El PDeCAT vol forçar una votació sobre el referèndum al Congrés

Els independentistes volen votar sobre "un acord sobre la data, la pregunta i les condicions d'aplicació del resultat"
El coordinador dels diputats i senadors del PDeCat, Jordi Xuclà | Europa Press

 

 

El PDeCAT ha registrat una moció al Congrés per instar el Govern espanyol a pactar amb la Generalitat la celebració d'un "referèndum d'autodeterminació" a Catalunya. En aquesta negociació s'inclou la data, la pregunta i les condicions d'aplicació del resultat. La votació d'aquesta iniciativa tindrà lloc en el ple del Congrés la segona setmana de juny. Es tracta de la moció que l'antiga Convergència ha registrat com a conseqüència de la interpel·lació que el diputat Jordi Xuclà, coordinador dels parlamentaris del PDeCAT a Madrid, va dirigir dimecres passat la vicepresidenta de l'executiu espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría.

 

 

La iniciativa es registra poc abans que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, presenti dilluns en dependències de l'Ajuntament de Madrid l'última oferta de diàleg al Govern estatal per acordar la celebració d'un referèndum català amb garanties.


L'acte d'inici de la campanya del PDeCAT pel Sí al referèndum al TNC | Jordi Borràs

 

 

El Govern espanyol demana a Puigdemont anar al Congrés

 

Aquest mateix divendres, la vicepresidenta espanyola Sáenz de Santamaría ha convidat formalment Puigdemont a presentar la seva proposta al Congrés, perquè considera que és a les Corts Generals on s'ha d'"abordar una qüestió d'aquesta naturalesa" i amb totes les forces parlamentàries. Al seu entendre, "és la forma de debatre en una democràcia consolidada". El text que el PDeCAT vol votar en el ple del Congrés busca el suport de les forces independentistes i d'aquelles que donen suport a la celebració de la consulta.


En concret, es pretén instar el govern espanyol a acordar amb la Generalitat "la celebració d'un referèndum d'autodeterminació perquè els catalans es pronunciïn sobre el futur polític col·lectiu de Catalunya i que doni resposta a la demanda àmpliament majoritària de la societat catalana i del Parlament". I la moció afegeix que aquesta negociació "haurà de contemplar un acord sobre la data, la pregunta i les condicions d'aplicació del resultat".Comentaris
PAS A PAS
No ens distraguem massa . Centrem-nos: 1-Llei de Transitorietat Jurídica (juny). ANULADA 2-Control del Territori (juliol) CHIST . 3-Referèndum (setembre)QUIN ??. 4-Mobilització permanent (octubre) TA MARE HO FARA . 5-Proclamació de la República de Catalunya (novembre).BISKA !! 6-Negociació del repartiment d'actius i passius amb el govern espanyol (desembre). AL CHINO DE LA CANTONADA.
Puigdemont només ha d'acceptar la invitació, pUIGDEMONT NOMES.....NOMES....O REFERENDUM O REFERENDUM !1 aIXO ES DEMOCRACIA COLLONS !!
Puigdemont només ha d'acceptar la invitació del govern espanyol SI EL GOVERN ESPAÑYOL REALMENT TÉ VOLUNTAT DE NEGOCIAR EL REFERÈNDUM DEMOCRÀTIC QUE RECLAMA CATALUNYA
Bona idea per treure'ls la
disfressa a tota aquesta gent tan dialogant.
EN KOREA DEL NORTE LO HACEN MEJOR
PARA UN INDEPEN QUE ES LA DEMOCRACIA ?? MUY FACIL : O REFERENDUM O REFERENDUM Y A QUIEN NO LE GUSTE QUE SE PONGA HOJAS, ESTO ES DEMOCRACIA AL ESTILO INDEPEN ! jAAAAAAA
Embolicant la troca...
Perquè en lloc d'embolicar la troca amb votacions i conferències a Madrid, no dediquem els esforços en captar persones per el independentisme?.
POBRES INDEPEN
Iglesias anima Puigdemont a presentar el referèndum al Congrés : INDEPEN OS LAS ESTAN DANDO PR TODSA PARTES ZASCA ZASCA ZASCAAAAAAAA
BédeDéu
Au vinga, quines ganes de marejar la perdiu i perdre el temps! Si ja en sabem el resultat d'amar a pidolar al Congreso. Referèndum unilateral si cal i declaració d'independència si surt SÍ. Ja porto més de quranta anys volent marxar d'Espanya i n'estic fins als ous. Quin català amb dos dits de front vol romandre a Espanya? Si tot el que en rebem són perjudicis i maltracte. Hem de fer-ho bé i anar per feina, sense perdre el temps amb collonades. La llibertat ens espera si la volem.
Socio del Atleti de Madrid
El FCBarcelona ha de entrar en el sorteo de la liga temp 2017-2018 ?? lo digo por....No ens distraguem massa amb aquests intents patètics de que anem cap enrere. Centrem-nos: 1-Llei de Transitorietat Jurídica (juny). 2-Control del Territori (juliol). 3-Referèndum (setembre). 4-Mobilització permanent (octubre). 5-Proclamació de la República de Catalunya (novembre). 6-Negociació del repartiment d'actius i passius amb el govern espanyol (desembre).
Escrito en una servilleta de un bar en plena borrachera
1-Llei de Transitorietat Jurídica (juny). 2-Control del Territori (juliol). 3-Referèndum (setembre). 4-Mobilització permanent (octubre). 5-Proclamació de la República de Catalunya (novembre). 6-Negociació del repartiment d'actius i passius amb el govern espanyol (desembre).
Rafa
El tanto, que ens tornaran a aixecar la camisa......
duele verdad ??
Puigdemont no va al Congreso ni con la guardia detrás....éste sólo quiere pisar terreno amigo como el Ayuntamiento de Carmena o extranjero donde suelte el rollo y no lo entienda nadie. ¿Al Congreso donde le puedan contestar otros grupos políticos?...qué va, no tiene lo que hace falta para eso.
Joan
Caldria recordar al ‘Gobierno’ que l’Estat te el compromís de promoure l’exercici del Dret a de lliure determinació. Art. 1.3 d’aquí : http://www.boe.es/buscar/doc.php?id=BOE-A-1977-10733. El referèndum és la manera més pràctica de conèixer la voluntat de la població per establir-ne lliurement els condicionants polítics a que fa referència l’art. 1.1
toni
¿no es anticonstituciona? ¿ no deuria actuar la fiscalia contra saenz ?
69
Xucla pertany a Nova Convergència, corrent dins el PDeCAT, liderada per Germà Gordó, més proclius a peix al cove, i no tant a fer un nou Estat, ull viu, que no tothom al PDeCAT, es independentista de pedra picada.....ull viu amb las filtraciòns, i els Judes de torn.
Xuclar
demà m'afeitaras

envia el comentari