El PSC de Vilanova i la Geltrú estudiarà si col·labora en el referèndum

El soci de govern de Neus Lloveras es manté a l'expectativa de la convocatòria "oficial" del referèndum i de la conseqüent reacció de l'estat espanyol
Pla mig de l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, i el portaveu del govern, Juan Luis Ruiz | ACN

 

 

El PSC de Vilanova i la Geltrú, que governa en coalició amb la presidenta de l'AMI Neus Lloveras (PDeCAT), ha advertit que l'Ajuntament no cedirà espais municipals com a col·legis electorals pel referèndum de l'1 d'octubre sense un informe jurídic del secretari municipal que ho avali. El primer tinent d'alcalde i cap de files socialista a la ciutat, Juan Luis Ruiz, insisteix a l'ACN que l'anunci del president Carles Puigdemont amb la data i la pregunta no equival a una convocatòria "oficial i formal". Quan aquesta es materialitzi, assenyala Ruiz, el partit esperarà a veure la reacció de l'estat espanyol, "que ja ha dit per activa i per passiva que farà tot el possible perquè el referèndum no es convoqui". Si finalment la convocatòria tira endavant, serà aleshores quan demanarà el pronunciament del secretari municipal. Juan Luis Ruiz subscriu així les directrius que el PSC va definir la setmana passada amb una carta adreçada als seus alcaldes i regidors.

 

 

El també primer secretari socialista al Garraf i l'Alt Penedès explica que la seva formació es manté a l'expectativa de quins seran els propers passos que donaran la Generalitat i el govern espanyol davant de la celebració del referèndum, i insisteix que la convocatòria "no s'ha materialitzat". Per aquest motiu, es mostra reticent a avançar quina actitud adoptarà el PSC a Vilanova, on governa amb l'alcaldessa Neus Lloveras. 


Amb tot, Juan Luis Ruiz sí que assenyala que, si la Generalitat vol celebrar el referèndum amb la col·laboració dels ajuntaments, el PSC demanarà al secretari municipal un informe jurídic vinculant respecte a l'ús d'espais municipals –com escoles i centres cívics- com a col·legis electorals per a la consulta vinculant. "Quan tinguem l'informe, decidirem i actuarem en conseqüència", ha afegit. El posicionament adoptat pel PSC de Vilanova es manté en la línia de les directrius fixades per la direcció del partit, exposades la setmana passada en un argumentari que les agrupacions locals van rebre per escrit. Al text, titulat 'Referèndum?... Quin referèndum?', el PSC assegura que el partit no col·laborarà amb la consulta vinculant ni prestarà el suport polític o la col·laboració institucional "als que pretenguin organitzar-lo".
Comentaris
Vicenç Ramoneda
Si l'estat dels espanyols reacciona com fins ara, Uiii! Quina por que tinc! Ostres! Com es pensen, aquests absolutistes, que hi ha tants estats al món? Com s'ho han fet? Votant, con nosaltres ho farem, pocs! Per la força, la resta.
0
Amb la democràcia del seu partit, petit i corrupte, xocaran
Segur que a hores d'ara ja els està trucant la Mandonguilla Balladora per amenaçar-los en el sentit que, si col·laboren si juguen la poltrona
0
Sant Joan a la Vora.
Aquell dia feu un xató, convideu al IZ fins que estigui ben tip de amanida i vi, balli una mica i deixeu a la gent que faci el que vulgui. Vosaltres representeu als que vos han votat i esteu manant també als que no son de la vostra corda que per cert, els locals municipals també son de ells, No es patrimoni vostre.
0
colaboracionista
ASi no colaborais en el referendum,las proximas municipales pa casa.Esto es lo que hay y lo sabeis.
0

envia el comentari