El suport del Vèneto a Catalunya passa de les institucions al carrer

Convoquen una manifestació que sortirà de la Piazza Bra' de Verona a les 14 hores d'aquest dissabte i acabarà davant del consulat espanyol, a la Via Leoncino número 16

Aquest dissabte 25 de febrer s'ha convocat al Vèneto una manifestació en suport a Catalunya. Segons ha pogut saber 'El Món', la concentració està organitzada bàsicament per dos grups: "Gruppo Chiavegato" i "Indipendenza Veneta". Aquest darrer té electes en algun ajuntament petit i es va presentar a les eleccions "regionals" però no va treure representació amb el 2.5% que va aconseguir. En canvi, 'Gruppo Chiavegato' no té representació en cap institució. La mobilització convocada sortirà de la Piazza Bra' de Verona a les 14 hores de dissabte i acabarà davant del consulat espanyol, a la Via Leoncino número 16. Sota el lema "Catalunya truca i el Vèneto respon", es tracta d'una "manifestació pacífica en suport a Catalunya", segons diu el cartell de la convocatòria, que convida totes les forces independentistes a assistir-hi. Al cartell també s'hi pot llegir: "Donem suport al camí d'un poble cap a la llibertat".


Aquesta no és l'única mostra de suport a Catalunya que arriba des del Vèneto. El seu Parlament ha aprovat, des de l'any 2015, diverses mocions i resolucions on expressa el seu suport al procés sobiranista català. L'any 2015 es van aprovar dues mocions diferents en suport del procés democràtic català. La primera d'aquestes mocions és del 9 de setembre i expressa la "solidaritat amb la nació catalana en el seu camí pacífic cap a la independència", mentre que la segona es va aprovar el 2 d'octubre de 2015. Aquest segon text és de suport a l'expresident de la Generalitat Artur Mas i a les exconselleres Joana Ortega i Irene Rigau, "perseguits per la justícia espanyola per desobediència greu per haver permès la lliure i pacífica expressió democràtica de la voluntat dels ciutadans catalans", en referència a la consulta del 9 de novembre de 2014.

 

El 17 de novembre del mateix any el Parlament venet va aprovar una resolució expressant el "ple suport a la iniciativa del Parlament català dirigida a la independència de Catalunya". En el text, el Parlament expressa la seva "solidaritat plena i incondicional i el seu suport al Parlament i als ciutadans catalans amb la ferma convicció que la sobirania pertany sempre a les persones i que la voluntat dels ciutadans expressada democràticament i en pau no ha i no pot ser mai silenciada, impedida o reprimida per ningú". 

 


Al 2016 en van aprovar dues resolucions més. Una el 13 d'abril de 2016 que reprodueix la "Declaració de Brussel·les" de la plataforma internacional ICEC. Segons ha explicat en declaracions al Món la portaveu de l'ICEC als Països Catalans, "aquesta declaració va ser resultat de la primera part del simposi organitzat per l'ICEC amb la N-VA i Bildu al Parlament Europeu sobre 'L'aplicació del Dret a l'Autodeterminació a la UE'". I la segona de les resolucions va ser aprovada fa uns mesos: "Es tracta d'un text a favor de la legalitat de la unilateralitat catalana. Amb aquesta resolució l'ICEC va cloure la segona part del simposi esmentat abans sobre l'aplicació de l'Autodeterminació a la UE que aquest any es va fer el 11de gener i que va comptar amb la participació d'ERC i PDeCAT, a part de l'habitual de la N-VA i Bildu amb l'ICEC". 

 

El text de la "resolució Venècia" presentat per l'ICEC al Parlament Europeu i que reprodueix la resolució destaca que "reconeixem que cada vegada que l'exercici del dret universal de lliure determinació és rebutjat per l'Estat, els ciutadans i les nacions d'Europa poden i han de fer l'única cosa possible: exercir-lo unilateralment a través dels seus parlaments democràtics".

 

Aquest és el cartell de la manifestació que tindrà lloc aquest dissabte a Verona: 

 Comentaris
Mercè B.
Grazie amici!
Ramon
Muito obrigado! Gesundheit!
Fart d'hipocrites
This may not be the end...but it could very well be the beginning of the end for the "Marca Caspanya"
Josep
Visca la Sereníssima República de Venècia!
Ramon
Enzo Gorloni! Gor-lo-ni!
Visca!
A veure quantes manifestacions de recolzament organitzen els unionistes!
La llengua veneciana
no és un dialecte de l'italià de Roma. És una llengua pròpia, per això comprenen el cas de Catalunya! Venècia també aspira a esdevenir un estat (ciutat+regió), com al passat! Agraïm el seu suport!
grachiemile !!!
Vascos tremoleu !! se os acaba el chollo del CUPO !!
sobira
moltes gracies per el vostre suport molts ho entenen per catalunya per l independencia i desconnexio d espanya
M17
El nazi Inda menteix mes Trump
federalista
hui he vist la peli el clan del oso cavernari, un mon primitiu dividit en clans, tribus, barallades entre si, 30000 anys despres 4 retrasats mentals volen altra vegada aquest mon, en ple segle 21 i els democrates universalistes no els permitirem mai altra vegada un mon estil mad max o en busca del foc mai.
Al "federalista" de més amunt:
Canvia't el nom, que això no existeix -no a Caspañistán- i no t'esforcis a explicar pel.lícules quan és com viviu els de la caverna.
LUIS
El telediario de TVE1 del sabado a las 15 hs. lo va a incluir entre sus titulares, con la normalidad de la funcion informativa independiente que llevan a cabo, porque ellos eso de mirar a otro lado y esconder lo que no les gusta, nunca, nunca lo hacen.......
Bacoretta
Quin fart de riure amb el Federaluista, va i diu el tio demócrata universalista
i volien amagar el procès al mon hahahaha
Grazie mille, aprofito també per agrair als rumanesos mul?umesc , als rusos ???????, als xerokis "wado" als xinesos xièxie e atutti quanti , anche ai baschi eskerrik asko, muito obrigado pela vosa ajuda e solidariedade e cosi verso la victoria finale. Grazie mille Veneto!!!

envia el comentari