En Comú Podem alerta de la "violació dels drets humans" dels temporers a Lleida

Denuncien que el poble de Corbins ha tallat l'aigua de les fonts perquè aquests treballadors no puguin omplir galledes
Dos temporers en un assentament a Lleida | SARA VILÀ (FACEBOOK)

 

Els diputats d’En Comú Podem Aina Vidal, Sara Vilà i Jaume Moya han denunciat, a través de les xarxes socials, que a Lleida s’estarien violant els drets humans “bàsics” de treballadors temporers africans. Els ‘comuns’ han publicat fotografies per demostrar que aquests treballadors viuen en “condicions infrahumanes” en diversos assentaments. “Hem vist el tercer món dins el primer món i paradoxalment ens han rebut amb somriures plens d'humanitat”, explicava Sara Vilà a Facebook, des d’on ha criticat la manca d’“humanitat” dels ajuntaments, el Govern i l’Estat.

 

 

De fet, segons Aina Vidal, al poble de Corbins haurien tallat l’aigua “perquè els temporers no puguin recollir-ne amb garrafes”.

 

 

“Tornem a casa amb un nus a l'estomac”, ha dit Vilà en finalitzar la visita i ha anunciat que prepararan una “ofensiva per fer complir els drets humans més bàsics (aigua, sostre, aliment, salubritat, treball digne)".
Comentaris
Narcís ( quin descobriment, i ara!)
-- Oig .. quin descobriment .. i a fàbriques i a manufactures i a empreses i a ' hostelería ' i a pertot! -- I serà que no hi ha catalans que necessiten treballar .. per què agafen estrangers ( a més, són legals, si més no, documentats?)! PD: quin partit més pallasso .. perquè pensen necessitem la independència sinó per la befa, l'anihilació i l'espoli que patim ensems amb tenir lleis/ normes/ reglaments propis i .. qui la faci, la pagui?
0
LA VEU DEL POBLE
Aixo es el que vol que pasi el SR. ALCALDE de LLEIDA SR. ROS, no votar el referendum, día que NO a viure lliures sense el dogall del ESTAT central, siguen lliure estic segur que aquestes coses no pasarían, perque ara tot si val, a veure qui a fet venir aquesta gent dons que pagui la festa del aigua.
0
Joasa
Els comuns no fan res davant la violació dels drets humans que suposa intentar prohibir el referèndum d'auto-determinació.
0
Ajuntament de Corbins
amb col·laboració del Consell Comarcal del Segrià s'obria els vestidors del camp de futbol per poder-se dutxar i es tracta d'assentaments en zones privades, no comunals que no podem passar per sobre dels propietaris. Des del Departament de Benestar es va preparar un full de ruta, un protocol, entre els diferents agents implicats (departament de Benestar, consells comarcals, ajuntaments, creu roja, policies locals), per poder aplicar en aquests casos i ha quedat oblidat i parat.
0
Ajuntament de Corbins
Us invitem al nostre ajuntaments a sentar-nos i parlar-ne tota la estona que vulgueu per saber la veritat real sobre el cas. Ens sap greu que prengueu afirmacions sense contrastar i sols per fer soroll i crítica cap als ajuntaments, ja que sempre és el més fàcil. Ajuntament de Corbins.
0

envia el comentari