El TC suspèn les conclusions de la comissió del Procés Constituent

L’alt tribunal espanyol s’ha reunit d'urgència aquest dilluns durant una hora i mitja
Façana de la seu del Tribunal Constitucional | ACN

 

El Tribunal Constitucional ha acordat aquest migdia per unanimitat la suspensió de la resolució aprovada pel Parlament la setmana passada sobre les conclusions de la Comissió del Procés Constituent. El que ha fet l’alt tribunal espanyol és admetre a tràmit la petició dels Serveis Jurídics de l’Estat i suspendre la resolució impugnada per un termini inicial màxim de cinc mesos. Durant aquest temps el TC haurà de decidir si aixeca la suspensió o si la prorroga. S’obre ara, però, un termini de 20 dies per a les parts afectades -la presidenta del Parlament, els integrants de la Mesa, el secretari general de la cambra, el president de la Generalitat i membres de l’Executiu- per a que puguin presentar al·legacions.

 

L’alt tribunal espanyol s’ha reunit d'urgència aquest dilluns a les 12.30h. per analitzar el requeriment del govern espanyol contra el Parlament i la seva presidenta, Carme Forcadell, per l'aprovació de les conclusions de la Comissió d'Estudi del Procés Constituent. El Consell de Ministres en funcions va demanar divendres que s'estudiés la legalitat de les conclusions del Procés Constituent i que la Fiscalia obrís la via penal contra l'actuació de la presidenta del Parlament per l'incompliment de les sentències i resolucions del mateix TC, una decisió que el tribunal espanyol haurà de prendre en els propers mesos. Així mateix es reclamava a la mateixa Forcadell que no desplegui l'acord del Parlament que va aprovar les conclusions de la Comissió d'Estudi del Procés Constituent.

 

D'altra banda, l'incident d'execució de sentència interposat per l'Advocacia de l'Estat també demanava al Tribunal Constitucional que insti a una sèrie de responsables públics catalans -entre ells el president de la Generalitat Carles Puigdemont- que s'abstinguin de fer qualsevol actuació que pugui incomplir les seves sentències i avançar en la resolució de "desconnexió".

 

L'executiu de Rajoy reclamava que se'ls avisi que, en cas de desobeir, podrien haver de fer front a multes d'entre 3.000 i 30.000 euros, la suspensió de les seves funcions durant el temps necessari per garantir l'"observança" de les resolucions del Tribunal Constitucional o l'obertura de possibles responsabilitats penals.

 

En concret, volia que s'imposés als responsables del Parlament la prohibició expressa de convocar els òrgans de la cambra per debatre i votar cap iniciativa que "directament o indirectament" pretengui donar compliment a la resolució impugnada. També que Puigdemont i els seus consellers no puguin tramitar propostes legislatives, dictar normes de rang reglamentari o portar a terme qualsevol iniciativa que pugui donar compliment a aquesta resolució, i advertint-los de les responsabilitats en cas d'incomplir, incloses les penals.
Comentaris
enricsvh
Espanyols....recordeu Cuba.....vareu fer el mateix.....i el mateix us passarà....
0
Karlus
Que els fotin en una gabia i els anirem a veure al parc
0
JB
Molt bé matxotes, ara aneu passant per Gènova que el Marianu us tindrà preparat un sobret.
0
Quim
Manifestacions davant els nostres ajuntaments i que aquests donin suport al Parlament, a la seva Presidenta i al Govern de la Generalitat.
0
Còm es això?
Un "tribunal" totalment desprestigiat, que'ls seus membres son militants dels partits polítics que'ls propossen, creuen estar per damunt d'un parlament escollit per democràcia directa del poble en que recau la sobirania? Mo pot explicar algún jurista demòcrata? Siusplau...
0
en resum...
Intenten prohibir pensar, parlar i debatre en seu parlamentària i de govern. Exactament com fan ells. Estan com una cabra. No els farem cap cas, continuem amb els nostres plans d'emancipació nacional.
0
Pep
Marejant la perdiu fins que es formi govern.
0
toni s.
farsants
0
El
El que digui el constitucional, en ho passem per l'engonal.
0
FSC
Que un tribunal formado por 12 personas elegidas a dedo por los dos grandes partidos suspendan la votación de un parlamento, representativo de todo un pueblo, es lo más antidemocrático que puede haber. Y ya van... Que suspendan lo que quieran. Nosotros sigamos adelante. Con esta gente no se puede seguir. Hay que irse y cuanto antes mejor.
0
Pepo
Estem a dies d´arribar al "punt de no retorn". Aquest moment representarà, junt amb el passat 27 de juliol, el tret de sortida per enlairar-nos, doncs ja no podrem frenar ni tornar enrere.
0
JT
Si senyor!! amb dos collons!! " Siempre a tus órdenes MARIANO!!
0
XX
Marxem ja, sisplau!
0
Tribunalista
Estic esmaperdut, corpres i atonit per la decisio. Jajajajja
0
12 del patíbulo
I haviam, segons aquesta sentència jo puc respirar o és anticonstitucional?
0
Vicenç Ramoneda
Davant lleis foranes il.legitimes, reconeixem només les emanades de la sobirania catalana. "A Catalunya no's cursen ni resolen causes ó sentencies de tribunals forasters." Cort de Barcelona, any 1283. "...Statuim i ordenem que les Constitucions de Cathalunya, Capitols, y Actes de Corts no pugan esser revocades, alterades, ni suspeses, sino en Corts Generals i si lo contrari sia fet no tinga ninguna força ni valor" (lib. 1.tit.17.const.19.pag.52. Felip II. Cort de Barcelona del 1599)
0
Lopozzz
El TC no suspèn res. Declara que suspèn i els catalans no acatem res d'un òrgan corrupte i feixista com el seu TC.
0
1714
La solució és posar entremig temps, bé per anar-se'n de vacances, bé perquè no saben com resoldre la situació. Com diu el nostre president nosaltres fem camí, i ells facin el que creguin, que de moment es només soroll.
0
Fajol
Gràcies al PP, apoiat pel PSOE i C's, amb la força del TC per anar en contra de la voluntat democràtica d'un poble obert, pacífic, amb seny i persistent començarà a girar una roda espiral centrífuga exponencial de l'independentisme que no tindrà aturador fins a l'esclat final, aleshores arribarà el trencament definitiu amb Espanya.
0
Adeu Feixistes
El que tindriem que fer es portar-vos al tribunal d'estrasburg
0
JCM
Aquests s'han cagat a les calces !!
0
Jan Nestictip
A aquests senyors del TC els falta temps per reunir-se quan el Govern del PP en funcions els toca el xiulet per anar contra Catalunya. En canvi, no tenen gens de pressa quan es tracta d'estudiar recursos del Govern català.
0
D'una vella casa
Cap novetat, la bota franquista disfrassada de borbònica continua damunt de tots els espanyols i especialment dels catalans que no accepten viure en un país totalitari.
0
Jaume Vives
Això no es cap tribunal es una eina per veure si les lleis estaven d'acord a la constitució, ara aquests ens en tornat a portar el TOP franquista, això no s'aguanta per en lloc. i a mes es contradiuen ells mateixos dictant sentencies sense cap judici. Franquisme pur.
0
Mariano el Cobarde
Espanyols, cada dia perdeu una mica més Catalunya, i la p`redua total la teniu a la cantonada. Això no té retorn. Recollireu el mateix que heu sembrat per allà on heu passat. I ja sabeu què és.
0
Arnau Bajoca
Ses magistrats golfes no volen endarrerir més les seues merescudíssimes vacances al Carib on els atendran els puticlubs d'on en són clients assidus.
0
morgan
quina collonada MARXEM ¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡
0
Pilar Colell Ferrando
Ja no ens aturarem, ELS CATALANS SOM COLLONUTS
0
Vicenç Ramoneda
Una hora i vint-i-cinc minuts jugant al pokemon go, bevent "cutates" i cigalons i cinc per signar el que el PP els hi ha donat. Demà rebran el sobre!
0
Carles
Tothom parlava d'inhabilitar la Forcadell i la resta de la mesa o fins i tot de imputar-los penalment. Finalment han decidit suspendre la resolució del Parlament i demanen abans de 20 explicacions. En resum: NO HAN TINGUT COLLONS!!!! La desconexií i la Independència estan en marxa.
0
jcc
Cal que nosaltres seguim el nostre guió igual que Espanya segueix el seu. Però pel futur d’Espanya ja cal que Rajoy i els polítics espanyols calculin bé allò que faran. El Parlament ha votat 11 conclusions que marquen el full de ruta, que molt en parlen i pocs saben que diuen. I Espanya que fa? El de sempre. Cal una resposta ciutadana contundent que deixi clar que l’estat espanyol forjat el 1714 s’ha acabat. http://jordicolomines.blogspot.com.es/2016/07/catalunya-te-davant-espanya-serbia-i.html
0

envia el comentari