El PDeCAT demanarà explicacions a ERC per les gravacions a Bonvehí

Els exconvergents consideren la hipòtesi que la direcció republicana fes arribar les opinions de Bonvehí a El Diario amb la intenció de perjudicar-los
El coordinador organitzatiu del PDECat, David Bonvehí, en roda de premsa a la seu nacional del partit | ACN

 

Crisi de grans proporcions entre els dos partits del Govern. La direcció del PDeCAT té "sospites fundades", segons ha pogut saber El Món,  que la conversa en la qual David Bonvehí al·ludia a un hipotètic "candidat autonomista" podria haver estat gravada des d'una taula pròxima dins del restaurant de Manresa on es produïa el diàleg. Allà hi dinaven, el passat 31 de març, dos membres destacats d'ERC al Bages, Mireia Estefanell i Pere Culell -tal i com ha avançat Quico Sallés a La Vanguàrdia- que eren coneguts pel propi Bonvehí.

 

Al PDeCAT asseguren que és audible "almenys en dues ocasions" el nom d'Oriol Junqueras, a qui els que fan la gravació haurien decidit fer-ne arribar el contingut. Els exconvergents es plantegen demanar explicacions públiques "demà mateix" a ERC, com a possibles autors d'una mabiobra que, òbviament, seria difícilment compatible amb la confiança necessària en una coalició parlamentària i de govern com la que representen les sigles encara vigents de Junts pel Sí.




Comentaris
nasi
El que no poden combatre el Estat Espanyol a Catalunya, els propis Catalans destruiran tot el que es fet, i no parlo de aquets catalans españolistas, parlo del Catalans que nomes volen el Poder, siguin uns o altres, sigui ERC i PDCAT, si em demostren aixo votare CUP, al menys son coherents amb els seus ideals per Cataluña.
7
Junqueres
Digueu-me a partir d'ara mossèn sapastre, que no crec que pugui ja governar aquest país...
18
Albert
Molt be, si senyor, a barallarse com nens i mentrestant el govern epañol supercontent. Aixi es fa, molt be.
0
Prou!
Farts del PDECAT com acusa a ERC dels seus dubtes sobre l'autonomisme. Abans Conesa i ara Bonvehí... Quin partit... Però ara prou de partidismes i a totes a pel referèndum!
3
JFK
El PDeCAT s'equivoca, està fent el mateix que feia el ministre Fernández Díaz amb les gravacions de l'Operació Catalunya. El problema no és que es difongui la gravació, el problema és el contingut de la mateixa.
3
Id
Idiotes: ho corquen des de dins. No us ho perdonarem.
0
Josep Olot
Començo a pensar que aquests ja no saben què fer per no convocar el referèndum. Ara una "baralleta" entre els dos partits? No us mereixeu la gent que us està donant suport, no teniu vergonya!
1
qué vergüenza
No sólo hacéis el ridículo por el mundo sino también en España y en Cataluña. Razón: porque sois tramposos y mediocres. Todo esto a mí me ha hecho reir muchísimo pero la vergüenza está ahogando la risa.
18
Catalunya 427
Que no demanin explicacions, que ho deixin córrer, mes els hi val que tots intentem oblidar-ho. El que ens cal es unitat i mes silenci.
0
Racs
Jo recordo unes discussions terribles amb el meu germà abans de constituir-se junts pel sí. Jo defensant que havien d'anar per separat i ell que havien d'anar junts. S'ha demostrat que jo tenia raó. Si haguessin anat separats haurien tret mes escons, no haguessin necessitat la CUP i ara si se les foressin no seria deslleialtat. Això anirà a més i a Madrid i a can Godó fregant-se les mans.
4
Jordi
Heu de saber que jo he votat JxSi, però que si descarrileu el procés per motius parditistes, a les properes eleccions autonòmiques penso votar C´s i que us donin a tots ben fort. El procés l'estem empenyent els ciutadans. Espero que no el feu malbé els polítics...
21
Mira
.. llavors no és tan estrany que Bonvehí parli d'autonomisme perquè, si és cert que els socis han gravat i filtrat, és evident que no anem enlloc. Vejam que diu el President. Jo només em fio de Puigdemont, de Boya, de Forcadell i de Munté, i poca cosa més. Els demés que se'n vagin a casa. Mare meva, quina colla.
12
almogaver.cat
No companys no és d'ERC la gravació, sinó d'un Malveí i filtrada expressament. Anem a pams. Aquí a Catalunya es diu candidats autonòmics? Semble més bé vocabulari foraster i gent contraria als interessos de Catalunya. Millor que els judes apareguin ara; ara que tenim temps per depurar Més endavant, aquest estat greu, aquesta (per mi) cuinada comèdia. Ara, còmodament sense presses però tampoc aturar-nos, tenim temps per netejar el camp de males herbes.
2
Ostres
Pot ser que ERC hagi fet les gravacions i les hagi difós. Però no us confongueu, ERC no us perjudica aquí, qui es perjudica sou vosaltres mateixos.
2
Josep Pagès i Canaletade Cardedeu
JO Diria quels del ..PDECAT osigui els de Convergencia C.I.U. Estan MOLT MOLT NERVIOSOS Veuen ENEMICS PER TOT ARREU..ha ha ha Aixoes diu ATAC DE BANYES je je je ..TENEN POR Quels de E.R.C. els abandonin i es quedin sols i perdin vots ..Sense E.R.C. VEUREN EL AUTENTIC SUPORT QUE TINDRAN ELS DE JORDI PUJOL I ARTUR MAS I PUIGDEMONT he SI SE ACABA EL PROCÉS SE ACABARA EL PDECAT de aqui els nervis que tenen
8
marededeusinyor!!!
Còm son aquesta nova colla de corruptgents! No han trobat millors mandos per renovar el partit? Entre la nena Pascal marcant paquet continuament i el nen Bonvehí no se pas quí té menys llums. En lloc de demanar perdó, seguiran exigint "unitat", quan volen dir jo mano i tu obeeixes com va fer el poc honorable Mas, trencant la paraula després del 9N d'eleccions inmediates i amb llistes separades. Canviar el nom, la seu i el logo, no és una refundació.. La puta i la ramoneta ha tornat.
9
Matar al missatger
Les declaracions les ha fet el n°2 del partit sense nom, no ERC. Madureu, només les criatures negan l'evidencia i acusan de la falta al que seu al costat. Sou un partit mort per mèrits propis.
7
Jordi
Seble criatures,i desanimeu a tota la gent independstistes.
1
Malhauradment el Petdegat no té credibilitat.
Les declaracions de Bonvei son grotesques i ara a sibre acusant a ERC....
2
Pitxolí
No fa gaire vaig llegir en un digital -no recordo quin- que la vicepres. Soraya havia dit que Junqueras no era independentista. Li van contestar que estava equivocada. Doncs jo no tinc clar que ho estigui, d'equivocada. No crec que tingui mal olfacte polític (això sense tenir en compte les converses entre ella i Junqueras, que només ella pot avaluar).
15
El problema
El problema no és només el contingut sinó l'ús que en fan els d'ERC. El problemes interns no s'han d'airejar. Malament tots dos, PDcat i ERC.
15
JordiP
EL que hauria de fer PDCat és fer rodar el cap del maehi aquest immediatament. Sense més judici ni deliberacions que les mínimament indispensables. La conspiració per la rendició i després apuntar-se al carro de l'enemic vencedor s'ha de suprimir d'arrel. Fóra els advenedissos. Ni número 2 ni número 1.000.
0
Teresa
Contra PDeCAT tot s'hi val. No és estrany que les gravacions les fessin dos regidors d'ERC de Manresa; a molts ajuntaments on CDC ha governat o governa hi ha un gran odi dins la seva ERC, és un odi covat de temps, són anti-anti, ara estan més calladets però el seu enemic no és Madrid, és CDC. Fa pocs anys el mandat de la cúpula era "venceu-los als jutjats", per això tantes denúncies. Es veu que són bons deixebles de la Camarga.
20
Otger Cataló
Deixeu-vos de collonades i aparqueu les diferències que ja hi haurà temps de barallar-nos quan siguem lliures. El Bonvehí no és cap mestre de la dialèctica que diguem però els qui ho varen gravar i donar a conèixer que emigrin al Sàhara; encara que, ben mirat, els sahrauís no en tenen cap culpa d'allotjar aquest tipus de passerells.
7
Quico
El PDeCAT l'ha ben cagat. Qui ho ha filtrat no importa, es el contingut. I ara a barallar-se amb ERC. Quins politics, la seva preocupació es mantenir el poder i la nòmina.
1
@Teresa
Corruptgent de pro, defensant l'indefensable i foten la culpa als companys de viatge obligats. Fàstic de putes i ramonetes!
2
Bernat C.
En tot això, lo que m'interessa és si Bonvehí ha dit el que ha sortit a la premsa i si al Pedecat li ha interessat esbombar-ho. Així, doncs a que juguen amb la independència ? A que juguen estant a JxSí ? A la puta i la ramoneta ? com sempre ? A rebentar el referèndum ?
1
Clara-d'abans
Jo demanaria explicacions al sr. Bonvehi : si amb aquests projectes que li han posat en evidencia considera que es pot mantenir la dignitat cap a la independència, considero que no té ni la més mínima ètica política i en comptes de denunciar, ell hauria de dimitir. Aquesta és la qüestió. El reste de folklore se'l pot estalviar.
0
69
Es evident que els autonomistes del corrent dins el PEDCat, Nova Convergencia liderat per Germá Gordô , s'estan moven per rebentar el proces i sortir de la lluita per la independencia que tant els incomoda, declaracións de Gordó, Conesa, Bonvehi, Vila i d'altres, en moments o llocs no apropiats, deixan molt clar que això de la independència els hi ve molt gros, i no te res a veure, que tinguin membres imputats i condemnats, ja que aquests uns s'han vist empesos per las majories als carrers a fet
0
Marcelramon
Otger Cataló ...saps que passa?..que si mai som un Estat lliure, els del PDECat, no estaránt ni a l'oposició, amb la manca de poder que això comporta, per tant hi ha un sector dins seu, (no dic tots) que hi veuen més negoci (pensem que viuen d'això), seguir en una autonomia, i explotar els seus "martirs", i plorar contra Espanya....i recuperar el peix al cove.
0

envia el comentari