Joaquim Paladella (UPTA-PSC): “Tota la meva solidaritat amb els 712 alcaldes”

L’alcalde de Batea lamenta que la Generalitat hagi “traspassat la responsabilitat de l’1-O als alcaldes”, però denuncia “l’aberració judicial que pretén la Fiscalia”
Joaquim Paladella durant el darrer ple municipal de Batea | cedida

 

L’alcalde de Batea, Joaquim Paladella, que representa la candidatura UPTA, que es presentava amb un acord amb el PSC, ha decidit solidaritzar-se amb els alcaldes que la Fiscalia espanyola pretén posar davant d’un jutge per haver-se compromès amb el referèndum de l’1-O. Paladella, que darrerament ha aparegut a la premsa espanyola per una proposta de separar-se de Catalunya i annexionar-se a l’Aragó en cas que Puigdemont no atengués una llista de reclamacions locals, no té previst cedir l’ajuntament com a espai de votació, però va proposar a la Generalitat que la votació es fes a l’IES del poble, de titularitat del Govern. “Vaig rebre la carta de Junqueras i vaig respondre dues coses. La primera, que tinc la voluntat de complir la normativa espanyola vigent, i en segon lloc, que els proposava la possibilitat de fer-ho a l’IES, perquè no posaré pals a les rodes. Si a Catalunya es vota, a Batea també”, explica en declaracions a El Món. D’aquesta manera, l’alcalde no deixaria sense votar els seus veïns, però alhora no incompliria la llei espanyola.


Diada 2017 a Barcelona | Cristóbal Castro

 

Sobre el setge judicial als 712 alcaldes sobiranistes, Paladella, que insisteix ara a desmarcar-se del PSC, assegura: “Jo no puc tenir cap responsabilitat amb l’1-O perquè no he fet res que no sigui legal, però està totalment fora de lloc l’actuació de la justícia espanyola, ho trobo una aberració judicial greu. Per tant, tota la meva solidaritat amb els 712 alcaldes sobiranistes. Si no hagués de veremar –Paladella es dedica al sector del vi-, dissabte estaria a la plaça de Sant Jaume”, explica a El Món.

 

Ara bé, Paladella també culpa la Generalitat “per haver traspassat la responsabilitat de l’1-O als alcaldes, no ho trobo bé, si el Govern assumeix el compromís, després no pot centrifugar la responsabilitat als municipis”. I preguntat sobre si ha signat el manifest d’alcaldes socialistes, en què fan una crida al boicot al referèndum per ser il·legal i sense garanties, és clar: “No, no m’ho han ofert, però tampoc no l’hauria signat”. De fet, en una entrevista a El Món, Paladella va assegurar que“el 9N vaig anar a votar, i vaig votar sí-sí”.
Comentaris
Vicenç Ramoneda
Us imagineu a un guàrdia civil o policia local dir-li al seu pare o la seva dona, que vol anar a votar, que no li deixa? Us imagineu el jardí que li espera quan torni a casa i la seva dona l'esbronqui de mala manera? Oi que no pot ser? Doncs vinga, som-hi que falten 17 dies!
pm
Sr. Alcalde, mai és tard per rectificar, encara que sigui a mitges. "lento pero seguro" oi?
Riky
On sou els que fa quatre dies l'insultàveu?
Carme
Què hipòcrita que ets, Paladella
Independencia
Posses els problemes personals per davant de catalunya i això no està bé.

envia el comentari