El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La CUP s’avança a Junts: proposarà una qüestió de confiança al proper ple
  • CA

La CUP presentarà una moció durant el pròxim ple del Parlament en què plantejarà que la Càmera catalana insti el president de la Generalitat, Pere Aragonès, a sotmetre’s a una qüestió de confiança. Ho ha avançat aquest dimecres la portaveu del grup parlamentari de la CUP, Eulàlia Reguant en una entrevista a TV3 des de Madrid, just abans de comparèixer al Tribunal Suprem. La cupaire assenyala que aquest Govern, “que és d’ERC i Junts, s’ha allunyat sistemàticament del marc que enteníem que s’havia dibuixat amb els resultats electorals i l’acord d’investidura i era d’higiene democràtica que el president Aragonès se sotmetés a una qüestió de confiança”. A més, Reguant ha assegurat que la CUP no va saber fins ahir a la nit al debat de política general que Junts també plantejava una qüestió de confiança a Aragonès.

Tot plegat, després que aquest matí el president de la Generalitat, Pere Aragonès, hagi suspès la seva agenda, i que Junts hagi confirmat que no s’ha produït cap reunió entre tots dos partits després que ahir a la nit el ple finalitzés amb dues posicions molt clares: Junts exigint una qüestió de confiança –que Aragonès ha rebutjat- i ERC recordant als junters que hi ha governs alternatius ja testats, en referència al tripartit.

La intervenció de la CUP al debat de política general

Aquest dimarts, durant la intervenció de la portaveu de la CUP, Eulàlia Reguant, en la primera jornada del debat de política general, criticava durament la taula de diàleg. De fet, Reguant ha assegurat que “la taula de diàleg ha quedat reduïda a una bilateral entre Esquerra Republicana i el PSOE”. Davant la proposta del president de la Generalitat d’impulsar una via canadenca, Reguant s’ha limitat a dir que la Moncloa no ha tardat ni 30 minuts a descartar-ho, fet que, a parer seu, “demostra que la taula de diàleg és una eina inútil en aquest moment polític que estem vivint”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Jordip a setembre 28, 2022 | 14:30
    Jordip setembre 28, 2022 | 14:30
    Proposen una qüestió de confiança? Si, ja se Fernández també La va proposar. I, que passa si Aragonès no vol? I, per que no presenten ells una mocio de censura? Cal posar-los sobre la taula, que per aixo us paguem.
  2. Icona del comentari de: Guaita-que-fan-ara a setembre 28, 2022 | 17:45
    Guaita-que-fan-ara setembre 28, 2022 | 17:45
    Aquests es pensen que anar al Parlament es anar a jugar al "parxís"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa