Junqueras avisa Rajoy que suspendre competències al Govern “perjudicaria” l’Estat

El vicepresident insisteix que el dia després del referèndum la Generalitat voldrà “actuar assumint la màxima responsabilitat”
El vicepresident del Govern, Oriol Junqueras | ACN

 

El vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, ha volgut avisar aquest dilluns el govern espanyol que lidera Mariano Rajoy de les possibles conseqüències que tindria una suspensió de l’autonomia de Catalunya o d’algunes de les seves competències per la celebració del referèndum de l’1 d’octubre. Així, durant un dinar de la Cambra de Comerç de Barcelona, Junqueras ha advertit que això seria dolent per a l’Estat. En aquest sentit, ha garantit que el 2 d’octubre el Govern voldrà “actuar amb la màxima responsabilitat, conscient que les reputacions institucionals són sempre creuades, i amb la voluntat d’assumir totes les responsabilitats que ens corresponen”. “Estem convençuts que la majoria d’institucions seran els més interessats en que sigui així, i que ningú ens impedeixi assumir-les perquè si algú encara que fos de manera temporal i petita posa pals a les rodes, es perjudicaria a ell mateix”, ha dit fent així referència a la suspensió de competències per impedir que el Govern apliqui el resultat del referèndum. A més, el vicepresident creu que “seran molts els que ajudaran a que ningú cometi aquest error”.


Oriol Junqueras ha participat al dinar-col·loqui organitzat per la Cambra de Comerç, des d’on ha fet un repàs al seu discurs econòmic habitual, ha parlat de física quàntica, de Sòcrates i d’història. Ben poques novetats ha aportat quan se li han plantejat qüestions polítiques, però en preguntar-li per què els partits del Govern no han negociat amb l’Estat com ho ha fet el PNB amb els pressupostos, Junqueras ha replicat amb contundència, deixant caure que la Generalitat ha intentat pactar aspectes semblants i no li ho han permès des de Madrid. “A fe de Déu que nosaltres parlem de tot; una altra cosa és que això tingui cap resulta pràctic. Intento tenir una relació cordial i educada amb tothom i en general és així. Però es tan educada i cordial com inefectiva. No s’ha concretat en res”, ha sentenciat. A més, el vicepresident ha aprofitat per criticar el greuge comparatiu que creu que l’Estat imposa quan acorda aquestes qüestions amb uns territoris i no amb altres. “No tots els ciutadans espanyols són tractats de la mateixa manera, i la manera més clara és veure la dotació per càpita de recursos en funció de l’àmbit territorial on viuen”, ha conclòs.


Premis Llotja

 

Junqueras havia de participar, prèviament al dinar-col·loqui, al lliurament del Premi Llotja que atorga la Cambra de Comerç de Barcelona, però la reunió que ha mantingut amb el president, Carles Puigdemont, i el líder de Catalunya en Comú, Xavier Domènech, ha fet que el vicepresident arribés tard i no pogués ser-hi present. En aquesta edició dels guardons, la cinquanta-dosena, els Premis Llotja han anat a parar a les empreses Melià Hotels International, Torrot Group, i Voz Telecom. Directius de les tres companyies han rebut les plaques que acrediten el guardó de mans del president de la Cambra, Miquel Valls. Comentaris
Ramon
Guaita, el que li retreia covardies als inhabilitats pel 9N. El que trobava espanyolistes els que sofreixen ka guerra bruta, però no les esquerres sucursalistes. Vaja quin argument! Vaja quin bluf!
12
Ya me he cansado
Que suspengan lo que salga de los hue... , me apunto despues del 1Oct sino respetan el voto de las urnas a bloquear carreteras, autopistas...como antiguamente los agricultores franceses.ya veremos . Que los mantenga su padre....nos devuelven el 60% de nuestros esfuerzos y con alevosia y morosidad. Al menos la Republica CAT sera moderna en lo industrial y agricola, respetuosa con sus ciudadanos y vecinos...la haremos grande entre todos... Y a estos cabr..... q los mantenga su padre.
0
fu man txu
Cada pas que donem es un pas que impideix tornar enrera. Espero que el Gobierno de Espanya o el Tribunal de la Santisima Constitucio facin el pas definitiu per a que siguem independents en 15 dies. La suspensio de competencies de la Generalitat de Catalunya seria un bon exemple.
0
dons....
Vascos tremoleu !! que cuan siguem independents en 15 dies.....el CUPO el pagará ....qui el pagará !!??
2
aixo no te aturador
el dia 2 d'Octubre ni PERs ni CUPOs ni Radials o sigui que !!
0
Sobira
Dui i Espanya a can pistraus tanquem la caixa i portem la clau que parlin amb el macron perquè pagui la existència d Espanya Espanya estat insostenible
0
Salvador Molins Escudé
Preparem-nos per Declarar la Independència de Catalunya. Catalans, PDCAT i Esquerra aparteu-vos d’Espanya, el perill de caure en les seves urpes pretesament regeneracionistes és absolut. A Espanya no hi hem d’anar a fer res! Allunyem-nos-en!
0

envia el comentari