Forcadell: "La mobilització permanent és bàsica per defensar la democràcia"

El Món parla amb la presidenta del Parlament i exlíder de l'ANC, el dia que l'entitat celebra 5 anys
La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, abans de declarar al TSJC | Jordi Borràs

 

Disposada a ajudar sempre i on calgui, Carme Forcadell va tenir clar que havia de formar part de la llista de JxSí. "Aniré on creieu que pugui ser útil", deia. Després del plebiscit del 27-S, va reiterar que el seu paper seguia sent el mateix: ajudar des d'on se li demanés. I des d'aquesta voluntat decidida i generosa, Forcadell va passar de ser presidenta de l'ANC a presidir el Parlament.

 

Aquest divendres 10 de març l'entitat independentista celebra els seus 5 anys, i qui va ser-ne la gran líder destaca el paper de l'Assemblea, en declaracions en exclusiva a El Món. "L'ANC ha canalitzat la voluntat d’una part molt important de la societat catalana, amb un relat en positiu, basat en la lluita per aconseguir un futur i un país millor, més just i més pròsper".


Carme Forcadell i Jordi Sànchez, durant l'AGO de l'Assemblea de Manresa | ACN

 

A més, Forcadell ha pinat que la tasca de l'ANC ha estat "exemplar", i ha destacat les mobilitzacions multitudinàries de les Diades de l'Onze de Setembre, totes elles dutes a terme des d'una vessant "absolutament pacífica i democràtica".

 

D'altra banda, preguntada sobre quan s'ha de dissoldre l'entitat, la seva expresidenta ha recordat que els estatuts de l'ANC determinen que aquest moment arribarà quan s'assoleixi la independència "de manera efectiva". Tot i això, Forcadell ha puntualitzat que la decisió l'han de prendre els socis i sòcies de l'entitat.


La candidata Carme Forcadell, durant un acte de campanya, acabaria sent la presidenta del Parlament | ACN

 

La Forcadell presidenta de l'ANC destacava sobretot per la seva energia i per contagiar la certesa que la societat podia empènyer els polítics per aconseguir la independència. Sense perdre aquest esperit, però ara com a segona màxima autoritat de Catalunya, la Forcadell presidenta del Parlament és la gran defensora d'una institució que està en el punt de mira de l'Estat.

 

A la cambra catalana s'hi gesten les lleis de la Transitorietat i del referèndum, el marc legal que ha de garantir el pas de llei a llei perquè, el dia de la desconnexió, no hi hagi cap buit. L'Estat sap que tocar el Parlament, amb una eventual intervenció aplicant-hi l'article 155, o bé portar Forcadell als jutjats, desencadenaria una reacció que faria accelerar el procés.

 

Forcadell està pendent de la resolució del TSJC per saber si finalment s'ha d'asseure al banc dels acusats. Per això, i en declaracions a El Món, destaca que "és bàsic comptar amb una ciutadania mobilitzada", i que l'acció permanent al carrer ha de servir per "defensar les institucions i la democràcia", sempre de manera "pacífica".Comentaris
D.U.I i no perdem mes el temps ,la llibertat no es demana , s,agafa
1
D'una vella casa
Presidenta Carme Forcadell, estic a punt, portem massa temps sotmesos i vull votar el nostre futur amb tot el poble!.
0
Pepo
Volen fotren´s l´estat de setge. Són uns eunucs mentals. L´economia no s´afectarà oi? Les relacions socials no quedaran afectades oi? Exportacions, importacions, comerç intern, mobilitat interna, res afectat oi? Us fotreu de cap a la claveguera més profunda que España s´ha trobat mai. I no us en traurà ningú. Nosaltres fotrem el camp i les Illes, i el País Valencià. Creieu que España quedarà aturada sense fer res si declareu l´estat de setge a Catalunya? ESTEU PER TANCAR-VOS I LLENÇAR LA CLAU.
0
Pepo
No dubteu que buscaran una víctima per a la causa d´ESPAÑA. Els indepes som violents, anàrquics i il.legals, oi? Si no van en compte, sí que hi haurà víctimes però totes del nostre cantó.
0
D'una vella casa
Votarem o monarquia borbònica hereditària o democràcia republicana catalana. Entre els primers, estan els que lideren la submissió i la por de les dretes i les esquerres estatals, mentre que la majoria som el poble transversal i social que vol un futur digne per als seus fills i néts en pau amb tots els seus veïns de la península i del món. Podem, volem, sabem i estem preparats per a votar el referèndum per a la dignitat democràtica de tot el poble!.
0
josep barceló
Des de que Carme Forcadell va deixar la Presidència de l'ANC, aquesta ha entrat en un estat letàrgic que a part dels 11-S poca cosa més ha fet... sobretot s'ha notat la manca de mobilització davant els partits polítics... més aviat hi ha anat a remolc... Jordi Sànchez, a veure si espavileu !!!.
0
Preparats
Prepareu el cotxe privat, la motxilla i els amics. Tots a BCN ! I aviseu a la familia que l'excursió pot durar una setmana o més.
1
Martí
No tenim res a perdre, estarem i anirem on calgui per defensar la nostra llibertat coma poble i per a construïr un país més just per tothom. Gràcies Carmen per la teva perseverància.
0
Gombau
El dia s'acosta que tots els ciutadans de Catalunya hauran d'optar entre la legalitat de Catalunya i la legalitat de l'Estat. Veurem què passa; veurem quina opció serà escollida per la majoria.
1
Joan
..." la mobilització permanent és bàsica per defensar"... el processisme, anar marejant la perdiu com sempre i fer la independència el 3017 o el 4017, ja no ve d'aquí.
17
"Aniré on creieu que pugui ser útil", deia
A Wad-Ras tenen moltíssima necessitat de tu.
16
terrassenc
Si ells volen l'estat d'excepció, nosaltres també ens hi posarem i s'haurà acabat el bròquil. Tots amb la Carme i per el la Llibertat del País. Ni un pas enrere.
0
pepita
pues todos a salri a la calle para echar a todos los caciques en cataluña que presuntamente nos han estado robando durante treinta años¡¡ basta ya de dictadura de unos pocos en cataluña. hay que devolverle su democracia¡¡¡¡
9
Sobira
El poble català estem amb tu per alliberar Catalunya del setge espanyol dui independència marxem ja ens toca com han fet les seves excolònies desconnectem ràpidament de les clavegueres de les espanyes profundes per Catalunya i la nostra llibertat
0
...
Separatistas, ya tenéis el tirachinas a punto? Jajaja!!!!
9
Referendum2017
Forcadell no pararem fins aconseguir la independència, i menys ara que estem tan a prop.
1
Pepo
Una vegada ocupem els carrers, no en podrem sortir fins la victòria popular. El veritable cop d´estat el volen tornar a fer els espanyols que resideixen mentalment a l´España eterna, aquella que degenera tot allò que vol fer seu.
0

envia el comentari