Els pressupostos tindran una disposició legal sobre el referèndum

Sense parlar-ne explícitament, les partides es distribuiran entre Exteriors, Governació i Economia, que concentrarà el gruix del pressupost
Fotografia promocional de la consulta del 9N | Generalitat

 

 

 

El conseller d’Economia i Hisenda, Oriol Junqueras, presenta aquest migdia al Parlament el projecte de pressupostos de l’executiu català, gairebé sis mesos després que la cambra catalana tombés els comptes del 2016. En aquest temps s’ha produït una modificació substancial del full de ruta independentista, el referèndum previst per al setembre del 2017. I aquest nou element quedarà reflectit, i molt, en els pressupostos que entren al Parlament amb l’objectiu de ser aprovats el febrer vinent. Tal i com ha pogut saber El Món, el projecte inclourà una disposició legal sobre el referèndum, en què es fa una referència explícita a la convocatòria i estableix que els comptes de la Generalitat hauran de garantir l’exercici del dret democràtic dels catalans de decidir el seu futur polític. En concret, el text diu que "el Govern, dins les disponibilitats pressupostàries per al 2017, ha d’habilitar les partides per garantir els recursos necessaris en matèria d’organització i gestió per fer front al procés referendari sobre el futur polític de Catalunya en el marc de la legislació vigent en el moment de la seva convocatòria".

 

 

Per altra banda, les partides que l’executiu té previst destinar a la celebració del referèndum apareixeran repartides entre diverses conselleries: Governació, Administracions Públiques i Habitatge i Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència tindran les partides habituals destinades a processos participatius, i el gruix del pressupost anirà a parar a Economia i Hisenda. Ara bé, en cap de les tres partides es farà una referència directa al referèndum, per evitar que el Tribunal Constitucional pugui impugnar-les. De fet, encara no s'ha especificat si la partida d'Economia serà el fons no departamental de contingència, que en els anteriors comptes era de 245 milions i que la gestiona Economia directament, o si serà una partida més explícita.  
Comentaris
Trampas al mas puro estilo PP !!
TRAMPAS !! trampas al mas puro estilo PP !! TRAMPAS !! estilo PP !! que....? indepen ...ahora lo criticareis como criticais las trampas del PP ?? que indepen ?? sereis ecuanimes y democratas !! indepen ?? democracia para todos oi ??
26
Arnau Barretina Catalana
Endevant !! soc indpendentista de tota la vida i am sembla prfecte que fem el que sigui per fer el referendum !! n'en apres de Madrit !!
4
Sempre hi ha hagut un referèndum en el full de ruta
El primer full de rute de JxSi ja deia (setembre 2015): "El procés culminarà amb l'aprovació de la Constitució i la seva ratificació per referèndum per part del poble de Catalunya".
1
Manuel Martinez
No se si me servira de algo, pero acabo de mandar un E-Mail al Ministerio de Justicia Sr. Catala, explicando lo de la trampa de los presupuestos, ( El Govern ha inclòs també una partida oculta dins dels fons de contingència preveient una possible impugnació de la partida explícita ) que ya lo saben !! pero yo se lo he mandado personlmente .
27
Pere X.
Els pressupostos tindran una disposició "legal" sobre el referèndum, ilegal !! molt bé , democracia a tope !!
25
indepen tramposos !
El Govern ha inclòs també una partida oculta dins els fons de contingència preveient una possible impugnació de la partida explícita, partida oculta o sea que los indepen tambien ocultan datos !! caramba !! que sorpresa !!
24
Ja poden bordar els espanyolistes
Es impossible frenar un referendum, l'Estat espayol té la llei i la força (també Franco les tenia) però nosaltres tenim la raó i la justicia. I guanyarem!
1
RHC
MM, hombre no hacia falta que te tomarás tantas molestias. Solo te bastaba que les enviases la URL de esta noticia, y una referencia al "Google Translator" porque me imagino que el sr. Catala, no hace mucho honor a su apellido, e igual no entendería el articulo.
0
no votem !!
Farem un pais nou net i pulit !! Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!! mare de deu senyor !! quins tramposos !! indpendentistes i catalans !!
25
Marta
esperpentico !!!
24
desobeim !!!!
no vull pagar....amb els meus impostos no !!
25
ara ja no es "españa" ara...tambe
La Generalitat em roba.
24
en fin.....
Un presupuesto con asignaciones ocultas. ¿Eso es un presupuesto o "el timo de la estampita".? En fin son los primeros tahúres que explican sus artimañas, trampas y ardides a la posible victima. Todo puede ser que la victima, ese estado opresor y tiránico, dispuesto a las mayores tropelías, según el imaginario independentista, no se de cuenta de que un grupo de timadores quiere vender la estampita en forma de presupuestos.
25
serem independents....oi ??
Es una vergüenza es lo único que se me ocurre,mientras hay cantidad de gente sola sin la menor atención,tenemos que ser los vecinos los que se ocupen de ellos,tenemos los peores políticos desde que estamos en democracia.
25
lo saben, pero.....
Esto se llama jugar al gato y al ratón ver como pu-tear al TC, si se pusieran serios los jueces constitucionales estas tonterías de partidas ocultas para consultas ilegales, se acababan en dos días.
24
entre ellso el Junqui !!!
Son astutos manipuladores, ponen la partida explícita para que el TC la impugne y cultivar el victimismo para sacarle rédito y calentar los ánimos de los independentistas para que el referéndum tenga éxito. Y esta es la historia de todo el prusés, jugadas tramposas para manipular a la población en pro de sus objetivos partidistas.
26
Caquetes troll unionista?
El meu fill de 3 anys també es posa nervios quan té por i taque els calçotets. Hahahahaha
1
POST DATA
Quina base poden tenir els que diuen que el referèndum és il·legal? Dir-ho és el mateix que desnaturalitzar o deixar en res el dret a la lliure autodeterminació dels pobles, la democràcia i el fet que una DUI NO és un il·lícit internacional. Indirectament, dir que el referèndum és il·legal és negar la democràcia. Referèndum ja! Si no ens ho permeten per que diuen que és il·legal, DUI, que és legal en dret internacional general (i no, no cal reconeixement d'altres estats per esdevenir un estat).
0
BuscateUnTrabajo
El que escribe con distintos nicks: haces el ridículo. Supongo que representas bien a tu país.
0

envia el comentari