Junqueras diu que l'Estat rebutja el referèndum perquè "no el vol perdre"

El vicepresident del govern espanyol assegura que va ser "cordial i educada", però no es va tancar amb cap acord
El vicepresident del Govern, Oriol Junqueras | Europa Press

 

El vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, ha considerat que el Govern espanyol rebutja la celebració del referèndum independentista de Catalunya entre d'altres coses perquè "no el vol perdre".

 

En declaracions aquest dimecres Catalunya Ràdio, Junqueras ha reiterat que la reunió que va mantenir aquest dimarts a Barcelona amb la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, va ser "cordial i educada", però no es va tancar amb cap acord.

 

El també conseller d'Economia de la Generalitat ha dit que no l'ha sorprès el discurs de Santamaría: "O no ha dit res sorprenent o jo ja estic vacunat", ha plantejat.

 

Sobre els retrets que va fer en relació a la judicialització de la política, ha explicat que Santamaría va contestar que els tribunals són independents gràcies a la divisió de poders: "Tant de bo fos així, però ho inicieu vosaltres des de la Fiscalia General de l'Estat", ha dit que va contestar ell.

 

Junqueras ha augurat que Mariano Rajoy i Carles Puigdemont "en algun moment o un altre parlaran", i en funció d'aquesta reunió es reprendran les converses.
Comentaris
Ramon
Pot ser que això ho digui per picar-los, però no és veritat. Espanya no rebutja el referèndum perquè no el vol perdre. Creure's això és no conèixer Espanya. I dir això és transmetre una falsa imatge d'Espanya, quan ens convé i convé que el món vegi que Espanya no respon a aquesta imatge. Espanya rebutjaria el referèndum ni que estigués cantat que el guanyaria de carrer.
Triangle
ni un pas enrrere Oriol !!*!!
jajaja!!!
A ver, junki...lo que interesa de verdad....te dieron FLAn...??? JajJa!!!!
Gepe
I perquè insistim a pactar el referèndum amb el govern espanyol? RUI i a buscar el reconeixement internacional d'una punyetera vegada.
No accepten el referèndum per...
...por a perdre, perque seria el reconeixement de Catalunya com ens polític propi, perque tenen alèrgia a la democràcia (només entenen de democracia orgánica), per complir els dessitjos del dictador amb "atado y bien atado", per no perdre la mamella qu'els permet fer AVEs cap enlloc, tenir el triple de funcionaris a Extremadura que a Catalunya,... Total, no els servirà de res, al setembre o abans votarem i haurem guanyat el pols democràcia/feixisma.
puntualizemos.
si : le dieron FLA...n hasta el año 2030 !!!!
Ramon
La sensació que perdrien el referèndum, si de cas s'afegeix a les raons de fons per rebutjar-lo. Que n'hi ha dues. La primera, la "chuleria", els "principios", la "hidalguía", "España y yo somos así, señora!". Els "cocones", que deia el Barnils. Tres segles i encara no els coneixeu? I la segona, que la consulta assentaria un precedent perillosíssim encara que la guanyessin. Ara bé, precisament perquè són així, picar-los apel·lant al seu "No hay güevo"? Això sí. Però no ens cridem a engany, eh?
Junqueras, no mientas
La soberanía reside en el pueblo español en su conjunto y el Gobierno no tiene competencias para pactar por su cuenta una cuestión que afecta a la unidad territorial. Tampoco la Gene tiene competencias para hacer un Referendum sobre esa cuestión sino que incumbe al sujeto soberano por el procedimiento establecido. Junqueras, eres un jeta, lo sabes, sabes que mientes, abusas, estafas y sabes que por eso cobras en virtud de la legalidad española que te sustenta. Anda y declara la DUI de una vez!
estan cagats
El Gobierno de España esta acollonit davant la perspectiva de perdre Catalunya i, per aquesta raó, fa tot el possible per evitar-ho. Catalunya es imprescindible a Espanya i si marxa desapareixarà Espanya.
Ramon
Ha dit res, en solidaritat amb els patriotes imputats pel 9N?
Ramon
La persona que edita i penja els comentaris fa l'efecte de ser intel·ligent.
Vicepresident del Govern
Si un vicepresident del Govern (àlies Junqueras) ha de fer servir l'argument "cobarde, gallina, capitán de la sardina", és que el secessionisme és un pollastre sense cap caminant pel món.

envia el comentari