Iglesias anima Puigdemont a presentar el referèndum al Congrés

El secretari general de Podemos assegura que "seria un avanç en termes de normalitat democràtica"
El secretari general de Podem, Pablo Iglesias | ACN

 

 

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha celebrat aquest divendres l'oferta plantejada pel Govern espanyol al president de Catalunya, Carles Puigdemont, perquè defensi al Congrés la seva proposta a favor de convocar un referèndum a Catalunya.

 

"Ens semblaria enormement assenyat que Puigdemont pogués acudir al Congrés i que hi hagués un debat", ha assegurat el líder del partit morat en declaracions als mitjans després de participar al debat 'El rapte d'Europa. Entre Maastricht i el Brexit' a la Universitat Complutense de Madrid.


Normalitzar la plurinacionalitat

 

Al seu judici, aquest pas suposaria un "una avanç democràtic" perquè contribuiria "al fet que normalitzés un debat sobre una qüestió" que, segons Iglesias, "ja és òbvia en la societat, que és la realitat plurinacional d'Espanya".

 

"Tant de bo el Govern espanyol compleixi la seva paraula i el president de la Generalitat pugui venir i puguem discutir. Segurament no estem d'acord en moltes coses, però seria un avanç en termes de normalitat democràtica que es pogués discutir de tot, com és normal", ha postil·lat.
Comentaris
Ja sabem el resultat de anar a perdre el temps al congres, la trampa es demanar els vots de tots els partits, i com que la majoria dira que no .ja que escanya s,ensorraria sense poder xuclar de catalunya, doncs aixo.,LA LLIBERTAT NO ES DEMANA ,,S,AGAFA. De fet es com si una parella no es podes divorciar ,si no fos amb vist i plau dels dos components, segurament si fos aixi no existirian els divorcis.
Karlus
El congrés espanyol és una cova de lladres, " en su mayoria", cal allunars'hi
Ibarretxe 0.2
Anda ya... Para que le den una colleja como a Ibarretxe y poder justificarla diciendo que se la ha dado con razon "el pueblo español" soberano (osborne).
PODEMOS-FALANGE DE FRANCO Y SUS HIJOS RICOS
PODEMOS, FALANGISME PUR I DUR, per menjar.se al pobre Puigdemont a l'ast. Iglesias, el congres no es un crematori socialista hitleria,saps, ronya franquista?
anna
És una trampa. Si anem al Congrés a perdre semblarà que no estem legitimats per fer el referèndum perquè els representants del poble espanyol no ho volen. Però nosaltres som els representants del poble català, aquí hi ha el quid de la qüestió i no hem de demanar l'acord del Congrés espanyol sinó l'acord del govern espanyol, que tampoc tenim ni tindrem.
remigio III
Ara per ara, el govern català no ha mostrat ni feblesa ni estupidesa... No caldria demanar, al poble català, un poc de confiança amb el seu govern? Tot i que, al meu entendre, la CUP comença ha tenir motius per alçar la veu, i no deixar allargar-ho tant.

envia el comentari