Els familiars de víctimes del franquisme identificats genèticament ascendeixen a 600

Les dades es creuaran amb les restes exhumades de la Guerra Civil i la dictadura
Actualment 596 familiars de desapareguts que han sol·licitat les proves d'identificació genètica | Europa Press
 

 

El programa d'identificació genètica de la Generalitat ha identificat des de novembre 600 familiars de víctimes del franquisme dels 5.400 registrats a Catalunya, les dades dels quals es creuaran amb les restes exhumades de la Guerra Civil i la dictadura.


Segons informa la Conselleria d'Assumptes i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència en un comunicat, aquest divendres el Laboratori de Genètica de l'Hospital Vall d'Hebron ha realitzat proves al llarg del matí d'aquest divendres a 63 familiars a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona.


A la província de Tarragona hi ha actualment 596 familiars de desapareguts que han sol·licitat les proves d'identificació genètica, que continuaran a la província en els propers dies.

 

En total, a Catalunya hi ha 5.400 registrats en el cens de persones desaparegudes i, la direcció de Relacions Institucionals de la Generalitat i amb el Parlament, està informant els familiars del procediment per demanar l'extraccions de mostres.

 

El procés d'identificació és "llarg, laboriós i de llarg recorregut" i les proves d'encreuament entre les dues bases de dades seran progressives, de manera que els resultats s'aniran obtenint de forma gradual.Comentaris

envia el comentari