El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Fundació Franco diu que tocar la seva tomba qüestionaria la monarquia
  • CA

 

“L’exhumació de Francisco Franco suposaria una desqualificació d’un llarg període de la història d’Espanya, la modernització d’aquesta, la creació de la nostra extensa classe mitjana i, per descomptat, la restauració de la monarquia“. La Fundació Francisco Franco (FNFF) considera que moure les restes del dictador del Valle de los Caídos equival a trencar els acords de la transició i, en conseqüència, amenaça amb tota mena d’accions al govern del PSOE.

 

L’entitat franquista creu que tocar la tomba de Franco té com a objectiu “oferir-los en safata als professionals de l’odi seva presa més cobejada: el cadàver del Caudillo, amb l’objectiu d’escenificar una última humiliació, no ja a Francisco Franco, sinó també a la a la mitja Espanya que, en defensa dels seus ideals, va gosar reptar i vèncer al comunisme“. La FNFF considera que el projecte de l’actual govern socialista és comparable “als talibans afganesos” i que “traspassa una línia roja”.

 

La FNFF és una entitat a la qual l’Estat espanyol li reconeix caràcter d'”interès públic” perquè, al seu entendre, fa una “activitat benèfico-docent i cultural“. És per això que els donatius que rep es beneficien de desgravacions fiscals molt importants, que van des del 50% fins el 75%. Ells mateixos posen un exemple: “Si es donen 150 euros, Hisenda en finançarà 112,5 euros i el cost real serà de només 37,5 euros“.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa