El PSOE considera que "no són tants" els catalans independentistes

Ábalos diu que hi ha gent que dona suport a l'independentisme perquè "no se'ls deixa una altra sortida"
El portaveu del PSOE al Congrés dels Diputats, José Luis Ábalos | Europa Press

 

El PSOE veu "raonable" que l'Estat faci una "quitança" del deute de Catalunya, segons ha afirmat aquest dilluns el secretari d'Organització del partit, José Luis Ábalos. En roda de premsa, Ábalos ha defensat que l'Estat "hauria de contribuir a resoldre" el deute de Catalunya per evitar que aquest es vagi acumulant. "Ens haurem de plantejar algun tipus de quitança per tractar que no es col·lapsi la institució i pugui atendre els serveis que presta", ha declarat. Ábalos ha emmarcat aquesta proposta en l'oferta que els socialistes van anunciar aquest divendres per resoldre el problema d'encaix català sota el nom de 'Declaració de Barcelona'. D'altra banda, ha considerat que hi ha independentistes que ho són perquè "no se'ls deixa una altra sortida".


El socialista ha recordat que en aquesta declaració es proposa recuperar el nivell d'inversió de l'Estat en matèria d'infraestructures mitjançant la pròrroga de la disposició addicional tercera de l'Estatut. L'objectiu és "garantir que els pressupostos generals de l'Estat destinen el percentatge d'inversió que correspon a la participació de Catalunya al PIB", segons marca el document. 

 

Ábalos ha defensat que aquesta proposta no busca res més que complir amb un article de l'Estatut i, per tant, "complir amb la llei que fins ara no es compleix". Més enllà d'això, el secretari d'Organització ha defensat que dins de l'oferta per superar el conflicte actual s'hauria d'incloure la quitança del deute. 


El socialista ha defensat, com ho ha fet el PSC, que amb la 'Declaració de Barcelona' els socialistes han posat sobre la taula una proposta, que ha dit que pot ser "criticable" però que com a mínim és una iniciativa per superar una situació en que hi ha uns que "s'aboquen al suïcidi" i d'altres que estan "esperant que la resta se suïcidi". 

 

Ha puntualitzat però que quan el PSOE proposa una reforma federal de la constitució espanyo no ho fa només pensant en Catalunya sinó que el que es busca és una solució a la qüestió territorial estatal. Així, també s'hauria de buscar resposta a la situació financera d'altres territoris. 

 

"No són tants"

 

A més, Ábalos ha considerat que "no són tants" els que tenen una vocació independentista ja que n'hi ha que hi donen suport perquè se'ls està "empenyent" i perquè veuen que "no se'ls obre una altra porta". Precisament per això ha dit que l'oferta dels socialistes vol ser un "missatge d'esperança" per a la societat catalana. 

 

D'altra banda, ha valorat la dimissió d'Albert Batlle com a director general dels Mossos assegurant que algú que dirigeix la policia és "conscient" que segons quines decisions portades a l'"extrem" poden tenir conseqüències d'ordre penal: "Imagino que no voldran assumir una responsabilitat que es veuria agreujada".Comentaris
No sois tantos...
pero por si las moscas no os dejaremos votar para saberlo, no sea que me falle el oráculo wifi. Un auténtico demócrata el barbas este. El PSOE ahora haciendo de poli bueno, como si en Catalunya no os tuviéramos ya más que calados. Sois el mismo perro con distinto collar. Yo votaré SÍ, así que sintoniza mejor la wifi cósmica, p.endejo.
guillerenc
No som tants? Cap problema doncs, per comptar-nos l'1 Octubre? Ja ens deixeu fer el referèndum? Salut i independència!!!!
i si no són tants
Com és que vens ara amb l'oferta de la segona unitat li surt a meitat de preu quan fins ara la norma era "als catalans ni aigua" ? Ofertes del PSOE? No gràcies ja vàrem tenir prou amb les promeses d'en Zapatero
Cada espanyolista amb el seu tema, però i els arguments?
Els independentistes no som gaires, diu... Déu n'hi do la preocupació per tant "poca gent" que hi ha a Espanya, jo li diria que el millor sistema de comptar-los és mitjançant un referèndum com el que farem l'1 d'octubre. Per una altra banda fot riure amb les seves declaracions, podrém dir també. "No són tants" els que tenen una vocació socialista ja que n'hi ha que hi donen suport i ens voten perquè els estem "empenyent" i perquè veuen que "no se'ls hi obre una altra porta".
Tant per tant... l'espanyolisme silenciós de sofà
"No són tants els que tenen una vocació espanyolista ja que n'hi ha que donen suport a Espanya perquè se'ls està "empenyent" des de l'unionisme i perquè veuen que "s'obre una altra porta amb nou aire de llibertat on el franquisme definitivament s'acaba".
Cristòfol
Ja pots començar a comptar-los, que en tots el psoe + pp+c's no tindràn prous dits a les grapes per que us surtin els números. Ah i no cal que compteu ni amb el PIB de Catalunya ni més "grimègies", que els calers s'han de quedar aquí i vosaltres organitzeu rifes benèfiques per espanya per poder menjar calent.
XX
"Apoyaré" i bla bla bla...
Ehem!
Hi ha un sistema que fan servir els països democràtics que consisteix en fer unes votacions per a pronunciar-se sobre una qüestió o donar suport a una mesura política... en acabat se'n fa el recompte de vots: Els sí, no, en blanc, nuls... S'anomena referèndum i si el senyor del Psoe s'informa millor en farem un el proper dia 1 d'octubre, llavors podrà fer "números."
pla
Fem un referèndum i els comptem ?
jejejes
Mira! m'has convençut!!... ara agafo una cadira i esperaré amb una ilusio molt forta tot lo bò que ens enviareu de la ma del Guerra, el Felipe Gonzalez i el seu IBEX 35.
fu man txu
Votem per a saber-ho? Si ens deixeu votar sortirem de dubtes. I si no ens deixeu votar, votarem igual. Vosaltres mateixos.
Ramon
Ah, caram, sociates, així doncs l'asimetria no era supremacisme, la resistència a l'assimilació no era nazi, la voluntat de projecció no era provincianisme, la defensa la queixa econòmica no era victimisme i la reclamació no era insolidaritat? Així doncs, sociates, Jordi Pujol tenia tota la raó i vosaltres consegüentment vareu ser sempre uns miserables? Mai no m'ho hauria imaginat. M'heu deixat amb la boca oberta.
sebastià
Si és que sou tontos, home, us compliqueu la vida. Referendum i sortim de dubtes, curts de gambals...
Ramon
Els espanyols ara fan com les jerarquies catòliques que es negaven a mirar pel telescopi d'en Galileo. Consideren que som minoria, els catalans que volem la llibertat de Catalunya. Pinta que no. Pinta que som majoria clamorosa i que només podria minoritzar-nos la colonització. Però, vaja, especular no té cap sentit quan es pot sortir de dubtes tan fàcilment. Mirant pel telescopi. Votant, vaja. Votant sense amenaces.
El meu nom
Es molt senzill Sr.socialista, votem i comptem.
Grapallut
No, no son tants. Per aixo val mes no comptar-los.
Vicenç Ramoneda
Si no fóssim tants ja hauríem votat amb el permís dels absolutistes!
Indignat
Quran gestionen els nostres impostors no farà falta cap quitança de fet podrem eliminar el deute ràpidament si no tenim que pagar despeses espanyoles supèrflues
Josep Maria Ferrer
Tant senzill com votar en un referendum. A veure quina en quedara aquet dia, set ciencies.
Indepe
No son tants els catalans del PSOE No son tants els catalans del PSC Voteu al Referèndum i veurem quants som... o us dona cangueli? covards!
colaboracionista
Queremos todo el pastel y no queremos dar mas caridad. Todavía no os habeis enterado. cada cual que se espabile con lo suyo,no queremos nada de nadie.
Isabel C.
Nooo, són més els del PSOE del nordest peninsular. És per això que vosaltres teniu 72 escons i nosaltres només 10 o 12.
Àlvar
Fàcil. Referèndum i comptem els vots.
Jordi
Cada vegada que llegeixo aixo m' indigno. Deixan's fer el referendum i sortirem de dubtes.
Fat Boy
S'ha de reconeixer que aquests tios son l'hostia en barca.
Fi de Fiu
Residents a Catalunya i prou. Aquest gàmmarus té tanta idea de Catalunya com la .pugui tenir de Nebraska.
Ramon
Où est le fromage?
Clar
Gràcies Abalos, àlies el comprensiu. L'esperança ja ens l'administrarem nosaltres sols i no cal que els espanyols pateixin, només cal que no emprenyen mes . I sobre tot que a aquestes alçades no vulguin fer veure que ens volen entendre.
Joan català
Si som tants pocs. Suposo que podrem fer el referèndum. No? Doncs fem-lo i si guanya el NO per golejada, per exemples 60% contra 40&% de SÍ., aleshores els deixarem tranquils durant 25 anys, com a mínim.
Alx
En que es basen per dir això? Que ho preguntin i sortiran de dubtes quan som !!!
No som tants oi?...no se si riure o plorar....
Som molts més dels que vostès s'imaginen, volen o es pensen, i cada dia que passa en som més, cada dia hi ha jovent que fa 18 anys.....cada dia tenim més vots a favor del Si....
Com a Cuba
Quan Cuba va proclamar la seva independencia, els diputats espanyols encara estaven devatint si els donaven una miqueta més d'autonomia o no.
Peter
I si votem i els comptem?
crack
un altre que no s'entera de res, crec que el mes despistats son el sociatas
Xavi SI-SI
Els has comptat? fem el referendum i sabrem els que sóm, no et sembla gamarús? //*//
Maria Teresa
D'esperança pet a la Societat catalana no n'hi ha altra que la Independència.Ja ens han enganyat massa vegades.
entranyable
Sociates, els greuges són molts, innombrables i tu només n'esmerces alguns, però el més greu de tots és que a tota Europa que jo sàpiiga se'ls permet votar menys a Espanya, els catalans no podem votar, l'Estat ens coarta la llibertat d'expressió més preuada davant de les urnes. Tot l'altre amb ser greu és pecata minuta al costat del dret més sagrat. Ja heu perdut la partida i ja heu fet tard, VOTAREM malgrat vosaltres, suposo que ja us heu adonat del carreró sense sortida dintre del PP.
Joan Maria
Doncs d'això es tracta, precissament. De comptar sí i no.
"no són tants"
Per saber quants som els que tenen una vocació independentista, potser ja és hora que comencem a comptar-los... no?
No cal considerar res....
No, escolteu, si això és molt senzill de saber: VOTEM
Coi, és fàcil saber-ho
Votem en un referèndum i ens contarem.
Toti
No en tenen ni idea de quin és el problema, no ens coneixen i per això van a la desesperada apuntant cap a la qüestió econòmica en termes de reduir dèficit i complir amb la llei (Estatutet capadet) o reforma federal. Que vinguin a la manifestació de l'1-S i que escoltin què volem els 2 milions de catalans que sortim cada any al carrer.
sebastià
Es nota que no esteu gens preocupats. Cada dia sortiu cinc o sis "enviats" a desmentir que es faci el referendum, que ja actuareu despres del referendum, i ja se sap... quan se'n parla tant, alguna reslliscada es produeix. Peró sobretot el que és impagable, és la cara que hi poseu tots. La Soral.là, té un rictus de rabia que les farmaceutiques dermatologiques es poden forrar.
mira q en sou de rucs
Siscu
Aquest Ábalos ha de ser molt llest, ja que des de Madrid ò des de casa seva, crec que a l'Aragó, sap quants independistes hi ha ò hi deixa d'haver. Podria ser que l'Iceta i els del psoe català ja havessin fet un "referendum incontitucional" i secret i ja coneixin els resultats ?

envia el comentari