El PP alerta que el govern valencià "segueix el full de ruta de l'independentisme català"

La presidenta dels populars valencians posa com exemple el decret de plurilingüisme, l'oficina de drets lingüístics i la reivindicació d'un millor finançament
Isabel Bonig, amb Mariano Rajoy | ACN

 

La presidenta del PP valencià (PPCV) Isabel Bonig ha assegurat aquest dimarts que la Generalitat Valenciana "segueix el full de ruta iniciat fa 30 anys per l'independentisme català". En el marc d'una entrevista a TVE, Bonig ha posat com exemple el decret educatiu del govern valencià, que considera "avantsala de la immersió lingüística", i també "el crit Madrid ens roba, que és injust" a causa de l'infrafinançament i la manca d'inversions. Davant això, ha advertit que el PP "plantarà batalla" al País Valencià, i ha recordat que acudirà als tribunals per aturar un decret educatiu que considera "un xantatge lingüístic" perquè certifica els majors nivells d'anglès als alumnes que optin pels models en valencià, "creant valencians de primera i de segona".


Preguntada sobre si l'anunci d'inversions a Catalunya, efectuat pel president espanyol Mariano Rajoy, és una solució per aturar el procés sobiranista, Bonig s'ha mostrat partidària del diàleg per part d'ambdues parts però "amb qüestions que no es poden negociar". La dirigent del PPCV ha afegit que és una bona solució que el govern espanyol tingui presència a Catalunya perquè "l'absència del govern espanyol fa que l'espai l'ocupin els nacionalistes, com està intentant passar amb Ximo Puig i Mónica Oltra, que estan seguint el mateix full de ruta iniciat fa 30 anys per l'independentisme a Catalunya". 

 

Sobre el decret de plurilingüisme valencià, la dirigent del PP s'ha mostrat preocupada i ha assegurat que l'anterior govern de la Generalitat Valenciana havia fet que el conflicte per la llengua acabés, augmentant els alumnes amb classes en valencià, respectant les zones castellanoparlants i amb llibertat per als pares. 

 

Bonig ha acusat Compromís de voler agafar la cartera d'Educació per adoctrinar i ha dit que el decret fa "xantatge lingüístic" i és "avantsala de la imposició". Així mateix ha criticat l'Oficina de drets lingüístics que impulsa la Generalitat Valenciana, assenyalant que crea "comissaris lingüístics" en l'àmbit privat i que "recorda a Catalunya i la sanció a tots els comerços que no retolin en català". La dirigent ha insistit que "el full de ruta és el mateix i el PP plantarà batalla". 
Comentaris
si, clar...
Com que els tractes tan malament no tenen cap altre mes remei. I seguiran les Balears, Euskadi i Canaries. Ja et pots anar preparant.
0
Pepita
Ui, compte peperos, que aquests valencianets se us volen menjar. Ja va sent hora que tots plegats ens despertem!. Visca la República i visca la independència.
0
Monty
El PP d'estranya que el món opini diferent d'ells!!!! PP sou l'antievolucio democràtica!!!!!!!
0
inde
PP. No se han enterado que España no funciona.
0
Andreuenc_Dani
Aquests del PP son uns feixistes, no ho ha una altra manera de definir-los. Tant de bo el País Valencià i Ses Illes seguissin el nostre cami. Tant de bo.
0
Que s,ho facin mirar ,quan hi han varias autonomias que no volen ser espanyolas ,vol dir que no funciona l,estat . VISCA LA LLIBERTAT DELS POBLES .
0
xup
pero aquets desgraciats del PPPSOE, que s,.han cregut
0
Bacoretta
Quant deixeu de xuclar com sangoneres (peperos) la gent s´assossegarà . .
0
Idroj
Ara que s'acosta setmana santa. ...... Mareta meva " quin aspectacle Ramonet "
0
busman
Abans tot era ETA, ara tot és Full de Ruta Independentista. En qualsevol cas, doncs molt bé, tururut!
0
ferreret
els pp.pesoeros es pensen que tothom tornarà a la seva cleda amb la seva paràlisi i es trobaran que la situació cada cop pot ser més explosiva amb aquesta inèrcia, mentrestant no paren d'escopir al cel i no tenen en compte la "llei de la gravetat"
0

envia el comentari