Espanya es manté a la cua de la UE en indicadors socials

La comissària de Treball insta el govern espanyol a "continuar" i "aplicar" les reformes del mercat laboral per reduir l'atur, el segon més elevat dels 28
"Esto es España", pancarta en una manifestació | Judit Giralt Recio

 

Espanya és entre els estats europeus amb uns pitjors indicadors socials, segons es desprèn del darrer informe publicat aquest dijous per la Comissió Europea. Amb un 19,6% de taxa d'atur, l'Estat és el segon amb més aturats de la Unió Europea, només per darrere de la rescatada Grècia, que assoleix un 23,6%. L'informe 'Feina i Desenvolupaments Socials a Europa el 2017' també adverteix que a Espanya el risc de pobresa se situa al 22,3%, molt per sobre del 16,7% d'Alemanya, l'11,6% d'Holanda o el 13,9% d'Àustria. "L'únic missatge que podem donar és continuar i aplicar les reformes", ha assegurat la comissària de Treball, Marianne Thyssen.


En una roda de premsa a Brussel·les, Thyseen ha dit que cal seguir reformant el "mercat laboral", però també impulsar més canvis en polítiques que estimulen la creació de llocs de feina com "I+D o innovació". "En alguns estats membres hi havia una necessitat de reformes més gran que en d'altres, perquè tenien majors problemes estructurals, i Espanya estava entre ells", ha dit la comissària. "Hi ha poques raons per ser complaents", ha admès, tot i que ha volgut destacar "l'elevada millora" en les xifres d'atur espanyol, que han passat de ser properes al 30% a baixar del llindar del 20%. 

 

L'informe també indica que tot i el creixement del 3,2% del PIB d'aquest últim any, l'Estat espanyol encara té un atur juvenil del 44,4%, el segons més elevat després de Grècia. Un altre dels elements preocupants és l'elevat percentatge d'aturats de llarga durada, que representen gairebé la meitat del total, un 48,4%. 

 

Brussel·les també alerta del risc de pobresa i exclusió social, que arriba al 27,9%, una xifra que se situa al 32,9% en el cas dels nens i en el 30,4% entre la població que té feina. Pel que fa exclusivament al risc de pobresa, el percentatge es redueix al 22,3%, mentre que el percentatge de població en pobresa severa és del 5,8%. 
 
Comentaris
Espanya un pais a la decadencia
Doncs a veure si el Govern de Puigdemont s'esforça una mica més
Les dades inclouen Catalunya que té major taxa d'atur que Navarra, País Basc, la Rioja, Aragó, Cantàbria, Astúries, Madrid i Castella-Lleó.
fu man txu
Als paios de la foto s´ho haurien de fer mirar. Ser orgullosos de pertanyer a un pais on la taxa d´atur es de les mes altes d´Europa, on el nivell d´angles es baixisim, on el fracas escolar es altisim, el nivell democratic es baixisim, el deute exterior es altisim, el nivell cultural es baixisim, el consum de cocaina es altisim, el numero de politics no corruptes es baixisim...... carai sense voler m´ha sortit un dragon khan, hehehe

envia el comentari