La Fundació Franco s'afegeix a l'ofensiva contra l'economia catalana

L'entitat d'exaltació franquista diu que el dictador va industrialitzar Catalunya i que la Generalitat, per contra, "la deixarà convertida en una exrepública soviètica d'Àsia"

La Fundació Francisco Franco (FNFF) ha recuperat una edició de La Vanguardia de 1955 per afirmar que "mentre que el Caudillo va industrialitzar Cataluña, l'actual Generalitat la deixarà convertida en una exrepública soviètica d'Àsia" en una entrada a Twitter. Els franquistes recuperen un titular en referència a la inauguració de la factoria de SEAT i una entrega de pisos "construits per l'Obra Sindical del Hogar". En la mateixa pàgina, el diari de l'època explica que "el Caudillo, acompanyat de la seva egrègia esposa i dels ministres del seu govern va ser objecte de grans manifestacions d'adhesió per part dels obrers".

 

La FNFF és una entitat que l'Estat espanyol reconeix com una associació que es dedica a fer una "activitat benèfico-docent i cultural" i és per això que els donatius que rep es beneficien de desgravacions fiscals que van entre el 25% i el 35% de l'import cedit. Unes condicions que poden arribar fins al 75%. Ells mateixos posen un exemple: "Si es donen 150 euros, Hisenda finançarà 112,5 euros, i el cost real serà de només 37,5 euros".

 

 
Comentaris
apologia del genocidi
Com si a alemania la fundacion adolf hirler recordes la inagueacion de los altos hornos del rin
pep - manresa
El què no diuen aquesta colla de fatxes és que la SEAT era una filial de la FIAT, empresa que va posar com a condició instal.lar-se a Barcelona en contra de les pressions rebudes per part del règim franquista, que volia que es posés a Madrid, Extremadura o Cartagena. A canvi, l'empresa va haver de transigir i endollar com a directius una colla de militars i dirigents falangistes, fins i tot per entrar-hi a treballar a qualsevol nivell s'havia d'acreditar la "adhesión inquebrantable al régimen".
J.M.
Veieu que "buena persona que era el caudillo", que els hi expliquin als qui encara busquen els seus familiars en marges de carreteres i fosses comunes
Peret2
El que no diuen, es que el regim volia la fabrica a Madrid, i els italians de la Fiat s`hi varen negar....... La mà d`obra era aqui....
Karlus
Tots aquests franquistes , haurien d'estar tancats a la presó, pero la "democracia i la constitución, a la espanyola", subvenciona a aquests feixistes. Vergonya de país
Cor
El mon a l'inrevés: defensar la dictadura és legal, i la generalitat escollida pel pible és il·legal.
CROSTO DE PA
ESE TAL FRANCO NO INDUSTRIALIZO CATALUNYA, CATALUNYA YA LLEVABA DOS REVOLUCIONES INDUSTRIALES . POR SI NO LO SABEIS LA PRIMERA FABRICA DE AUTOMOVILES EN ESPAÑA SE FUNDO EN CADIZ EN 1918-19,ACABADA LA 1º GERRA MUNDIAL Y FUE LA FORD , CUATRO AÑOS MAS TARDE EL SR,ENRI FORD RECOJIO LOS BARTULOS DE CADIZ Y SE INSTALO EN BARCELONA APROVECHANDO LA ESTRUCTURA INDUSTRIAL EXISTENTE EN AQUELLA EPOCA ¿ OS SUENA MOTOR IBERICA ? PUES ESO ES LO QUE SE FUNDO. QUE NO VENGAN ESOS FACHAS A CHULEARNOS.
CROSTO DE PA
!! SE ME OLVIDABA !! FRANCO QUISO DESTRUIR EL POTENCIAL INDUSTRIAL DE CATALUNYA AJUDADO POR LOS BOMBARDEOS DE LA LA AVIACION ITALIANA.
Andreuenc_Dani
Es senten guanyadors. Per aixó han surtit del cau...
Gregori
El "gobierno" actual d'Espanya és l'hereu directe de dictador, monarquia inclosa. Marxem d'aquest país i construïm una república neta de fascistes.
Un que s hi fixa .
Ahir es va suïcidar? Un altre investigat per corrupció. Amb tanta como sobre el que volen que passi a Catalunya aquets suicidis passan més desapercebut. Quant ja s han suicidas? Des de el començament de tot això?
Republica ja. Marxem d,una p, vegada si volen ja ens escoltaran el dia despres ,si no, vaga general parem el pais totalment
Pep
Per a Pep Manresa: Els extreballadors de SEAT segueixen acredita'n la seva "adhesión inquebrantable al régimen". Una volteta pels bars del barri de la SEAT, ara barri de La Marina i es pot comprova, sobretot aquests dies.
Franco tenia el culo blanco
Tot això s'ilegalitarà a catalunya oi? Aquí no volem porqueria.
JordiP
El règim franquista volia arruïnar Catalunya per treure's de sobre els problemes haguts tot el S.XIX i part del XX. El 1936 tots els governs europeus donaven per segur que Catalunya es separaria de Espanya per apartar-se de la guerra. Però es va preferir colaborar en el antifeixisme.
JordiP
Els fatxes i els adoctrinats repeteixen que Franco va posar les indústries a Catalunya. No és cert: ja hi era i va quedar molt malmesa. L'esforç diari dels catalans va remontar (tot i el problema dels "cupos"). Les inversions estrangeres tipus SEAT van sempre triar Catalunya. Barreiros fou obligat a instalarse a Madrit. On és Barreiros, ara? I la Pegaso? I MMM? No és normal que una empresa industrial esculli Madrit com seu de la manufactura.
JordiP
PErò la doctrina industrial franconazifeixista estava molt clara. Ja ho va dir en Queipo de Llano el 1938: "Haremos de Madrid un vergel, de Bilbao una gran fábrica i de Catalunya un inmenso erial. Per cert: La Obra Sindical del Hogar no va fer a Catalunya res que no estiguès fent a qualsevol altre provincia.

envia el comentari