Felip VI: "La Constitució prevaldrà sobre qualsevol esquerda de la convivència"

El monarca espanyol avisa que "els drets que pertanyen a tots els espanyols seran preservats davant d’aquells que se situen fora de la legalitat"
Soraya Saenz de Santamaria, Carles Puigdemont i el rei Felip VI. | Artur Ribera

 

El rei Felip VI ha afirmat aquest dimecres que “la Constitució prevaldrà sobre qualsevol esquerda de la convivència en democràcia”. En una intervenció pública a la Catedral de Conca, el rie ha dit que “els drets que pertanyen a tots els espanyols seran preservats davant d’aquells que se situen fora de la legalitat constitucional i estatutària i fracturen la societat”. Així mateix, ha remarcat que la convivència “només és possible” si es compleixen les lleis.

 

Felip VI ha afegit que per poder “expressar-se la cultura necessita la llibertat. Una llibertat que va costar molt aconseguir als espanyols i que va fer possible el nostre anhel comú de conviure en democràcia”. “Una convivència democràtica que va ser el fruit d’un desig profund, intens i sentit per cada un dels espanyols. I una aspiració aconseguia després de molts sacrificis i esforços i gràcies al compromís i la generositat de tots. Un gran triomf col·lectiu que és irrenunciable”.

 

El rei ha dit també que en una democràcia constitucional la convivència “només és possible si les lleis que la regulen i organitzen són ateses i acomplides pels ciutadans i per les institucions; si els drets i llibertats dels ciutadans són tutelats i respectats pels poders públics”.
Comentaris
Oscar
bueno pues molt be pues adios
LA VEU DEL POBLE
Aquest titella qui li dona vela en aquest enterro, el que te que fer aquest tonto es fer mutis per el foro, i calla que una inmensa majoría dels catalans en primer lloç varem votar NO a la CONSTITUCIO, i en segon lloç tampoco hem escollit aquest REI fantasma i tampoc al estripa calçes del seu pare, per tant mes ve estería calladet. VISCA CATALUNYA REPUBLICANA, INDEPENDENT i LLIURE.
Catalanet
Qui és aquest tipus ? Quí l'ha votat ? Té alguna representació ?
josep de sitges
exili o paredó
Dret de conquesta
De Felipe V a Felip VI per la gràcia de Déu ... ens tracta com el que som, terra conquerida ... i en ple segle XXI.
els catalans no tenim rei
fideli
Vés preparant les maletes, Nen!
Sónia-Lucerna(Suïssa)
Els catalans no som espanyols!
Vicenç Ramoneda
Les nostres lleis i constitucions prou que us les vau passar pel entrecuix, executant els qui les defensaven! La vostra constitució no es la nostra.
pep
Y a este señor que se llena la boca de democracia quien lo votó??? Su legitimidad está en el 18 de julio no en otro sitio.
ferran
Convé explicar als joves: lo mateix que l’estatut de Catalunya va ser «cepillado» el 2010, el mateix va passar amb el projecte de constitució presentat per les nacionalitats històriques durant la transició...La part essencial que afectava Catalunya va ser redactada pels militars franquistes...Va ser un «trágala»
Joan (Born)
Han tret el Fardatxo...!!! Anem pel bon camí!
Pere
Excelentísimo Rey Felipe VI: Creo que debería ser un Rey justo y dejar que los catalanes/as voten y expresen su opinión, su anhelo. Si sale Independencia, querrá decir que algo no han hecho bien, y seguramente lo saben. Reconocerlo es de personas humildes. Han sido 300 años y ya es hora de dejarlos/as marchar, si así lo deciden. Ha habido y lo sigue habiendo maltrato para Catalunya. Piense en ello. Sinceramente. Pere.
AlbertGonzalez
A quien le guste o no, catalanes o murcianos, somos súbditos del Rey. Respetad a vuestro monarca, España no cederá ni un cm2 a traidores vendepatrias. VIva el Rey Felipe VI, Vivan los Borbones, Viva España!
Passi-ho bé majestat
Tot va començar amb un borbó afrancesat, i acabarà amb un altre borbó acollonit que li costarà el carrec.
Pastoret
La generositat de tots, sí. 160.000 persones sota terra a les cunetes perquè tu siguis rei i la harpia de la teva dona llueixi una corona de diamants al cap. Poca-vergonya, si en tinguessis dimitiries.
Pep
Potser tindria de recordar-li algú que com a mínim els 700 alcaldes i tots el càrrecs públics imputats ha estat elegits per sufragi universal pel poble i ell per la cigala del seu pare.
Ceba
Escolta xaval , la constitucio se la va carregar la sentencia contra l'estatut , votat per tot un poble .
Sobira
Es el rei dels castellanoespanyols no d Catalunya aquest es un rei impossat com la seva constitució que la majoria de catalans no hem votat l últim rei d Catalunya va a ésser Martí l humà aquests borbons son bastards imposats per la republicà d Catalunya sense Espanya ni aquestes rates de claveguera castellanoespanyoles votem guanyem i marxem ja
pm
I si les lleis son injustes, Majestat? Per cert, en nom de qui parleu vos? Que jo sàpiga ningú ens va preguntar si el voliem a vos o al vostre pare !!!!
REIETÓ MEU
Els espanyols semblen tontos. Quan els francesos van afeitar als Borbons ells els van acollir per a que els buidessin les butxaques
LaLeyLaLeyLaLey!
El cuñado bien, no? Si, disfrutando en libertad...
Sant Cristo Gros
Como pueden pretender que la sacro santa constitucion este por encima del derecho universal a la autodeterminacion? No queremos ser subditos de un reino que pisotea nuestros derechos por defender los intereses de sus elites oligarcas, cada vez cobra mas sentido la frase "lo dejo todo atado y bien atado", sacando al Sant Cristo Gros acaban de demostrar que se les escapa de las manos
Català
Ja friso per ser CIUTADÀ LLIURE en lloc de súbdit d'una monorquia enriquida amb el tràfic d'armes amb terroristes.
El meu nom és cosa meva
La Constitució esquerda la convicència.
Marc
En qualsevol idioma el concepte convivència va lligat al de la voluntat. O hem de conviure volguem o no?
Pepo
Aiiii Borbó, que poc que duraràs.
Racional
Yo que tengo mís añitos recuerdo muy bien aquello de "Libertad, Amnistía y Estatuto de Autonomía". Nunca se escuchó lo de la independencia. También recuerdo la lucha porque los niños recibieran las primeras letras en su lengua materna, luché por ello. Pero los catalanes se han olvidado o nunca lo han sabido.
Republicà
La Constitució de la República prevaldrà sobre qualsevol esquerda de la convivència a Catalunya.
Emporità
N'hi ha que pateixen de quedar-se a l'atur...
Norman Bates
Jo en comptes de "Constitucion Española" l'anomenaria Regimen del '78 por la gracia de Dios". De res.
Monarquia terminal de Rajoy VISCA LA REPUBLICA, borgons a Versailles!
Pobrecito, la voz de su amo, callado estaria mejor Rajoy es Gurtel y el marido de la divorciada aun no lo sabe y habla en nombre del chorizo, pobre nene de Franco

envia el comentari