Front comú de la CUP i sindicats d'ensenyament per pressionar pels pressupostos

La formació anticapitalista creu que mobilitzacions com les previstes pel 18 de gener i 9 de febrer poden obrir un marc de diàleg que permeti aprovar els comptes
El diputat de la CUP, Carles Riera | ACN

La CUP fa front comú amb les entitats convocats de les vagues d'educació per pressionar al Govern de cara al debat de pressupostos. El diputat de la formació anticapitalista, Carles Riera, ha criticat aquest dimecres que les propostes "de mínims i raonables" de la comunitat educativa han tingut una "escassa acceptació per part de JxSí".


En aquest sentit, Riera ha lamentat que ara mateix les posicions de les dues formacions estan molt allunyades, però ha assegurat que el cicle de mobilitzacions "pot generar un marc de diàleg". La CUP creu que aquestes reivindicacions són "perfectament assumibles" en els comptes sense modificar la fiscalitat, simplement amb una reestructuració de la despesa. De fet, han xifrat en 150 milions d'euros l'augment que demanen pel Departament d'Enseyament.
 

Per aquest motiu, la formació anticapitalista ha mostrat el seu ple suport a les concentracions convocades pel 18 de gener i el 9 de febrer. "En el marc del rescat social és important revertir les retallades, però també per posar la primera pedra de l'escola republicana", ha afegit Riera. Precisament, el diputat cupaire ha destacat la importància d'"enviar un missatge en aquesta línia", perquè ha assegurat que les propostes de la comunitat educativa també responen a un sentit majoritari de la població.


Riera ha reiterat que "el vot definitiu de la CUP als pressupostos encara no està decidit", però ha lamentat que en matèria educativa "encara hi ha massa distància" entre la seva formació i el que proposa JxSí. Ara bé, ha afirmat que "no s'entendria que aquestes demandes fossin un escull, perquè són molt de mínims".Comentaris
Quim
Vinga, a rebentar-ho tot aquests de la CUP.
4
Bacoretta
Hi ha que arrimar-se on sigui, oi cupaires?.
3
Aquests sindicats porten anys sense convocar vaga quan les condicions són les mateixes. Ara és el moment, ara si? No cola. Jo no faré vaga. ||*||
2
Àlvar Cat. Nord
Es clar prenem el que es previst per al referèndum posem ho a educació i ja esta. A si , mos carreguem el procés, i l'estat vetar-ha la meitat de la part per l' ensenyament, però la Cup serà contenta. CNI!!!
2
Teresa
O sigui que si no es fa que els mestres, que sols treballesn 18 hores setmanals, en tinguin dues més d'aquestes sense nens, no tindrem INDEPENDÈNCIA a Catalunya? És això el que compareu i voleu, gent de la CUP? Els mestres públics els seguireu? Mireu, d'això no en padríem parlar després? Fem intercanvis amb una escola alemanya i estan esparverats del poc que es treballa aquí a les escoles, ells fan més hores i amb més nanos i... són molt més investigadors i savis que nosaltres.
4
no penso fer vaga
Això no es convoca per millorar l'ensenyament sinó per posar contra les cordes a la Generalitat. No penso fer vaga, vull la independència per arribar algun dia a tenir una educació de millor qualitat.
0
Amanda
No m'ho puc creure... algú posant els punts sobre les i's... bravo CUP! Ja era hora que els sindicats es moguessin una mica que portem una dinàmica contra els serveis públic que fa vèrtic.
45
xup
visca! ja torna el joc brut dels sindicats nacionals amb la consigna de carregarse tot el proces perque llavorens els dinerets no surtirien si Catalunya acconsegueix l,independencia, i la Sra Gabriel tota soleta, fen costat aquests senyors liquidant el seu partit, ja pots anar ploran, que t.ho fas tota sola
0
Mariona
Els de la pública no es preocupen ni diuen mai res sobre els mestres de la concertada que treballen el doble i cobren menys. Se us veu el llautó pocapenes de la CUP. Farà vaga ta tia, Riera, jo no.
1
DUI
La tassa dels trons, com no, apuntant-se a qualsevol cosa que ens ho pugui fotre tot a la merda. I la pim i pom satànica encara plorant pels programes dels xolluts populistes que si la volen fer desaparèixer. Ja tarden a esclafar-los!
0
Boi
miserables contra Catalunya
0
I parlaven de xantatge
No sé qui fa xantatge a qui, la CUP sempre imposant. Tant malament estan les mestres i professores de l'ensenyament públic? Treballen masses hores? tenen pocs dies de vacances? cobren poc? No serà que a la CUP hi ha molta funcionaria d'ensenyament? A moltes els hauria de caure la cara de vergonya. Molt pelut però molt funcionari.
2
Teresa això que dius no és cert
Soc docent de CCFF (tractat dins del bloc de secundària) i treballem 28h a la setmana de les quals 22 són lectives, 2h són de coordinació, reunions, ... i la resta gestió i organització (fem pràctiques) i tenim que preparar materials, maquines, eines, etc per els alummes. A casa i dediquem hores de preparació de classes, correcció d'exercicis, etc doncs com a mínim tenim 3grups (33 alum./grup) per professor. Un simple exercici de 5 preguntes representa 465 respostes a corretgir.
5
Teresa això que dius no ès cert
Una avaluació amb 10 preguntes representa 990 respostes. És clar et pot semblar poca cosa, però no és així, doncs les respostes corregides reverteixen en la preparació de les classes i torna a començar el cicle que he descrit. Preparar una classe (i fer-la) no és sencill. Els continguts tenen que mostrar-se entenedors per a tots els nivells d'aprenentatge del grup classe. Ser docent no és un "xollo". El teu comentari és gratuït i fa mal. Els docents no són l'enemic. Jo NO penso fer VAGA. No.
1
Antoni
Cada dia m'escandalitzo més de l'odi anti CUP que hi ha als vostres comentaris. No sé si escriviu a sou o sou seguidors d'un altre partit. En el segon cas només us demanaria que exigissiu a la vostra formació preferida quatre coses: 1Que prengui les decisions en assemblees. 2 Que els vostres representants vagin a les institucions per només una legislatura. 3 Que cobrin per fer-ho una vegada i mitja el salari mínim interprofessional i 4 Que la vostra formació no pugui endeutar-se.
10
Dirigit al comentari “I parlaven de xantatge”
El que dius dels docents, sobretot les referències al fet de ser professores funcionàries són estereotips, falsedats i això fa mal. Ens deixem la pell i al tractar amb tant jovent també i posem el cor. Jo soc docent i funcionaria i et dic el mateix que a la Teresa (llegeix comentaris: “Teresa això que dius no és cert”). Els docents funcionaris no som l'enemic. Jo NO penso fer VAGA. No.
0
Perqué ara? o els tontos ùtils
Només serà exitós si els mestres es deixen portar per la demagogia dels sindicats. Tots sabem que d'alli a on no n'hi ha no en pot rajar.. Que s'esperin que encara es posarà pitjor, molt pitjor si el govern no te presupostos. Els de mes enllà faran una neteija que farà feredat. Pero aquestes foteses al sindicat l'hi son iguals. Es molt probable que no els hi semblaria tant bé si fos el cos sanitari qui fes vaga.
0
Soc docent i independentista
No faré vaga perquè crec que es fa per posar contra les cordes al govern de Junts pel SÍ i n'estic fart d'aquest xantatge que posa en perill el projecte d'una majoria de catalans. Ara, també n'estic fart de mentides com les de la TERESA, que fa anys que ens qüestionen, difamen i ens culpabilitzen de tots els mals. Entre correccions, reunions i preparació, qualsevol docent compleix, de sobres, les 38 h. setmanals. Però és que ja, només comptant les lectives, en són 21. Mentidera!
0
L'horari d'un professor
21 h. lectives. Les hores dels patis no es compten, però bé que hi hem de ser. Guàrdies, reunions de coordinació, avaluacions, departament, reunions amb pares, tutories de treballs de recerca, preparació de classes , correcció d'exàmens. Tot això és fora de les 21 lectives. No penso fer vaga, no és el moment, però ja n'hi ha prou de mentides sobre els docents.
0
l'HORARI I LES VANCANCES DEL TSAR
i vacances de collons i fent el minim possible per que ningú controla als funcionaris. Vosté potser es l'excepció, pero la publica es una vergonya, per que els mestres son uns parasits que nomes pensen en no FOTRE BROT
2
Bernat V.
@Teresa això que dius no ès cert: "tenim que preparar materials"?? Ai ai ai. Classe gratuïta de català: En català per expressar obligació hi ha la perífrasis verbal “haver de + infinitiu”, però no existeix la perífrasi “tenir que + infinitiu”. De res.
0
Maredéu
@Teresa això que dius no és cert: "A casa i dediquem hores" "respostes a corretgir"??? Algú pot "corregir" la professora? Potser que "hi" dediqui una mica més de temps.
0
Malament anem
Osti, si que està malament l'ensenyament. 3 faltes d'ortografia en un comentari curtet...
0

envia el comentari