Forn titlla de "muntatge" la nota de la CIA i denuncia una campanya d'"intoxicació"

El conseller afirma que l'Estat va negar que els avisos antiterroristes rebuts abans del 17-A estessin relacionats amb els atemptats a la Rambla
Forn i Trapero | JOAN ANTONI GUERRERO

 

El conseller de l’interior, Joaquim Forn, ha assegurat aquest dijous que la nota atribuïda a la CIA per El Periódico“és un muntatge” i ha denunciat “una vegada més la campanya de desprestigi i intoxicació després de l’excel·lent tasca dels Mossos, reconeguda a Catalunya i fora del país”. “Neguem que els Mossos tinguin relació directa amb la CIA i ho hem dit per activa i per passiva: no tenim relació directa amb la CIA perquè les relacions a nivell internacional són a través de l’Estat i no dels Mossos”, ha reiterat Forn. El conseller ha titllat “d’irresponsable traslladar a la ciutadania un debat absolutament inexistent”.

 

Forn ha afegit, en relació a la publicació de El Periódico, que els Mossos d’Esquadra reben “desenes d’avisos terroristes des de diferents fonts, tots són contrastats i valorats per saber i conèixer la credibilitat que poden tenir”. És en aquest context que s'emmarca l'avís al qual fa referència el diari barceloní, que l'hauria rebut el Govern català, el qual en va contrastar la veracitat amb el govern espanyol. “Es va arribar a la conclusió, a través de la policia, que era d’una veracitat baixa fins al punt que l’Estat ha reconegut que aquest avís del 25 de maig no té res a veure amb els atemptats del dia 17”, ha explicat el conseller.


El major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluis Trapero, ha volgut defensar “l’honorabilitat” del cos policial català i ha afirmat que “en cap moment ha mentit” ni ha traslladat “cap tipus d’informació que no sigui certa i contrastada”. Trapero s’ha dirigit directament al director de El Periódico, Enric Hernández, afirmant que li hagués agradat que assistís a la roda de premsa perquè haguessin tingut l’oportunitat de discutir sobre les informacions. “Per què m’he de creure que aquest document és de la CIA, quin segell porta, on està, on indica que és de la CIA?”, ha qüestionat Trapero. “Ell [Hernández] té dret a dubtar, però jo també tinc dubtes i m’hagués agradat contrastar-los”. El major dels Mossos ha estat taxatiu i ha tornat a negar que els Mossos haguessin rebut l'alerta per part de l'agència nord-americana.

 

Trapero ha continuat afirmant que si l’avís, la font del qual no ha volgut revelar, “hagués tingut una veracitat elevada” una de les conseqüències hagués estat potser traslladar “una alerta a la ciutadania” però per responsabilitat no es va fer perquè el nivell de veracitat era baix. El major dels Mossos ha explicat que l’Estat no va avaluar l’avís “com una cosa fiable a les dues meses d’avaluació de l’amenaça terrorista” que van tenir lloc el 25 de maig i el 8 de juny. “A  partir d’aquí no hem de fer res més del que hem fet, i és considerar la Rambla com un dels llocs principals de protecció antiterrorista”.

 

Trapero ha subratllat que les meses d’avaluació són el context en què es contrasten aquest tipus d’informacions i ha indicat que sobre l’avís en concret els Mossos no van rebre informació “fins una trucada després de l’atemptat del dia 17”, en concret el dia 21 a través d’una trucada de la divisió antiterrorista del CITCO en què es confirmava que aquell avís del 25 de maig no tenia relació amb els atemptats a la Rambla.


Forn ha afegit que des de fa mesos s’ha rebut avisos i que cal tenir que s’està en un nivell d’alerta de 4 sobre 5. “Entre aquests avisos n’hi ha de possibles atacas a centres de culte, infraestructures, concerts, esdeveniments esportius i llocs amb grans aglomeracions com ho és la Rambla”, ha dit el conseller. L’avís del 25 de maig, ha explicat, “ens arriba d’altres fonts i es tracta de les desenes d’alertes que rebem, es contrasta i es valora”. El Govern català ho va comunicar al govern de l’Estat i aquest “no dona veracitat” a l’avís.

 

“Si hi hagués hagut una alerta tan important per què no s’informava tenint en compte que l’Estat disposava d’aquesta informació? Tampoc l’avís es va considerar a la Junta de Seguretat que es va celebrar el mes de juliol”, ha apuntat Forn. Malgrat tot, el conseller ha dit que “la seguretat a les Rambles, igual que es va fer en d’altres punts es va ampliar”.

 

El conseller ha continuat assegurant que “aquesta hipòtesi que alguns volen llançar sobre que hi havia una informació que si s’hagués tractat hagués evitat l’atemptat és una informació absolutament falsa, no només per nosaltres, sinó també per l’Estat que ens ho va confirmar en una reunió”. Forn ha subratllat que “no podem fer aquesta tasca irresponsable d’informació que l’únic que fa és confondre a la ciutadania” i, en aquest sentit, ha dit que “els Mossos han treballat de manera excel·lent”. “Em torno a preguntar —ha afirmat Forn— qui té interès en embrutar, disminuir i posar en dubte la feina dels Mossos? És injust i irresponsable”.

 

Pel conseller d’Interior, “no té sentit que això es converteixi en un mercadeig amb intencions polítiques, per responsabilitat amb la gent no pensem jugar amb aquests informacions, hem estat prou transparents des del principi i ho seguirem sent perquè considerem que és irresponsable jugar amb informacions a mitges amb objectius polítics molt clars”.

 

No s'espera una rectificació del diari

 

Respecte a la publicació de El Periódico, Forn no ha aclarit si es prendran accions. “Tenim poques esperances amb les rectificacions —ha assegurat—, perquè els objectius del diari són molt clars des dels inicis dels atemptats”. “No hi ha en absolut cap lligam entre aquesta informació i els atemptats del dia 17 d’agost, crec que és important donar tranquil·litat a la ciutadania i per tant qualsevol informació que rebem és tractada d’una manera seriosa i amb profunditat. Si algú prefereix jugar a altres coses, nosaltres no hi podem fer res”.Comentaris
Joan
Cal que la CIA emeti un informe exculpatori i s'inicia una denuncia per la gravetat dels fets, si cal una denuncia internacional.
Copal bot
La guerra bruta segueix i seguirà encara amb més intensitat en les properes setmanes. Temps al temps. El futur està en les nostres mans. ll*ll
Inadaptado
Cuando la verdad sale a la luz, estos desgraciados separatistas dicen que es montaje. Solo les falta hacer referencia a que hay una conspiración judeomasónica mundial contra su glorioso "prucés". Hay que acabar con esta gentuza, y sacarlos fuera del gobierno.
A l'Inadaptado
No pateixis nano, no caldrà que marxis, a tu et reservem un corral (una cort, per ser precisos)
Pedro de Palamos
"El referéndum del 1-O ( si se celebra......) será más bestia que los del franquismo" La catalana es una sociedad agresiva con signos evidentes de violencia no fisica pero si mental “Una parte insiste en que el día que nos quedemos solos, esto será la hostia: vamos de daneses y no pasamos de Kosovo” Vivimos como en épocas del totalitarismo franquista catalan más absoluto”.
Xabier-Alonç
a @inadaptado: potser és més veritat que tu ets un cap de fava de la cia o del cni com el capullo-nicolás ?
TV3
¿ Cuando emitireis "Las cloacas de interior 2" ?
Jaume
Ja tenim a Catalunya la versio dolenta del ABC i la Razon Deuria esta escrit em el testament del Lara que es convertisin a la verdad unica
David
Inadaptado... se m'ocorre un qualificatiu molt mes addient per definirte, pero no vull ser groller... de moment deixa't aquest nom que crec que et va prou be també. I ara parlem els adults: penseu que no estan disposats a tot per tal de negar-nos la llibertat? Malauradament no sera aixi, i haurem de lluitar. Endavant!!!
Jaume
Cada vegada que veig conentaris com el del inadaptado, em foto una cpeta de cava. Veig que cada cop estem mes aprop del nostre objectio. Gracies inadaptado. Tan de bo hi hagin mols com tu
Anemsen i no perdem mes el temps amb trampas queens posan i posaran
Quant ha cobrat El Periodico de les clavagueres?
El mes important, es que rodin caps ja mateix! El Periodico s'ha convertit en una copia barroera i provinciana del Mundo i La Razón... volen jugar a "nens dolents" per recollir les almoines de les clavegueres de l'Estat. A ells tant els hi fa la seguretat dels catalans, ells tant sols volen salvar un panfleto unionista que ja ningú utilitza ni per embolicar entrepans. Visquin els Mossos!
Recordeu a Trias...
En aquests moments a Barcelona governa la Colau gràcies a les mentires que es van bolcar des-de tots els diaris. A dia d'ara ningú no ha dimitit, ningú no ha demanat disculpes.
Recordeu Atocha...
El PP va utilitzar tota la seva maquinaria política i legal per canviar la realitat, necessitaven que els atentats jihadistes de Atocha fossin obra d'ETA, i així ho han estat mantenint fins ara. Ningú no ha dimitit, ningú no ha demanat perdó.
George Orwell ja ho va veure clar...
"A Espanya, per primera vegada, vaig veure informes de diaris que no tenien cap relació amb els fets, ni tan sols la relació implícita d’una mentida ordinària. Vaig veure, de fet, que la història no estava escrita partint del que succeïa, sinó del que havia d'haver passat segons diverses 'línies de partit'." George Orwell. Looking back on the Spanish War. - 1943
Norman Bates
El titular d'El Periodico es totalment intoxicador i manipulador, un titular decent hauria dit "Totes les forces policials de l'estat espanyol el 25 de maig van rebre una informacio d'una font poc fiable afirmant que hi hauria un atemptat a Barcelona", pero clar aixo no hauria tingut cap interes periodistic, pero ben manipulat i atacant exclusivament els nostres Mossos la cosa canvia perque aixo si que s'ho empassan tots els unionistes.
lo pep de la sal
Quin és l'objectiu d'el periodico? embrutar-ho tot. Actuen igual que ho han fet els socialistes sempre. Són barroers, bruts, mentiders. Qualsevol cosa val per treure'n un rèdit polític
Generalitat, i si comencem a cancel·lar subscriocions?
En diversos centres públics (per exemple residències d'avis de la Generalitat) hi ha premsa a la qual està subscrit el centre o l'organisme, a disposició dels ciutadans. Res a dir; és un servei públic més. Els meus dubtes sorgeixen quan em plantejo si tenir premsa que intoxica i menteix intencionadament es pot deixar a mercè de qualsevol lector, i si és ètic que sigui el mateix govern de Catalunya qui la subvencioni i qui hi estigui subscrit.
Ciutadana farta
Jo , com a llicenciada en filologia anglogermanica i professora d,angles a eso i batxillerat durant 30anys, primer a bup i cou, us puc ben assesgurar que la nota de el peridico es falsa, hi ha un munt de faltes d,ortografia i gramaticals que un angloparlant mai de la vida faria, de fet no les faria ni un alumne de 4rt d,eso d,aqui , us ho ben assesguro, saben perfectament , fins i tot els de 1er d,eso ,que els adjectius no porten MAI s al final , en angles no tenen plurar, basic i aclarador
fu man txu
Els que compren diaris com La Vanguardia, El Periodico, Abc, El Mundo, LA RAzon, etc. tenen el cervell rentat. Paguen per a rebre informacions falses. Es de ser inutiles!!!! hahahahaha
Clarament manipulació
Hi ha una evident intenció política de llençar merda per intentar descarrilar la independència de Catalunya. Per això El Periódico manipula una noticia i li dona la forma d'una nota de la CIA que mai va existir. Però ho fan a la espanyola, barroerament. I a la primera se'ls veu el llautó. D'aquí a l'1-O prepareu-vos per veure coses així cada dia.
Coses de la TIA
Si la CIA no va avisar, ja ho va fer Margallo quan va dir que partir de la segona quinzena d'agost passarien coses a Catalunya. Doncs ja estan passant, i les notes de la TIA i els articles del pamflet pudent de l'Hernández algunes de les les coses que estan passant. I les que passaran les properes quatre setmanes! Caldrà cordar-se bé les sabates...
Típica manipulació
Agafes un bocí de veritat (corrien rumors d'atemptats), la manipules (era un informe de la CIA), la retorces (i els hi varen enviar ALS MOSSOS), t'inventes una prova (falsifiques un document i el fas passar per original) i tens UNA MENTIDA. El Periodico ha caigut molt baix. A l'altura de El Mundo.
bruce
la policia belga te dice quien es el malo... por otro lado te dicen donde y cuando va a ser..... Pues nada, a seguir haciendo paellas.. en fin.
joan
Es llògic que avui el periodo tingués que parlar de Rajoy i del debat d'ahir. Però calr cortina de fum i aixií s'estalvia que es parli del PP.
Clar
A mes de feixistes son incompetents . No han pogut fer una nota sense faltes d'ortografia. Quina vergonya d'unionistes. Que es fusioni amb El Mundo. Boicot al Periodico!
Sagi
Intenten relacionar un avís amb un atemptat per desprestigiar la Policia Catalana. En el fons l'atemptat va ser totalment improvisat i a la desesperada. Els terroristes volien atemptar en un altre lloc, per tant, l'argument que els Mossos sabien la informació no té cap sentit ni relació amb el 17Agost. Ens perdem en l'anàlisi i no veiem la incongruència inherent.
pantera rosa
I com sabia la CIA que la casa d'Alcanar explotaria, no podrien atemptar contra la Sagrada Familia i ho acabarien fent contra la Rambla?
NEMO
No sé quin fet m'emprenya més: 1- Que es difonguin aquesta mena de repugnants falsedats, o bé 2- Que es creguin que sóc tant imbècil com per empassar-me un muntatge tant matusser com la noteta aquesta.
Es va completant el puzle, del atemptat de bandera falsa...
Un altre peça del puzle de l'atemptat de bandera falsa, tot per a mi va encaixant, cada vegada ho tinc més clar, que tot estava disenyat per posar l'alerta 5 i l'exercit al carrer,- es una visió molt personal meva- però tot em lliga, algun dia veurem la veritat de lo que ara intuim.
Pallasada del periodico
Però tot això com es pot permetre ?? Demanda ja aquests miserables del periodico. Que ho ha encarregat l'iceta o q?!

envia el comentari