Fernández Vara: "Catalunya és l'única comunitat que no té l'estatut que va voler tenir"

Considera que aquesta situació ha de ser "reparada" per la via del "diàleg i la trobada"
Fernández Vara: "Catalunya és l'única comunitat que no té l'estatut que va voler tenir" | Europapress

El president d'Extremadura, Guillermo Fernández Vara, ha destacat aquest dilluns que Catalunya no compta amb l'estatut d'autonomia que els catalans van voler tenir, per la qual cosa entén que aquesta situació ha de ser "reparada" per la via del "diàleg i la trobada" per contenir les seves "singularitats" pròpies i que siguin reconegudes. Segons ha assenyalat Fernández Vara en una entrevista a la Cadena Ser, a Espanya "hi ha realitats en algunes comunitats autònomes que representen singularitats molt especials", per la qual cosa aquestes realitats han de formar part dels estatuts de cada regió. I entén que mentre la resta de comunitats tenen l'estatut d'autonomia que "han volgut tenir", "l'única que no té el que va voler tenir és Catalunya".


Per això ha proposat "reparar-lo" per la via del "diàleg" i la "trobada". Fernández Vara sosté que un percentatge "no menyspreable" de persones a Catalunya es van convertir a l'independentisme "sense ser-ho": "van anar a votar en un referèndum (de l'estatut) i va arribar un tribunal i el va tombar". Per això, ha afirmat que cal recuperar els catalans que puguin creure en un "projecte col·lectiu" que "no sigui excloent". "Hi ha una realitat incontestable, i un cop no es discuteixi la unitat d'Espanya ni que la sobirania resideix en el poble espanyol la resta ja es va incorporar a la Constitució del 1978", ha assenyalat el mandatari extremeny.

 

Al seu judici, quan els pares de la Constitució van incorporar els termes de nacionalitat en la Carta Magna, realment "van voler dir més coses, però no es van atrevir a dir més", per això, ha defensat aprofundir en aquesta línia. En aquest sentit, ha destacat la declaració de Barcelona, que vol estrényer llaços entre el PSOE i el PSC, i ha recalcat la iniciativa dels socialistes per solucionar el desafiament sobiranista a Catalunya. I preguntat per si aquesta fórmula serà útil per alleujar la pressió independentista, ha destacat les propostes del PSOE: "sabem el que no pot servir, el que pot servir cal explorar-ho, no podem quedar-nos prenent xocolata d'esquena".
Comentaris
Ara ja vas tard
Ara ja no volem estatuts passats pel ribots del teu patró. El que has de fer ès tornar Olivença e as aldeias aos seus legitimos donos,
0
Ramon
Ni l'Estatut ni la Constitució. El 78 ens van fer votar aquella merda amb l'amenaça que si no ho fèiem, ens trencaven les cames. I ara ens volen impedir votar per la llibertat de Catalunya amb l'amenaça que, si ho fem, ens trencaran les cames.
0
jordi56
És clar, ara s'adonen que se'ls escapa de les mans tenir el poder de manar els catalans a través de l'Estat. Que proposi respectar la sobirania dels catalans i després parlem del que vulgui, federalisme, confederalisme, repúbliques associades, cosoberanies, etc.
0
Jordi (Català i Suís)
Dues remarques: la primera és que aquest senyor albira ja la fi de la "vache à lait catalane" i la segona és que "c'est trop tard Gros Con !!!".
0
Sly
Id pensando cómo reparar lo que os quede de España. Tú al menos eres médico forense así que curro no te faltará, porque es a lo que deberías haberte dedicado después de decir la burrada de que "si Cataluña se independiza que devuelva a Extremadura las 150.000 personas que nos fueron sustraídas..." De hecho, se lo tendrías que haber recriminado a tu padre, juez y fiscal franquista, por haber echado de su tierra a tanta gente que se moría de pura miseria. Hoy en día, el miserable eres tú...
0
El meu nom és cosa meva
Siempre igual. Siempre tarde. Ahora nos vienen con volver al Estatuto que salió del Parlament y que iba a ser reconocido. Cuando ya han tocado lo que no suena a todo el mundo y ven que se está hasta las gónadas y que se va en serio, se vuelve a la zanahoria. Siempre igual. Como si no supieran que esto iba a pasar. Quizás es lo que estaban buscando, por alguna oscura razón.
0
Oye
Los catalanes ya no quemos nada de españa; y no des más la vara.
0
Estàn
desesperats.
0
No em crec res
Tard tard tard tard tard!!!!
0
pm
El sr. Fernández te raó, almenys reconeix d'on ve el malestar de Catalunya, això no vol dir que jo estigui d'acord amb la seva solució, perquè a aquestes alçades tampoc serviria.
0
Això podia ser notícia fa 10
anys, que és quan va passar, però no ara. Només demostra la de temps que els hi costa simplement assumir la realitat. És fantàstic i un pèl surrealista que vegi tant clar el problema, ara que ja li hem trobat la nostra solució.
0
Roger
Ja estan proposant a la desesperada el que mai han complert ni compliran, només els interessa els nostres diners. Adéu Caspanya !!
0
on són
els comentaris
0
Joan aume
Un dels pocs del PSOE que sap llegir i potser pensar, però massa tard.
0
QUE NO COLA¡¡
ue busques ara Vara? no cAL QUE ENS FACIS EL GARA-GARA¡¡QUE UIS CONEIXEM¡¡, "en fas festes, quan no m'has de fer, o en vols perjudicar, o m'has de menester¡¡" tinc molt bona memòria, iencara recordo els improperis, insults i altres "floretes" rebudes de part teva i del Monago,NO TENIM L'ESTATUT, QUE VOLIAM, QUE VA SER VOTAT DEMOCRATICAMENT I ACCEPTAT PER GOVERN CENTRAL, PERÓ EL PP I UNS QUANS IMPRESENTABLES VAN PRESENTAR RECURS AL T.C I JA SABEM QUINA ES LA SENTENCIA .QUAN AFECTA A CATALUNYA
0
Kike
Ostia que bé que ho tenim si fins i tot el president de la comunitat mes subsidiada i amb mes funcionaris de Caspanya, i crec de d Europa, surt en la nostra defensa ... fins al final //*//
0
Uiuiui
Això es de agrair o es la pl a perdrà el subsidi?
0
Baldric
Ara ja es tard. S'ha dit tant i s'ha fet tant mal des de Espanya, que ara ja es tard. Massa tard.
0
segon
comentari
0
tercer
comentari
0
primer
comentari
0
Ramon
Vinga posts independentistes en castellà. Això ho fan els sabatots d'ERC valgui la redundància per donar-nos la falsa impressió que "hi ha molts independentistes que parlen castellà". Llàstima que els resultats electorals a Can Zam els contradiuen. L'independentisme pesseter no hi ha tingut cap incidència positiva. L'únic canvi que hi ha hagut a Can Zam és la mobilització. La participació. Ara sí que voten tots. Ara sí que van a votar. Contra Catalunya, és clar.
0

envia el comentari