Jordi Sànchez: "L'Estat pot desarticular un escamot terrorista però no la voluntat del poble"

El president de l'ANC assegura que l'estat espanyol "sap que la democràcia és imparable"
Jordi Sánchez, president de l'ANC. | E.P.

 

El president de l'ANC, Jordi Sànchez, ha avisat a l'Estat que no podrà impedir que els catalans votin en el referèndum de l'1 d'octubre perquè "pot desarticular una banda de delinqüents, un escamot terrorista, però no la voluntat d'un poble i d'un Govern legal i legítimament elegit".

 

Sánchez ha preguntat a l'Estat com impedirà que hi hagi urnes en tots els municipis catalans, que la gent surti de casa amb la seva papereta i si es planteja custodiar totes les seus electorals, detenir a tots els alcaldes, posar a la presó a tot el Govern o tancar el Parlament.

 

"L'Estat sap que la democràcia és imparable", ha sostingut Sànchez, que malgrat admetre que aquest té instruments per actuar i que pujaran d'intensitat, ha garantit que l'1-O hi haurà paperetes, urnes i cens. I és que, ha constatat, la Generalitat "té cultura d'Estat" i acumula molts anys d'administració, alguna cosa que saben des de l'Executiu central.

 

"Algú creu que al segle XXI un Govern que porta 35 anys funcionant, amb legislatures i experiències en convocatòries electorals, no pot garantir que hi hagi urnes, paperetes i que el cens funcioni? Es pot dir, però l'Estat ho sap, i d'aquí vénen els seu nervis", ha apuntat.

 

Malgrat tot, en cas que el Govern impedeixi el referèndum, ha avisat que no es quedaran "passius en el sofà de casa" perquè això significarà, segons la seva opinió, que s'ha vulnerat el dret d'expressió política i de vot que recull la legalitat espanyola i internacional.
Comentaris
Sànchez balla la Haka
Els Old Black Rugbi de Nova Zelanda són molt coneguts perquè abans de cada partit es posen a ballar la tradicional Haka, dansa tribal maorí per intimidar a l'oponent. De vegades guanyen i de vegades perden i no depèn de la Haka, que és pur folklore. La veritat és qu'en Jordi Sànchez, ara ballant la seva Haka, i la seva ANC no donen molta por a ningú; pur folklore de iaios amb banderetes.
un estat violent i totalitari
es mou com peix a l'aigua en una confrontació de violència, sobre tot, si l'adversari està en inferioritat de condicions. On tenen mes dificultats ès en una confrontació plantetjada en termes pacifics i democràtics perquè en aquest terrenys tenen totes les de perdre: Ni la pau ni la democràcia són el seusfort. Ja s'ha dit abans, mai ens guanyaran democràticament.
Vicenç Ramoneda
Si una persona es salta la llei és un delinqüent. Si 600 persones es salten la llei es diu problema social però si són més de 2.800.000 persones es diu democràcia. La restauració de la llibertat i de l'estat català tindrà lloc el proper 1-O! Visca Catalunya lliure altre cop||*|| Visca Catalunya lliure de la dictadura espanyola! ||*||
Pepo
Ja els espero als espanyols. Farem un cafetó i que s´adonin que no cal barallar-se amb nosaltres, perquè volem marxar de bon rotllo. Ara, si cal també tenim les nostres estratègies per enfonsar-los a la misèria més absoluta.
Xifres a dojo
De què màniga surten 2.800.000 que se salten la llei? // 9N: Participants - 2.344.828; SI-SI: 1.897.274. // 27S: JxSi + CUP - 1.966.508 vots. // Aquest és el límit: 2.000.000; el que passi d'aquí és pura fantasia.
FRANCESC
Yo soy catalan y se me ponen los pelos de punta al darme cuenta de que he vivido mi vida , tenido un trabajo y una familia en esta mi tierra y no me daba cuenta del odio y desprecio que tenian hacia mi y mi familia por sentirnos catalanes y españoles ..E sido un iluso toda mi vida pensando que los supuestos catalanes autenticos los de ocho apellidos .no nos estaban mirando con cariño sino con desprecio .... ... Ya nada sera como antes....(y yo que lo siento)
ANTONI
Yo soy catalan y se me ponen los pelos de punta al darme cuenta mi vida, tenido un trabajo y una familia en esta mi tierra y no me daba cuenta del odio y desprecio que tenian hacia mi y mi familia por sentirme catalán y no otra cosa.. E sido un iluso toda mi vida pensando que los españoles que gozan de buena sanidad, buenas infraestrucuturas, buenas subvenciones para viviendas, salud, colegios, etc nos lo estaban agradeciendo y nos miraban con cariño.. pero no, nada de cariño, solo odio y
Hemeroteco
I el poble si que sap descobrir els mentiders...."el vot de la teva vida"......."tenim un mandat"...."18 mesos".....i fins i tot els que no fan cas de les solemnes declaracions del Parlament Català seu de la sobirania del pais....Esta mes guapu amb l'ou ferrat al cap i agitant-se com un baldufa.
traca
hurra hurra, comença la nova temporada de performances!

envia el comentari