre que l'estat consideri que Catalunya és part d'Espanya i al mateix temps faci tot el possible per ofegar-nos. Després diuen que ens estimen. Mentida podrida.
0
doncs ja sabem que ens toca
Tocar el dos!
0
colaboracionista
Si continuamos trescientos años mas dentro del estado español es que nos lo mereceremos por burros.
1
ruben
madre de Dios, este hombre me ha alegrado el dia hahahahahahahahahahaahahahaha que pechá de reir, a quien pretende embaucar?
21
otto
los ingleses os llaman follaburros, a los separatas
15
pepo
el pruses no hay quien se lo crea¡ no habra referendum, ni independencia, ni seremos dinamarca. ¡¡ basta ya de engañar presuntamente a los catalanes¡¡¡¡ que panda¡
16

envia el comentari