Jordi Solé (ERC): "No entenc els alcaldes que diuen que no col·laboraran a posar les urnes"

L'eurodiputat i batlle de Caldes de Montbui afirma que l'1-O tindrà "les màximes garanties possibles tenint en compte la situació" a l'Estat espanyol
L'eurodiputat d'ERC, Jordi Solé | ACN

 

 

L'eurodiputat d'ERC i batlle de Caldes de Montbui, Jordi Solé, considera "una actitud greu" que alguns alcaldes "posin dificultats i pegues" al referèndum de l'1-O. "No entenc els alcaldes que diuen que no col·laboraran amb aquest exercici tan genuí de la democràcia que és posar les runes", assegura Solé en una entrevista amb l'ACN. Solé es mostra convençut que "hi haurà locals i meses electorals a Lleida", on governa el PSC, i admet que li "costaria molt pensar que un govern que s'anomena progressista, de canvi i transformació" com el d'Ada Colau a Barcelona "impedeixi, o no estigui al costat del que realment serà el moment de canvi més important del país", el referèndum de l'1-O.


"Tinc confiança que a Barcelona hi haurà urnes, hi haurà normalitat democràtica l'1-O, perquè em costaria molt pensar que un govern que s'anomena progressista, de canvi, de transformació, l'1-O impedeixi o no estigui realment al costat del que realment serà el moment de canvi i transformació més important del país", defensa Solé, interpel·lant directament als Comuns d'Ada Colau. "Una força transformadora només té una opció, que és estar al costat dels drets i els mecanismes democràtics, posant les urnes", afegeix. 
 

Davant de l'actitud d'altres alcaldes obertament en contra del referèndum, com el batlle de Lleida, Àngel Ros, Solé diu estar "segur" que hi haurà "locals i meses electorals" per votar l'1-O. "Potser per alguns ciutadans de Lleida no seran els habituals", admet, afegint que d'altres "hauran de fer un desplaçament més llarg", però que "l'esforç es farà". 


Jordi Solé qüestiona els que posen en dubte les garanties del referèndum de l'1-O, perquè assegura que l'Estat espanyol "no ofereix garanties democràtiques perquè no respecta qüestions essencials del funcionament de la democràcia". "Quines garanties ens ofereix la democràcia espanyola quan queda clar que s'abusa dels recursos públics per intentar inventar-se proves contra polítics independentistes?", pregunta Solé, que també critica que l'Estat porti "davant de tribunals i persegueixi judicialment a polítics escollits democràticament". "El referèndum el farem amb les màximes garanties possibles tenint en compte la situació en què ens trobem, un context en què no hi ha garanties reals democràtiques dins de l'Estat espanyol en relació amb Catalunya", assegura l'eurodiputat d'ERC, que va assumir el càrrec a principis d'any en substitució d'Ernest Maragall. "No serà per culpa nostra que no s'ha fet amb unes altres condicions", adverteix Solé. 

 

El rol d'Europa
 

Solé, que forma part del grup dels Verds/Aliança Lliure Europea al Parlament Europeu, avisa que els catalans no han de "demanar permís" a la Unió Europea per celebrar el referèndum. "Nosaltres no demanem permís a Europa per votar, per exercir un dret fonamental, el nostre referèndum no dependrà de si oficialment té més o menys suport de la UE", avisa. Amb tot, admet que després de l'1-O caldrà "acabar demanant a la UE que intercedeixi" perquè "es respectin" els drets dels catalans i el resultat del referèndum. 
 

"Hem d'avançar amb la plena confiança que el que fem està absolutament justificat, és legítim, basat en valors fonamentals, que ho fem després d'haver deixat enrere moltes altres vies que ens han bloquejat", remarca. Solé diu estar "segur" que "la UE i la comunitat internacional" a partir del 2 d'octubre, en funció del resultat, demanaran que "es respecti el resultat" i "es trobi la manera política d'aplicar-lo". 
 

Solé, que va ser Secretari d'Afers Exteriors de la Generalitat, diu que caldrà "una negociació" després del referèndum amb l'Estat espanyol i "amb una implicació de la comunitat internacional". "La UE tindrà un paper molt important, però això no vol dir que pel fet que hi hagi d'haver una negociació no hi hagi d'haver l'acte de sobirania definitiu per part de qui li toca, el Parlament de Catalunya", destaca Solé en referència a una declaració d'independència des de la cambra. Comentaris
carrasclet
Recordem aixó: a partir del 2.0 els llepababesborboniks/ mercenaris Colau, Angel Ros,Coscubielas,FrancosRabels,seran mès papistes quel papa de Roma i senganxaran al carro republicá com el que més, el que em de fer es enviarls a galeras i fora del nostre nou Estat, que visquin a Madrid si es que poden, o potser las espanyas no pagan a traidors un cop perdin i no pugen exprimir la mamella catalana
nO ENTENC DE POLITICA PERO...
...jo tampoc antenc als que no deixan possar urnes, Votar es un dret que te el poble. naturalment un poble democratic. i España de domocracia res.....UN DRET NO ES EL QUE ALGU T'HA DE DONAR....UN DRET ES EL QUE " NINGU " ET POT TREURE. Espero que a " algu " li quedi clar.
¿Este hombre no es muy inteligente, verdad?
Este tío se cree que todo el mundo piensa como él, vaya "demócrata". Estos quieren hacer un referéndum ilegal contrario a la Constitución y a las leyes demostrando su falta de respeto por España, la igualdad de todos los españoles, el Estado de derecho y todas sus instituciones e incluso pretenden llevar a cabo acciones que están tipificadas en el código penal y van por el mundo diciendo que son unos "demócratas". A mí me parecen una pandilla de trileros, delicuentes de poca monta. No merecen lapena
OPINIO
LA DEMOCRACIA NO SE FUNDA CON ASESINATOS Y MUERTOS EN LAS CUNETAS, NI CON AÑORAMIENTOS FRATERNALES, CON LOS FRANQUISTAS, ESPAÑA = DICTADURA ENCUBIERTA= FASCISTAS = P.P. Y EL P.S.O.E. SIN OLVIDAR A Cs. LOS DEMOCRATAS LO TENEMOS CLARO ¡ ¡ REPUBLICA CATALANA INDEPENDIENTE DE LA PODREDUMBRE FRANQUISTA.
Per cert, Jordi Sole
Tinc un dubta ¿ Pots dirme si l'alcalde de Lleida es del P.P. o es P.S.O.E. perque no estic segur de que es. ? Agrairia un aclariment. GRACIES.
Joan Jaume
Els batlles del PSC que permetran l'expressió de la democràcia l' 1 d'octubre seran també les garanties del referèndum, els altres tenen una visió restringida de la llibertat, una pràctica poruga de la democràcia i una desconfiança en el projecte europeu.
Pepo
Que no pateixi ningú. La participació al REF serà del 70% -com sempre- i guanyarà el SÍ amb un 60% -com mai ho ha fet- i el Parlament declararà la independència del nostre País. A partir de llavors es quan haurem de lluitar pels nostres drets com a ciutadans d´un nou estat, perquè España presentarà batalla i nosaltres haurem de resistir i finalment vèncer.
Arnau
Jo sí que ho entenc. Els alcaldes que volen sabitejar el referèndum són titelles de l'ermot central. PS: Fins els collons dels anuncis Google EN ESPANYOL al navegador quan visites pàgines en català
Anna
A qui qüestioba si en Jordi Solé és iintel•ligent, només li voldria preguntar si té un expefient acadèmic i una experiència professional acreditables com la de'n Solé. Si fos així, la pregunta i el comentari podrien ser pertinents. En cas contrari, calli, si us plau. Potser és vostè qui no es intel•ligent.
re no es muy inteligente verdad?
Qui demostre que no es inteligent ets tu,dius que creu que tohom pensa com ell,UNA ACTITUT EXCLUSIVA DEL PP,PSOE..ETC I QUE ADDEMES ET DIU COM HAS DE PENSAR,MOLT DEMOCRATA OI? eL Referemdun, SI qque esta inclos a la Costritució, article 150 potser? el que pasa que l'estat "democratic espanyol" nomes sapr dir-nos: NO;NO;NO¡¡quin cinisme¡¡ parlar de falta de respecte¡¡,ens vol eliminar la llengua, ens ofega economicament i a sobre ens insulta i amenaça, LA IGUALTAT DE TOTS ELS ESPANYOLS, JA PASA
@ ¿este hombre no es muy imteligente verdad?
SEGUEIXO:" LA IGUALTAT ENTRE TODOS LOS ESPAÑOLES" ? això, ja pasa de taca d'oli¡¡,quina igualtat? que i la majoria de comunitats, tinguin unes autopistes , on amb molta sort i pasen una dotzena de cotxesTOTALMENT GRATUITES I NOSALTRES PORTEM PAGANT LES NOSTRES DES DE FA 40 ANYS I ENCARA DURA, Que 12 comunitats reben mes del que paguen i nosaltres aportem el 20% del presupost de l'estat i rebem com a molt un 8% i encara hen de donar las gracies,que els nostres trens son dels anys 70
@¿este hombre no es muy inteligente verdad?
SEGUEIXO: del que es presuposta per infraestructures, amb una mica de sort, any rere any es fa un 12% la N-II on per desgracia cada any hi ha molts morts .FA 18 ANYS QUE ESPERA LA VARIANT QUE HO EVITARIA, fan utopistes a Madrid que no serveixen per a res pero que acabem pagan els altres,fan AVES totalment inutils i que no van enlloc..etc,mentres el Corredor del Mediterrani, que facilitaria el transport de mercaderies ,i beneficiaria aESpanya en general NO ES FA¡¡ ageciras,
Al exaltado anterior
Perdone, pero mi visión de la política, es siempre, a favor de lo que considero más beneficioso para España y para el conjunto de los españoles, incluidos todos los que escriben aquí. Todos los problemas de los que usted habla son perfectamente tratables y si realmente hay un agravio hacia Cataluña en ese sentido, probablemente encontrarían el apoyo de casi todos los españoles. Yo no quiero que ustedes paguen autopistas. El referéndum no, no está en el artículo. 150.
Al exaltado anterior ( sigo)
La única persona que puede convocar referéndums es el presidente del gobierno, previamente autorizado por el Congreso de los Diputados,artículo. 92. Y por supuesto yo también estoy esperando el corredor mediterráneo¿Cree usted que mi ciudad, Málaga, es bastante mediterránea? o me dirá que como no es Cataluña ya no le interesa. Por desgracia, los socialistas de la "Unta" se encargarán de fastidiarlo todo y que el corredor pase por Sevilla y no por toda la cuenca mediterránea hasta Cádiz.
Al exaltado anterior ( sigo)
Con lo de la lengua, no veo problema. Ustedes hablan catalán con normalidad ¿No? ¿Acaso quiere que una lengua regional compita con el español? Eso es una tontería, porque Cataluña es una parte de España y obviamente el español es su idioma genuino, si ustedes poniendo los cartelitos sólo en catalán ya son más felices y piensan que van a conseguir con eso la simpatía y el apoyo del resto de los españoles, van listos. El uso que hacen los separatistas del idioma, es excluyente.
Al exaltado (anterior)
De todas formas que cada uno hable en el idioma que le apetezca, además, no es lo mismo vivir en un pueblo de 2000 ó 20000 habitantes, que en Barcelona. En general, los problemas de que se quejan los separatas son económicos. Eso tiene solución, si toda esa energía que están dedicando al "proces" la orientaran hacia la búsqueda de un bonito concierto económico. Mientras tanto su presidente autonómico, ni se molestó en acudir a la última cita de presidentes autonómico para tratar la financiación.
Al exaltado anterior ( sigo)
Resumiendo, lo que intento decirle es que, ese referéndum que le han vendido sus políticos regionales no se va a celebrar, porque es contrario a la ley (ley que es la misma para uno de Gerona, de Cuenca , de Cádiz o de Tenerife), porque la comunidad autónoma no tiene poder coercitivo y la más importante de todas, ustedes los separatistas no tienen el apoyo de los españoles que es donde reside la soberanía nacional. Cualquier ataque a la soberanía nacional será neutralizado. Espero que no pase ná
Eres un poco cortito ¿ no?.
Quien va a votar en un bodrio de referéndum unilateral, ilegal, partidista y sin reconocimiento internacional.
jordi4
hoy el comisario politico separata ha trabajado a destajo pobrecito, se nota a la legua sus panfletos
Respuesta al Sr. Malagueño
No ha entendido Ud. NADA. No es un problema de dinero, ahora ya no. Es un problema de DIGNIDAD. Son Uds. los que estan obsesionados con el tema del dinero no nosotros. Tal vez porque llevan años contando con nuestros impuestos y ahora que los recortaremos, tendran que agudizar la mente y buscar alternativas.
Respuesta al Sr. Malagueño continuación
El trato que nos da en todos y cada uno de sus comentarios es el problema real. Despreciando y ridiculizando nuestros sentimientos. Es como el maltratador que humilla al maltratado, lo desprecia, lo ridiculiza y le hace sentir que es menos que el resto.
Respuesta al Sr.Malagueño continuación
Ara però, ja em superat aquesta submisió. Votarem i serem lliures, i vos no teniu res a dir, tret d'intruduïr una papereta dins l'urna si viu a Catalunya. Se que continuarà sense entendre els motius, no m'importa, ara ja no.

envia el comentari