El moviment Lliures es convertirà en un nou partit

Aquest pas no significa que concorrin a una possibles eleccions anticipades
Líder del moviment Lliures i exdiputat de CDC, Antoni Fernández Teixidó | Europa Press

 

 

Lliures, el moviment de liberals no independentistes liderat per l'exdiputat de CDC Antoni Fernández Teixidó i l'exdiputat d'Unió Roger Montañola, es convertirà en partit polític i preveu celebrar el seu congrés fundacional aquest any.

 


Així ho han explicat fonts de Lliures a Europa Press, a l'espera que se certifiqui en la conferència preliminar que celebraran el dijous a les 18.30 hores a l'auditori de l'edifici Vèrtex de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

 

Al desembre de 2016, Fernández Teixidó i Montañola, com a membres del comitè promotor del moviment, ja van explicar que durant els primers mesos d'aquest any anunciarien si es convertien en un partit, i en aquest cas hauran de celebrar un congrés fundacional que posi les bases ideològiques, estratègiques i de lideratge de la futura formació.

 


Està previst que assisteixin mig miler de persones a la conferència, començant pels impulsors de Lliures - equivalent al comitè de direcció del moviment - ; el centenar del grup promotor; entre 60 i 80 joves del grup 'seminar', i unes 200 més que s'han implicat en la seva engegada.

 

Les citades fonts destaquen que la decisió de convertir-se en partit no significa que concorrin a unes possibles eleccions anticipades en cas que no es pugui fer el referèndum.

 

Al desembre ja van anunciar que durant els primers mesos d'aquest any anunciarien si es convertien en partit, acte en el qual Fernández Teixidó va explicar que les seves previsions passaven per la possibilitat que es convoquessin eleccions anticipades a la tardor, i fins i tot va vaticinar que serà el vicepresident i líder d'ERC, Oriol Junqueras, el que decidirà quan al moment en què vegi més afeblit al PDeCAT i en funció del grau de progrés del nou partit dels 'comuns'.

 

Els inicis

 

El moviment, que es va començar a forjar a mitjan 2016, defensa ideals liberals i humanistes en el terreny ideològic, i creu que el debat polític català ha arribat a una situació crítica per les posicions "maximalistes entre l'unionisme i l'independentisme".

 

Consideren que el debat del procés sobiranista a Catalunya es troba en un "carreró sense sortida" i que la solució passa per que governin altres forces que apostin per la negociació i l'acord.

 

També argumenten que la seva ànima liberal els diferencia del conservadorisme de PP i d'Unió, encara que admeten que en aquests partits i en l'antiga CDC pugues haver-hi qui se senti atret pel "catalanisme pràctic que propugnen, però lluny del peix al cove" - expressió amb la qual es va conèixer l'assoliment de competències per a Catalunya durant els governs de Jordi Pujol.Comentaris
Villarroel
Lliures de qui? Dels catalans? Podrán fer tandem amb els comuns i ciudadanos ...
jo prefereixo...
...Un altre partit que porti de nom LLIURES D'ESPANYA
OUCH!!!
I no s´hi presenta aquell que li poden més les tetes que les carretes!!!
Memòria històrica
Ex-diputat al Parlamentde CDC, però també ex-diputat a Madrid pel partit sucursalista de Suarez del 1986 al 1993. I encara anteriorment fou de la Lliga Comunista una escissió de la LCR.
curiós
Es molt curiós, em refereixo a la foto on apareix Antoni Fernández Teixidó i a sota, a mà dreta, sobre una pila de llibres, una petita escultura... És intencional? Publi subliminal??
Pep
Catalans renegats.
Ramon
El Fernadez Teixidor es un vividor. Esperem que li passi com a en Duran. Els catalans ja hem deixat de ser imbècils.
Observer
Teixidó, un verdadero oportunista. Surgió de un grupúsculo trostkysta de extrema izquierda y de ahi ha ido evolucionando hacia la derecha neoliberal, todo un hito de coherencia. En toda su trayectoria, ha vivido de la politica y pretende seguir haciendolo. No ofrecen nada, solo buscan su poltrona.
Flama
Poden juntar-se amb el Duran, ara PCS, ciutadants i PP s hauran de repartir els mateixos vots, pels independentistes seran sempre un traidors..
decebut de tot
No han aprés res? No se n'adonen que el catalanisme pujolista del "peix al cove" ha mort i ara la dialèctica política és entre catalanisme independentista o espanyolisme? Creuen que hi ha parèntesis en la Història? Ignorants!!!
Peret
No seria millor haver-li posat PEC (partit esclau català)?
a curios
nen ets molt bo, tens un ull clinic molt observador, si Sr. molt atinat, per cert diouen que volen pagar el deuta de Unio, com que son els mateixos
Jo
Compte amb Fernandez Teixido, va fotre a un munt de treballadors quan va ser conseller de CDC.
Arnau Desclot
Posa Trostky a la portada del llibre (foto de Fdez Teixidó)?
69
Aquests no es el partit de l'home de l'Arrimades? en Cima, ex-convergencia?, doncs podien ajudar a fer neteja al PDECAT, i fitxar al Gordó, al Vila i tots els autonomistes que encara hi han dins, però ull viu amb fitxar al Duran, o tenen els anys comptats com a partit....
ves per on....
...aquests d'aquest partit que es fan dir "lliures" volen ser DEPENDENTS d'un estat que ens maltracta...quina coherencia!!!....només treballen per no deixar la mamella, quins barruts!!!!
I La Caixa...
......us tornarà a pagar la festa?
Sebastià
Aquests van perdre una menjadora i ara en busquen una altre.
Lluïsa
Caram!!!! No parem de nous partits!!!!......L qüestió és aprofitar la política per viure BÉ.

envia el comentari