El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Iceta, disposat a cedir, ofereix un “Govern de reconciliació”
  • CA

 

 

“Govern de reconciliació entre els catalans, amb la resta d’espanyols, amb Europa i amb el món econòmic”. Aquest ha estat l’oferiment del candidat del PSC pel 21D, Miquel Iceta, explicat aquest matí a la inauguració de la reunió del Consell de la Internacional Socialista que se celebra aquest cap de setmana a Barcelona. 

Iceta s’ha mostrat disposat a “cedir” perquè hi “guanyi tothom”. “Jo ofereixo als catalans un país en el qual no hi haurà ni vencedors ni vençuts. Un país en el qual tot guanyarem alguna cosa perquè tots cedirem en alguna cosa en comptes de que una majoria escassa ho guanyi tot i una amplíssima minoria ho perdi tot“, ha assenyalat davant el centenar llarg de delegats dels partits socialdemòcrates del tot el món

  

 

Jo estic disposat a cedir. Perquè cedir per acordar no és perdre, és guanyar. Jo ofereixo un govern el principal objectiu serà la reconciliació”, ha sentenciat. Un posicionament  després que Iceta hagi carregat amb contundència contra el Govern de JxSí i la CUP. 

 

El primer secretari del PSC ha assegura que no es resigna “a acceptar el model de país que ens ha llegat el govern independentista sortint”. Un Govrn que ha titllat “d’insensat” que ha posat les institucions “fora de la llei”  i que ha provocat tal “sensació de caos que milers d’empreses s’han vist obligades a marxar buscant la seguretat jurídica i desenes de milers de persones s’han portat els seus petits estalvis a altres parts d’Espanya”.

“Un govern que ens ha deixat una societat fracturada socialment i en què s’ha volgut instal·lar una divisió entre bons i dolents, patriotes i traïdors; en definitiva, una divisió en blocs que s’enfronten un contra un altre buscant derrotar a l’adversari”, ha afegit. 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa