Juncker demana "escoltar atentament" el TC i el Congrés sobre la independència

Avisa que si Catalunya esdevé un estat i vol ingressar a la UE haurà de negociar la seva adhesió
El president de la CE, Jean-Claude Juncker | ACN

 

El president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, ha demanat "escoltar atentament" els pronunciaments del Tribunal Constitucional i del Congrés dels Diputats sobre la independència de Catalunya. "Com ja vaig dir fa uns anys, segueixo la línia de la Comissió Prodi i Barroso", ha assenyalat Juncker en una entrevista a 'La Vanguardia', en què també assegura que a la UE "tothom és lliure per dir el que es vulgui mentre no se surti del carril de les lleis bàsiques i valors de la democràcia". "Qui sóc jo per dir que les decisions que ha pres la màxima instància judicial espanyola i el Parlament espanyol són irrellevants'", ses pregunta. D'altra banda, el president de la CE avisa que si finalment Catalunya es converteix en un estat haurà de negociar la seva adhesió i sotmetre's "a les normes i processos habituals".


D'aquesta manera, Juncker s'ha remès a manifestacions anteriors sobre el cas català i ha admès que ha "estudiat" i "parlat" del tema amb els comissaris però que la conclusió és "Corts i Tribunal Constitucional". En aquest sentit, també ha reafirmat que es tracta d'un afer que "afecta Espanya" però ha deixat clar que "no té res a veure amb la llibertat d'expressió i de consciència".
 

Sobre els referèndums en general, el president de la CE comenta que "els polítics no haurien de tenir por dels seus ciutadans si els conviden a prendre decisions" però s'ha mostrat "escèptic" si es convoquen "sobre qüestions que afecten no només al teu propi país sinó també als teus veïns i als teus socis a la UE perquè pots trobar-te amb resultats contradictoris".
Comentaris
apa !!
El Junqueras dice todo lo contrario !! Sr. Jean-Claude Juncker voste es un troç de soca ! no en te ni p.......... idea !! calli !!
Vigia
És evident que l'actual UE, que no aplica els seus valors fundacionals, no pot sobreviure a ella mateixa amb mòmies com Juncker al davant .
Fajol
Bueno, pues molt bé, ho negociarem, i si no volen un estat plenament solvent contrariament a l'Estat espanyol que és deficitàri, pues adiós!
JOAN
La confederació Catalano-Aragonesa, va ser la llavor del que avui és Europa, però veient el paper que aquesta Europa dels estats està fent respecta a Catalunya, jo avui, prefereixo estar com Suïssa o Noruega, de totes totes i formar part d'aquesta conxorxa. On encara hi han els que ens van trair a canvi de Gibraltar o a canvi de la Catalunya Nord.
Sobira
Independents d Espanya i cap l efta per Catalunya
Sr, Jubkers
¿ Esta seguro que Catalunya independiente, querra estar en su U.E. ? Si Suiza, Andorra , Suecia i ahora Inglaterra, etc...viven muy bien sin estar en la U.E. ¿ porque estamos obligados a estar, ? Estaremos si quieren los Catalanes, por mi parte no veo ninguna necesidad de estar. En Catalunya cuando una cosa no funciona bien decimos que " es una olla de cols " I este es lo que parece de momneto la U.E. En España mandan los fascistas de Rajoy, ¿ Quien nanda en la U.E. ? ¿ No es la derecha ?
Ignasi_Vic
O sigui, segons aquest Senyor hem d'escoltar al TC i al Parlamento Espanyol. I qui escolat al poble? Qui ens escolta a nosaltres? Ah! Això no l'interessa a Europa. Prenem nota.
Josep de Palafrugell
Catalunya independiente, ¿ tiene necesidad de entrar en la U.E. ? Que alguien me diga porque, ya que otras naciones de Europa no estan y viven mucho mejor que nosotros en España. Yo diria que una vez independientes, el pueblo de Catalunya lo decidira, libremente i si es el caso, con un REFERENDUM. Los hay que estan i ahora se salen... ¿ porque sera ?
Es lo que hay.
En las democrácias mundiales no tienen cabida los golpistas. Nadie moverá un dedo por ellos cuando sean inhabilitados, multados y pierdan su patrimonio; eso sí, luego que no lloren, como el anterior golpista que está en la papelera de la historia.
Joan (Born)
Aquestes declaracions tenen tota la pinta de començar a incloure a la EU al tema català de manera ja irreversible. Penseu que d´una posició de neutralitat, no donaries consells als altres...
Entesos
Si som independents, amb una mica de sort ho serem també de miserables com aquest, el Barroso, el Prodi i molts altres. El vaixell de la UE té un pervindre brillant al fons del mar. Bon vent i bon naufragi!
Tranquil
Primer tindrem que sortir!!!, i ja veiem els problemes que tenen el anglesos que volen sortir voluntariament
L,europa tambe sels i desmunta,amb una crisis que mai han sabut solucionar ja que tots son uns burocratas vividors. Amb europa o sense, Catalunya i dependent
Edgar D.
L'adhesió a la UE serà només si la volem... i votarem això quan toqui. Hi ha moltes maneres d'estar a la UE.
Fart d'hipocrites
Doncs si aquest idiota no sap si el TC espanyol està vulnerant els drets huamns (i l'art. 2 del Tractat de la UE) que demani un "preliminary ruling" de la Cort de Justicia de la UE de Luxemburg, com està obligada a fer la Comissio Europea (segons l'art. 7 TUE). Ja ho pagareu , desgraciats....
TRACA
Juncker franquista! europa ens roba!
Gebre
Junker, ven aviat canviaras el disccurs.
Sento ploure
El que heu de fer és escoltar atentament el poble de Catalunya
4x4
Es correcto , se tiene que seguir el protocolo.ningun problema para inpoder ingresar a la U.E. mientras tanto se puede acordar el tratado aduanero. Con el euro no problema . Etc. Aun que yo preferiria que Catalunya fuese como Suiza i tener tratados con l UE. o Dinamarca
gabriel
Us recordeu de les paraules de Jacques Delors i de l'entrada dels països bàltics a l'UE? Ara, un d'ells presideix l'UE....
Teresa
Juncker, et canvio Catalunya per Luxemburg. Que el teu país caigui sota el centralisme i l'extorsió de l'estat espanyol: no us quedaria cap banc, tots els vostres diners anirien a les butxaques dels amiguetes i, per contra, Catalunya quedés amb el mateix estatus que Luxemburs. Va home que tu t'estimes molt el Rajoy i li perdones tot!
Teresa
Ahir veient la buidor del Parlament europeu, vaig deduir que era el cau d'una colla de lladres oficials. Un bon sou i no fotre res, no hi eren ni tan sols quan parlava Juncker. Una vergonya. gairebé tots a casa i que s'espavilin, ni un € més per tanta ganduleria. Això, abans de la ciàtica, ho devies veure, oi Juncker?
adffsdfsd
vostè sr junkers és europa????...doncs pobre europa
evideci
aquesta europa no defensa la democracia, nomes el statu quo.
TRASCA
Veig que es van fent a la idea de la independència, ara ja opina una mica més. Els convindria tractar de seduir a Catalunya abans de que creixi encara més el desafecte envers Europa. Ara per ara Europa és una qüestió externa.
sometent
Me la bufa Junker.
Lluis
Sr. Juncker Li recomano a voster escoltar als ciutadans de catalunya i als ciutadans europeus a qui es deu (almenys en teoria)
remigio III
Aquest "favor" que ens costarà? Els valencians ja ens venia costera amunt ara, amb tants favors que, madrid ens obligarà a pagar, no ens en sortirem. Cal marxar. El camí català és el nostre i Aragó faria bé en prendre consciència, i preparar-se. Ses Illes ja la tenen
un perfil molt baix que cobra d'espanya per dir tonteries
Benet
Aquesta Europa fot fàstic, un dia fan un discurs après vers els valors fundacionals i l'altre ens demostren que sols es mouen per tot el que fa olor de diners, molt decebedors, sincerament no m'agraden i cada vegada entenc més al Regne Unit
catala emprenyat
Tal com veig la UE m'agradaria poder votar per no estar dintre. No cal UE hi ha altres maneres d'estar en Europa i no passen per veure com actua l'actual UE del Juncker-PP que no m'agrada gens, no m,'agrada com tracta als emigrants de guerres, no m'agrada com tracta els paradissos fiscals que van ve a Alemanya, no m'agrada com va tractar el tema Greg... i així una llarga llista. Així que si ens deixen fora, que ho dubto, pues bueno pues adiós.
SpainIsPain
La negociació, com diu Varoufakis, durarà exactament 5 minuts
I volem estar a la UE?
Si sortim de la UE potser ens fan un favor. Si podem estar a la EFTA quin benefici ens fa estar a la UE? D´acord que no podriem decidir sobre les lleis europees ni sobre l´euro, però la veritat és que estant dins la UE tampoc ja que tot ho decideixen entre tres o quatre països grans. La UE el que ha aconseguit és alienar-se l´opinió pública dels catalans.
Siguen bons nois.
pagueu i no emprenyeu, diuen.
Karlus
Tant una cosa com l'altre son una merda espanyola, que se les quedin els espanyols , ja els hi regalo , a i el rei també els hi regalo
Ceba
Escolta pamplines , si tant t'agradan escolta'ls tu .
Mr Juncker
When is Europe going to be on the right side of history? Or are you going to need the americans to solve your problems again? Would the nazis been so successfull if francoism had been defeated?
pep - manresa
Això era ahir, avui al Juncker ja se li ha escapat el què realment pensa, que si guanya el SI no tindra més remei que reconèixer la independència de Catalunya. A veure si us poseu al dia, que aquesta notícia ja és de fa unes quantes hores i elMón encara no se n'ha assabentat.

envia el comentari