El Parlament britànic dóna suport a la diada de Sant Jordi

Quatre diputats britànics presenten una moció a Westminster, i desitgen "a tot el món un bon Sant Jordi"
Moció de suport a Sant Jordi al Parlament britànic | ACN

 

Quatre diputats britànics han presentat una moció (Early Day Motion) a Westminster per donar suport a la tradicional celebració catalana del 23 d'abril. El text ha estat presentat pel diputat Jonathan Edwards, representant del partit Plaid Cymru a la Cambra dels Comuns. Dos parlamentaris més del partit gal·lès, la diputada Liz Saville Roberts i el diputat Hywel Williams, també hi han donat suport. Un dels altres diputats que ha signat a favor de la mateixa és el president del grup parlamentari sobre Catalunya a Westminster, George Kerevan. El text està obert al suport de tots els diputats britànics que ho desitgin. 

 

 

Segons la legislació britànica, les Early Day Motions, són mocions formals que es registren oficialment per a ser debatudes a la Cambra dels Comuns. No obstant això, moltes d'elles acaben sense ser debatudes. Els diputats britànics les presenten i signen de manera individual als partits als quals representen. El Parlament Britànic ha enregistrat darrerament diverses mocions relacionades amb Catalunya, el mes passat un grup de diputats de diferents formacions va signar una moció denunciant "les dures multes i inhabilitacions" imposades a Mas, Ortega i Rigau pel 9-N. 


El Parlament de Westminster, a Londres | ACN

 

 

Segons el text, el "Parlament dona suport a la gent de Catalunya a la celebració del Sant Jordi el 23 d'abril de 2017". Constata l'impacte internacional d'aquesta festivitat i posa com exemple els diversos actes que tindran lloc a Borough Market a London, amb motiu de la diada. La moció fa referència al nombre de llibres i roses que són venuts aquest dia a Catalunya i ressalta que, fora de Catalunya, es duran a terme més de 150 actes en 50 països diferents. "El Parlament Britànic desitja a tot el món un bon Sant Jordi" conclou.

 

 

La Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya al Regne Unit ha donat la benvinguda a la moció en favor del Sant Jordi. "La valoració és molt positiva ja que representa que la feina que estem fent des de la Delegació de Govern al Regne Unit i Irlanda per donar a conèixer la cultura catalana al Regne Unit dona els seus fruits.

 

 

Mai abans el Parlament Britànic havia fet una moció agraint i donant a conèixer un esdeveniment com la diada de Sant Jordi. Aquesta moció demostra que des de les delegacions treballem per donar a conèixer tots els àmbits relacionats amb Catalunya i en aquest cas hem aconseguit que la cultura i la tradició catalana sigui reconeguda per membres del Parlament de Westminster i això ens omple de satisfacció" ha dit el Delegat del Govern al Regne Unit, Sergi Marcen en declaracions al Món. 
Comentaris
Pintamonas
Ya es veu la diferencia. CATALUNYA EXPORTA ROSAS ¡ ¡ESPAÑA EXPORTA TOROS ! ! Con solo pensar en esto, ya se va que somos diferentes
1
Bona feina
i millor Sant Jordi.
1
Pau
Por favor, no politicéis esto también. Sant Jordi es la verdadera diada de todos los catalanes, no os la apropiéis con asquerosas motivaciones nacionalistas.
19
Todo lo que tocan estos fanáticos...
... lo convierten en excrementos.
9
Estimat pau...
que et fas l'ofés amb una llengua no catalana. Primer de tot, respecta la nostra cultura, la nostra identitat i els nostres costums.
1
Gloriós, UK ens mira
Han signat exactament 4 diputats: Kerevan (com no) i tres del Plaid Cymru. O sigui, els de sempre.
2
Pau
Respecto la cultura, la identidad, y las costumbres catalanas. Porque son los míos. Insisto: Cataluña no es la región monolítica, excluyente y apestosa con la soñáis los nacionalistas. Catlauña es rica, multicultural y llena de matices. Hacéis el idiota al quedaros con la sardana y el desquiciado Prat de la Riba, renunciando a todo lo demas. Empequeñecéis Cataluña a algo rural, intransigente y repulsivo. Que Jaume I os perdone el daño irreparable que estáis causando.
8
jeronimo
Cataluña "exporta" al resto de España más del doble que al resto del mundo. Y el resto de España exporta solo un 3% a Cataluña del total de sus exportaciones globales. A ver quien depende más de quien.
0

envia el comentari