Etcheverry: "El desarmament d'ETA desbloquejarà un cert nombre de coses"

Un dels denominats "artesans de la pau" ha assegurat que el lliurament d'armes serà "respectuós amb les víctimes del conflicte" que hi ha "en ambdós camps"

 

El sindicalista Txetx Etcheverry, un dels denominats "artesans de la pau" detingut en l'operació de Luhuso de desembre i que la passada setmana va donar a conèixer la intenció d'ETA d'estar completament desarmada el proper 8 d'abril, ha assegurat que el lliurament d'armes serà "respectuosa amb les víctimes del conflicte" que hi ha "en els dos camps".

  

 

 


En una entrevista concedida aquest dilluns en Catalunya Ràdio, recollida per Europa Press, Etcheverry ha defensat que el desarmament va a "desbloquejar un cert nombre de coses", conseqüència d'un conflicte que neix "amb el cop d'estat de 1936".

 

Després de signar que el desmantellament de l'arsenal d'una organització armada que té més de 50 anys d'existència és una labor difícil en tots els casos, ha incidit que el mateix "va si pot ser i ho anem a fer per respondre de la manera més compartida i inclusiva possible". "Amb una pluralitat de sensibilitats polítiques i sindicals dels quals participessin en l'operació i el suport de certes institucions del País Basc", ha afegit.

 


Segons ha defensat, el lliurament d'armes es va a dur a terme "de manera digna i respectuosa en relació a les víctimes del conflicte i famílies que en els dos camps han hagut de sofrir per tot aquest conflicte". "El conflicte és molt llarg i que no neix amb ETA, sinó amb el cop d'estat de 1936. En aquest país tenim més de 80 anys de conflicte violent sense interrupció. Aquest desarmament va a desbloquejar un cert nombre de coses que ens permetrà obrir definitivament una pàgina de la història del nostre país", ha afegit.

 

Per tot això, ha reiterat que el 8 d'abril la societat civil "va a desarmar a ETA i serà una organització desarmada". A més, ha indicat que, si abans el Govern francès vol organitzar amb això el desarmament, "ho faran, però fins al moment no hi ha hagut resposta".Comentaris

envia el comentari