ICV-EUiA de Mataró vota en contra d'un referèdum pactat

CiU i ERC han presentat una declaració institucional perquè el consistori doni suport a un referèndum pactat, i la votació ha acabat en empat a 13 vots

Sorpresa en el posicionament d'ICV-EUiA a l'ajuntament de Mataró sobre el referèndum d'independència. Malgrat que CSQP al Parlament va presentar una resolució de suport al referèndum pactat amb l'Estat espanyol, una de les formacions que integra aquesta coalició ha dit no al referèndum. Ha estat a la Junta de Portaveus del consistori mataroní, on aquest dimarts es votaven les declaracions institucionals que s'anunciaran al proper ple municipal. Els grups de Convergència i Unió (CiU) i ERC–Moviment d’Esquerres havien presentat una declaració institucional perquè l'Ajuntament doni suport a la realització d'un referèndum sobre el futur polític de Catalunya acordat amb Madrid. 

  

 

La votació sobre el suport a un referèndum pactat ha acabat en empat a Mataró | ERC Mataró

  

El text de la moció exposa que el Pacte Nacional del Referèndum, que aglutina una multitud entitats i partits sobiranistes, va fixar com a primer objectiu el referèndum pactat i intentarà esgotar aquesta via, malgrat la negativa evident del govern de l'Estat espanyol. Els integrants del pacte s'han compromès a impulsar una campanya de suport al referèndum pactat, impulsant actes arreu de l’Estat i a nivell internacional. La declaració apuntava que "és un fet innegable que en els darrers anys, una àmplia majoria de la societat catalana ve expressant de manera diversa i plural, però alhora inequívoca, una profunda convicció i una legítima voluntat de decidir sobre el nostre futur polític com a nació", i per aquesta raó les dues forces independentistes han impulsat la declaració. 

 

I el resultat final ha estat l'empat. L'únic regidor d'ICV-EUiA hauria decantat la votació perquè l'ajuntament de Mataró acabés aprovant la declaració, però el vot negatiu ha donat un empat a 13 vots. Hi han votat a favor ERC-Moviment d'Esquerres, CiU, la CUP i Volem Mataró. E contra, el PSC, C's, Plataforma per Catalunya, el PP i ICV-EUiA. 

 

Fonts de la formació ecosocialista han puntualitzat a El Món que la declaració institucional presentada per CiU i ERC també inclou la via unilateral, i aquesta és la raó per la qual el regidor mataroní ha volgut expressar el seu rebuig. Alhora, deixen clar que l'aposta d'ICV per un referèndum pactat no està en qüestió. 

  

La declaració institucional proposava "donar ple suport a les conclusions del Pacte Nacional pel Referèndum, celebrat el passat dia 23 de desembre de 2016 al Parlament de Catalunya, amb la participació de Govern, partits i entitats, per impulsar una campanya de suport al referèndum pactat amb l’Estat", i també que "si finalment l’Estat persisteix en la seva negativa a permetre el referèndum, donar ple suport al Govern de Catalunya per defensar el dret de vot dels catalans i endegar l’organització d’un referèndum a través del qual culmini el propòsit de retornar a Catalunya el poder polític d’un estat sobirà".

 
Comentaris
Biennnnnn!!!!!
Biennnnnnnnn!! si no es pactat sera furrufalla !!!!!
caesar
poco a poco todos quedarán retratados en sus fotos respectivas, las de los soberanistas ( independentistas ) y la de los unionistas (autonomía tipo colonia).
Però
Però si els fatxes com tu, biennnnnn, no el voleu ni pactat!
ICV, Descarten tot el que no afavoreixi la seva poltrona
No esperavem menys dels nazional-unionistes de ICV, si ells encara no saben que són ni que voldran ser quan siguin grans, com poden deixar que els demés decidim el nostre futur?
RTR
Si el Lopez Raimundo i el Guti aixequesin el cap!! Segur els fotrien una puntada al cul. Colla de venuts!!
Queda clar
Felicito al regidor d'ICV que és l'únic que deixa clar que ICV és una formació que sols li interessa viure del pressupost públic (d'ençà fa 40 anys) i el regidor té por de deixar de cobrar i haver de buscar feina.
Falsa "esquerra" de pacotilla!
Aquests ja estan a la dreta del PSC, amb C's i el PP!
Reaccionaris
En el context actual de l'ultrareaccionari i antidemocràtic estat monàrquic espanyol, fer la independència és d'esquerres, objectivament, per sobre de les subjectivitats de qui sigui. No fer-la, mantenir la continuitat de l'antidemocràtic règim monàrquic, és de dretes, s'oposi qui s'oposi (encara que qui s'oposa es faci dir, falsament, "d'esquerres").
Mesells del gran capital
La independència és l'únic escenari capaç de posar a les mans del poble de Catalunya el dret a decidir-ho tot per ell mateix i de rescabalar alhora els seus recursos per dur a terme les seves decisions; és a dir, l'únic escenari que posa a mans del poble català les regnes del propi destí com a nació. Cap alternativa -ni l'uniformisme, ni l'autonomisme, ni el federalisme- supera això! Mentalitat inconfessable de dominadors o de mesells la dels que s'hi oposen!
Vergonya per a ICV-EUiA!
La independència és, l'únic escenari objectivament revolucionari en marxa ara mateix a l'estat espanyol, ja que és l'únic que posa en crisi el sistema sorgit del pacte amb el franquisme cristalitzat en la Constitució monàrquica del 78 i l'únic que marca camí als pobles de l'estat espanyol per a recuperar les regnes del propi destí i relacionar-se en pau i solidaritat!
Verlo para creerlo...
Claro, son los continuadores de los que en 1956 proclamaron la "reconciliación nacional" con el franquismo, quebrando el frente de lucha antifascita, en 1976 asumieron genuflexos la monarquía, quebrando el frente unido republicano, y en 1978 pactaron la Constitución monàrquica con los franquistas, instaurando el "olvido històrico" y la amnistía para los torturadores... Tienen la traición en los genes...
XX
Com sempre a Espanya, el comunisme al servei dels feixistes.
Molt bé Iniciativa!!!
És el que té de bo el referèndum: cal decidir-se entre un sí o un no, entre monarquia o república, avançar o deixar-ho tot com està. I aquí és on se'ls veu el llautó: Iniciativa vol que res es mogui que ells ja hi estan bé escalfant la cadira. Companys de viatge amb la dreta!
Joan Girona
Espanyol de dretes = Espanyol d'esquerres, cada vegada es veu més que Josep Pla tenia raó (i no era precisament "d'esquerres"9. El que "m'estranya" és P x C, no deien que "primer els de casa"...de quina casa? ...de la casa de barrets, probablement.
GURTEL, BARCENAS, el MATAS, CHAVES, GIRÑAN ... siguiente ¡¡¡
Cada dìa més clar. Els quintacolumnistes tot i que lentament, es van despulllan poc a poc fins que es quedaran en pilotes,fins quei no tinguin més remei que reconeixer que, de la república catalana no en volen saber res. El seu objectiu no és el benestar dels catalans atés que només volen que, agenollada, CAT contnui forman part de l'Estat escanyol com una simple comunitat autonoma escanyola.
corda
Iceve sempre estava al servei de los PPsoe'ss i els grands poders de españa. A mi no m'engañat mai. Iceve només sap pactar amb la Caixa i el Florentino i vivir de la història inventada de "burgesia catalana". Son vividors igual que pesece= son la gent que viu de la politica només amb....bla....bla...bla.
Mica en mica el procés omple la pica
Finalment s'han tret la mascara de la cara. Aquesta és la realitat d'aquest partit.
dadadada
quans mlllons d'euros diuen que deuen als bancs els iniciativos???????
mataroní
Sorpresa? Amb els d'IC? "Vull el Tíbet independent, Catalunya, no". Vet aquí
Tàctica i estretègia d'aquests dirigents
No volen el referendum, ni pactat ni no pactat. Ells volen eleccions autonòmiques. Són concients que si fem un referèndum la participació serà més que suficient doncs, a més dels independentistes, una gran part dels seus votans també aniran a votar. Són concients que el Si guanyarà. Per això el que realment volen són eleccions autonòmiques per reventar la independència i alhora assolir la Generalitat amb els comuns&cia.
JordiP
El PSC està en contra de qualsevol referèndum. Només està en pro del fadaralisma. O sigui: si els del "referèndum pactat" ja són "la tira" de somiatruites, els del fadaralisma ja són ... uns fantasmes. I amb la que està caient! És que no ho veuen,que l'únic que es pot acordar amb l'estat espanyol és ... la rendició incondicional? Ep! No oblideu que una federació, o confederació, no pot ser més que voluntària, entre dos estats independents i en pla d'igualtat?
Fat Boy
Dime con quien andas y te dire quien eres.

envia el comentari