Josep Pujol: "Tots podem acabar a la presó"

El tercer fill de Jordi Pujol explica que l'expresident "està una mica desorientat, desbordat per la situació i aquest odi que es desprèn cap a ell"
Josep Pujol a Catalunya Ràdio | CATALUNYA RÀDIO

 

El tercer fill de l’expresident Jordi Pujol, Josep Pujol, ha afirmat aquest divendres a Catalunya Ràdio que la família Pujol al complet podria acabar a la presó a causa de les investigacions de les que són objecte: “Podem acabar tots a la presó si s’ho proposa el jutge De la Mata, però em semblaria una injustícia”. Amb aquesta entrevista la família Pujol ha decidit trencar el silenci. El detonant d'aquesta decisió ha estat "l'escarni" que creuen que s'està fent de la família així com també una certa voluntat de "destruir el llegat" polític del seu pare.

 

 

Josep Pujol ha intentat restar importància a l'ocultació de l'herència del seu avi Florenci a Andorra i també ha reconegut que l'origen de la fortuna és fruit de "negocis grisos" resultat del tràfic de divises. De fet, ha dit que ha estat “un petit pecat” de la família i que “Catalunya decidirà” si es pot perdonar aquest fet a canvi d’haver tingut un president “first class” com va ser, ha subratllat, el seu pare. "Hi ha una part del país que es pot sentir decebuda, però no hi havia moltes més opcions —ha afirmat Josep Pujol—. Quan mor l'avi Florenci el pare hagués pogut dir que tenia aquests diners i el més probable és que no hagués estat president de la Generalitat".

 

En declaracions a Catalunya Ràdio, Josep Pujol ha assegurat a més a més que el seu pare “ja era ric” quan va decidir entrar en política i quan va arribar a la presidència de la Generalitat. Tot i així, ha assegurat que els seus pares vivien amb un estil de vida coherent amb els seus valors d’humilitat: “Els meus pares dormen en un llit d’1,30, el de sempre des de fa 40 anys; el perfil humà i els valors que defensa el meu pare són consistents amb el seu estil de vida”.

 

Sobre el seu pare ha dit també que “és un home fort, molt creient, i que està una mica desorientat, desbordat per la situació i aquest odi que es desprèn cap a ell”. Josep Pujol ha afegit que “per molta gent Jordi Pujol va ser el gran usurpador, es va convertir en president en un moment en què els grans pensadors de l’època, que venien de l'esquerra, estaven convençuts que era el seu moment i aquest moment es va retardar 23 anys i això ha creat uns odis i ganes de venjança que, en el moment que s’obre una finestra, han sortit de cop”.


El tercer fill de l’expresident ha insistit en què la família Pujol és víctima d’una persecució política per part de l’Estat espanyol i situa a Jaime Moragas al capdavant de l’operació. També ha acusat als germans Cierco —propietaris de l’ara intervinguda Banca Privada d’Andorra— d’estar passant informació “falsa” a l’Estat espanyol perquè només pretenen recuperar els seus diners a través d’un govern fort.

 

La mare superiora, el mossèn i l’escolà

 

Sobre el manuscrit de la “mare superiora”, Josep ha comentat que la seva mare “no reconeix aquest escrit” encara que la lletra “s’assembla molt” a la seva. En part, ha afirmat, “la nota és falsa” i ho ha justificat explicant que “les notes escrites a fora no es firmen mai, es posa un número del teu compte escrit a mà”. El tercer fill de Pujol ha explicat quin és l’origen de la “mare superiora”. “Tot això ve del meu germà Jordi, que un dia coneix un home, que és el senyor Pallerola —el gestor dels comptes—, que té cara de mossèn, segons el Jordi. Llavors li comença a dir mossèn i es va crear la broma del mossèn, i un era l’escolà i l’altre la mare superiora. Això no passa d’aquí”. Pujol ha explicat que la gent que té comptes a fora “fa servir codis” i així per exemple el seu és “rockabilly”.


Josep Pujol ha explicat també que la carta on es recull la deixa de l’avi Florenci la té el jutge i consta de diverses fulles, però només se’n conserven unes quantes perquè la seva mare, Marta Ferrusola, “les va destruir fa molts anys amb l’objectiu de mantenir aquests diners opacs, no volia que hi hagués cap traçabilitat d’aquest tema" i "no podíem explicar que els fills d’en Pujol teníem diners a Andorra d’una deixa de l’avi Florenci”.

 

Josep Pujol també ha fet referència a les declaracions de la seva mare al Parlament quan va dir que els seus fills anaven amb “una mà al davant i una al darrere” i ha defensat que “té raó en alguns casos” perquè “hi ha dos tipus de germans Pujol”. Alguns van regularitzar els seus diners però els van ingressar al Banco Madrid, entitat intervinguda, i per tant no poden disposar dels diners i han de viure del sou de la seva feina, com la seva germana Mireia, que treballa de fisioterapeuta. En el cas de Marta i Oleguer han perdut la feina. Els diners que ara tenen és fruit “d’estalvis i negoci” però “no és l’opulència que se’ns vol vendre”.

 

La fortuna: dels 4,3 als 150.000 milions d'euros?

 

El ball de xifres sobre la fortuna de la família ha estat també un dels punts que Josep Pujol ha intentat aclarir. Remuntant-se als inicis de la deixa que va acabar a Andorra ha dit que llavors eren dos milions de dòlars. Aquesta quantitat va créixer fins als 4,3 milions, que és la quantitat que es va regularitzar un cop Pujol va fer pública que tenia aquests diners.

 

Posteriorment, filtracions de la UDEF han divulgat altres quantitats astronòmiques que també s’atribueixen al patrimoni familiar: des de 150 milions en un compte a Suïssa o 3.000 milions del seu germà Oleguer, o 1.800 que estarien a Panamà. Josep Pujol ha constatat que totes aquestes xifres no són certes i només ha admès els 4,3 milions que es van regularitzar quan el seu pare va fer pública la informació dels diners a Andorra. “La realitat és el que s’ha regularitzat és el que hi ha”, ha remarcat.

 

No posa la mà al foc pel seu germà Jordi

 

Josep Pujol ha volgut defensar també la figura del seu germà Jordi, encara que ha afirmat que “no posaria la mà al foc” per ell, i ha dit que està al presó sense que hi hagi motius que ho justifiquin. “No pot moure diners perquè té tots els comptes embargats”. Per això mateix, ha afegit, la decisió d’enviar-lo a la presó “és completament arbitraria i ve a cobrir una necessitat política perquè, quan s’analitza, no hi ha cap delicte”.

 

El tercer fill de l’expresident no ha volgut reconèixer si el fet de tenir diners a l’estranger entrava en contradicció amb els valors que defensava el seu pare quan estava al capdavant de la Generalitat. “No sé si és patriòtic o no, jo tenia una empresa amb 400 empleats, sóc dels que més ha pagat impostos, quan vaig vendre l’empresa vaig pagar molts impostos i una part dels meus diners els tenia fora, que ara els tinc atrapats a la BPA, que està intervinguda”, ha dit.

 

Josep Pujol ha defensat que “les decisions financeres són individuals” i s’han des respectar. “Qui és president de la Generalitat és el senyor Jordi Pujol, a mi no em pot atribuir connotacions morals d’ell. Jo he estat un empresari que ha fet les coses com ha pogut. M’he dedicat al tema immobiliari i a les inversions, qualsevol que estigui en aquest sector sap que hi havia una realitat que funcionava de forma paral·lela”.

 

I ha tornat a parlar del seu germà Jordi, “un home dinamitzador de negocis, un personatge de capacitat per les relacions humanes extraordinària, que es mou com un peix a l’aigua per tot arreu. No sé realment què ha fet en Jordi, ell ha fet els seus negocis i mai hem parlat de feina entre nosaltres, algunes coses petitones hem fet, inversions, però res més. El cor del seu negoci jo no el conec. No puc posar la mà al foc per ell”.Comentaris
La inmensa mayoría de los catalanes ya no están desorientados.
La única realidad: una patria podrida creada por el padre podrido.
josep
jo estic amb vosaltres
el teu
Anda igual de despistado que los del PP, CiU, CDC, PSOE, IU ... (y mejor paro que la lista es muy larga). Igual si robaran menos andaban menos [email protected] oi ;)
Isma
El que està claríssim és que el nacionalisme català, esdevingut per la força de la seva pròpia pudor en independentisme, està podrit fins al moll. Mentres tant continuen prenent-nos per rucs amb aquesta historieta de la deixa i collonades semblants quan hom sap que des de 1980 tota adjudicació d'obres i serveis gestionada per la Generalitat convergent era sotmesa a la corresponent comissió variable segons l'import d'adjudicació i les "mossegades" que s'embutxacaven pel camí els "aconseguidors".
caesar2
en cuanto al caso de los hijos , en el caso mas importante se deben aportar pruebas documentales válidas , no recortes de diarios , eso no es serio, ni rumores, si hay delito fiscal se ha de demostrar la culpabilidad ,pero ¿dónde están las pruebas?, señores nos estamos cargando el sistema judicial y una vez desacreditado es muy difícil que la sociedad vuelva a confiar en él.
Independència, sí
Que hi hagi individus des de l'espanyolitat, que ens intentin fer creure als catalans que "Catalunya" se la va "inventar" un senyor del segle XX, és per a petar-se de riure. Els unionistes que intenten reduir tot el nostre país a un polític, o a una família, ho fan de mala fe o són uns ineptes i no s'han assabentat de res.
Pues tu continuas desorientado
La patria catalana no és un invent d'en Pujol. Tu i els teus de pensament únic continueu somniant fins que us trobeu una república catalana com a veïna. Ser dins d'España per aconseguit la independència és el millor que ens podia passar tot hi lo que pugui semblar, sou secs i a més els pitjors seductors del món, seguiu fent història...
jupp
Mai he acabat de tenir clar quina és la veritat de tot aquest cas, però, el que si m'ha quedat sempre clar és el llegat polític i altres aspectes de la manera de fer pais de Jordi Pujol Soley. Potser algun dia se sabrà la veritat. Per altra banda, Pujol i la seva politica nacionalista i el procés independentista han sigut sempre l'objetiu dels casposos d'això que en diem espanya, i els catalans en general també. Per tant, d'entrada, poso en dubte moltes de les acisacions que es fan a Pujol.
Avia
Senyors, no estem preparats per la independencia nomes estem per degollarnos, desgraciadament algu de Madrid te rao. Tot el meu suport a la Gran Tasca Politica del President Pujol. Bull viure com a catala i no puc els mateixoß catalans ens ho estem impedint. LLASTIMA
només la família
El cas és que Pujol pare no va dir que ell tingués els diners de la deixa, sinó que els tenien la dona i els fills. O sigui ell va denunciar la família i ell es va atribuir només el paper de "consentidor". Ningú ha fet notar això. Què passa? Per altra banda no s'han trobat comptes ni signatures en nom seu. El moviment de diners sembla que només el maneja la familia. Tampoc hi ha relacions Millet-Pujol pel cas Palau. A qui obeia Daniel Osacar? Què passa?
Es pot consultar on line
Qui vulgui aprofundir més en aquest afer pot consultar una llista que va aparèixer al BOE del 9/03/1959 on hi ha un llista de persones que tenien diners en bancs estrangers. Una llista que la policia va trobar a un intermediari on hi tenia escrits el nom dels seus clients. És a dir que el dictador el 1959 sabia qui tenia comptes fora de l'estat espanyol. Que des del 2012 a algú li hagi interessat furgar en afers que ja eren públics fa quasi 60 anys, canta molt. Sigueu objectius i crítics.
En part té raó
Que el pare de l'ex-president li va deixar diners en negre, val. Que els fills es varen aprofitar del nom del pare per fer negocis, possiblement. Però em sembla que aquí hi ha una clara intencionalitat política de perjudicar l'independentisme (quan el Jordi Pujol va ser el máxim enemic de l'independentisme a Catalunya) i un odi visceral de l'esquerra que mai va poder convencer de que era l'alternativa. I ho dic jo, que no voto CiU ni PDECat. El balanç del Pujol en general va ser positiu.
Nelson
Recomano escoltar l'entrevista sencera, és molt interessant. Sobretot als catalanets banaus que s'empassen tota la merda que ve d'UDEFs i Mundos i Madrid en general sense qüestionar res. Saludos a los policías que nos están leyendo. Ya sabéis, "Pronto en el paro" ;-)
Fat Boy
Home, tots, ben be tots, al 100%, jo diria que no. Sobretot aquells a qui el negoci familiar fa segles que els ve donat per la Gracia de Deu.
Ai, si algun dia s'investiguessin tots regidors d'urbanisme del psc!
Tothom que ha intentat construir sap que els permisos s'acceleraven o s'eternitzaven depenent de si s'havia tingut un "detall" o no amb el regidor. Molta gent ha fet escriptures per menys diners del que pagava a la realitat. Com pot ser que ens ho facin empassar com a un exemple únic o especial? I aquí tenim a Colau governant amb el PSC.
Avi
No feu cas de l'Avia que li han diagnosticat un principi d'alzeimer. Quina casualitat que l'única proba que podria confirmar l'extranya "deixa" va ser destruida pels acusats. Familia podrida de corruptes, espero que dormiu tots junts a la presó i torneu fins l'últim centim robat als catalans. Em feu vergonya i fàstic.
P84
Si el nivell de desconeixement de com funciona el món dels negocis i del que va el cas. Si amb aquest coneixement tracta la resta de temes anem apanyats...
@Nelson
Jo he escoltat l'entrevista en directe i m'ha semblat el cuento d'"Alice in wonderland". Excuses i invencions, molt d'acord amb l'avi que s'en fot de que l'única prova qu'ens pot confirmar l'herencia i no comisions per ser polítics com el cas ITV, l'han destruit els encausats. No ens mamem el dit!
P84
De moment, com ha declarat aquest senyor aquest matí, la jutgessa d'andorra ja ha dit que compte de Jordi Pujol Ferrusola amb la seva cunyada és fals... Si hi ha aquest nivell d'adulteració de proves, quina validesa té tot el procés?
Madriz
Si els pujol no existissin que dirien a Madrid?? Ja sabem que el 80% son mentides de la meseta, però no enganyen a ningú. Ja els hi agradaria tenir a madrid un 10% del taranna dels pujol.
OtgerCataló
Aquest tipus parla de tenir fortunes en paradisos fiscals, eludint el pagar impostos allà on es genera la fortuna, com si fos una acció normal. D'altra banda bé aniríem si la majoria féssim com papi Pujol, no renovar llit i matalàs en 40 anys. D' aquestes dues accions s'en diu fer país, dinamitzar negocis. Vaja diferència amb en Millet, bodorrios, viatges, obres a casa, rabizas. Això sí què és dinamitzar.

envia el comentari