El president del TC s’acomiada fent una crida al diàleg polític com a necessitat “inexcusable i urgent”

Pérez de los Cobos considera que la Constitució “no pot abordar els problemes derivats de la voluntat d’un poble de canviar el seu estatus jurídic”

El president del TC, Francisco Pérez de los Cobos | ACN

 

El fins ara president del Tribunal Constitucional (TC), Francisco Pérez de los Cobos, ha deixat avui el seu càrrec fent una crida al diàleg polític. “Crec que aquell plantejament i la nostra crida al diàleg polític segueix sent vàlida. Diré més, s’ha convertit en una necessitat inexcusable i urgent”, ha manifestat en l’acte en què han pres possessió els quatre nous magistrats designats pel Senat.


Un diàleg que, segons el fins ara president del TC, s’ha de practicar des del respecte a la Constitució i a la llei. A més, Pérez de los Cobos ha considerat que la Constitució “no pot abordar expressament tots els problemes que es poden suscitar en l’ordre constitucional, i en particular aquells derivats de la voluntat d’una part de l’Estat d’alterar el seu estatus jurídic”. La magistrada Encarna Roca substituirà de manera provisional a Pérez de los Cobos com a president del TC.

 

Pérez de los Cobos ha fet aquest discurs davant del ministre de Justícia, Rafael Catalá, el president del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes, i nombrosos membres de la cúpula judicial i diputats del Congrés i del Senat. 

 


Els quatre magistrats designats pel Senat Ricardo Enríquez, Alfredo Montoya, Cándido Conde-Pumpido i María Luisa Balaguer han pes possessió aquest dimecres com a magistrats del TC.Comentaris
Ignasi
Aquesta crida al diàleg només son paraules. Els seus fets el desmenteixen. Cap valor i menys quan s'acomiada.
0
Caram
Quant cinisme. Apel·lar al diàleg després de la judicialització de la política que s'ha fet a mida del PP.
0
Lo trist es que treuen un franquista per posarne un altre
0
D'una vella casa
Quin fiscal actuarà contra els manipuladors espanyols confesos de no haver desplegat la "constitució", per tal de permetre els Drets Humans que ampara a la societat catalana?. Perquè en cas contrari, voldria dir que no és democràtica ni homologable internacionalment. La democràcia es practica sinó no ho és, seria una altra cosa semblant a una autocràcia hereva de la dictadura franquista.
0
Soy del PP. Que pasa?
Queridos catalanes: Os queremos mucho, pero sois tierra conquistada (ya lo dijo mi amigo Fraga) y por tanto, como colónia que todavia sois, teneis que acatar mi querida prostitución (hay !, me equivoqué) Por cierto. Sabiais que yo de jovencito rompí una constitución y no la voté cuando tocaba? Cosas de la vida. Pero eso si. He vivido y espero vivir de p. m. mucho todavia.
1
Fart d'hipocrites
Doncs, atès que es tracta d'una "auto-incriminacio" en tota regla...qui jutjarà a aquest paio per haver violat amb traïdoria i abusant dels poders del seu càrrec (és a dir, "prevaricant" com diuen els castellans) el dret d'autodeterminació dels catalans, tot deixant de banda , per ordre de "l'amo" (el PP), els articles 10.2, 92 i 96 de la (seva) constitució?
0
Karlus
Fora franquistes lladres, mentiders i ocupants
0
Ppkillo
Como me voy del convento, ahora toca salir de bueno y dialogante...paternalista vamos!
0
Bon vent!
Maquillatge i res més, Ho fan per posar-ne un que sigui franquista igual, com els que els mana, però que no es noti tant
0
Jordi Comasobirana
Un franquista q fa una crida al diàleg: això és una 'contradictio in terminis'!
0
Marcelramon
A veure si ho entenem tots a Catalunya,...quant els espanyols diuen diàleg, volen dir, obediència,...al igual que quant diuen Democràcia, volen dir Constitució, lo qual es prostituir les paraules, en benefici seu.....
0
Monty
Fets i no paraules. la justícia espanola ha perdut tota credibilitat aquí i fora d'aquí!!!!
0
Per llogar hi cadires
I que has estat fent aquests anys amb les sentencies? O potser eres un manat?
0
Sobira
Un encobridor del govern fatxa de torn ets igual de culpable com tots els jutges espanyols a Espanya nhiha un pam de net
0
Cínic
Lamentable el seu capteniment, el que ha dit l'últim dia del seu mandat ho hagués pogut dir abans.
0

envia el comentari