El Govern recorda Companys com a "paradigma de fins on pot arribar l'Estat per aturar-nos"

Els membres del Govern i els alts càrrecs s'adhereixen a un manifest polític de compromís amb la celebració del referèndum i d'aplicació del seu resultat
Foto de família al pati dels Tarongers pel compromís del Govern amb el referèndum | Jordi Borràs

 

 

Fotografia de família per escenificar, per enèsima vegada, la unitat en el full de ruta de la independència. Aquesta vegada, fotografia del Govern en ple, amb el suport d’un centenar d’alts càrrecs i la signatura d'un manifest polític –sense efectes jurídics- per refermar el compromís de l’executiu amb la celebració del referèndum. Un referèndum que encara no té data ni pregunta, i l’organització del qual ha provocat polèmiques, aparentment només mediàtiques, entre ERC i el PDeCAT. En total, gairebé 200 persones s'han fet la foto flanquejats per una senyera, entre el president, els consellers i els secretaris generals i directors generals de l'executiu de Carles Puigdemont. Una mostra de suport que vol donar a entendre que tot el Govern està compromès amb la celebració del referèndum, més enllà de qui acabi posant la seva signatura en paper. 

 

 

Els signants del manifest de 'Compromís amb el Referèndum' es fan "responsables d'aquesta tasca, ens comprometem a dur-la a terme i a aplicar-ne els resultats". "Ens comprometem a organitzar, convocar i celebrar un referèndum per donar resposta al mandat democràtic que hem rebut de la ciutadania". Per tant, es dóna per fet que la maquinària s'ha engegat i que comença el compte enrere.


Un moment de la intervenció del vicepresident Junqueras | Jordi Borràs

 

 

La directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs, ha llegit el manifest que han signat, un per un, els gairebé 200 membres del Govern de Carles Puigdemont. La Declaració de Compromís amb el Referèndum recorda que la història de la nació catalana ha estat marcada per la lluita de la llibertat, “un anhel que ha topat amb un marc legal –l’espanyol- que massa vegades ha topat amb la voluntat dels catalans, i massa sovint no s’ha resolt amb diàleg, sinó imposant la força de l’estat i menyspreant el poble català”. 

 

 

I en aquest sentit, el manifest recorda que “en totes aquestes circumstàncies, les autoritats catalanes han estat represaliades per part del govern espanyol. El passat més immediat ens recorda que tots els presidents de la Generalitat del segle XX van patir exili o presó per defensar les nostres llibertats, amb l’assassinat del president Companys com a paradigma de fins on està disposat a arribar el poder estatal per aturar la nostra voluntat”.  

 

En la seva intervenció, el vicepresident i conseller d’Economia, Oriol Junqueras, ha recordar que “el compromís amb la democràcia i les urnes, amb el referèndum, és de cadascú de nosaltres, però alhora compartit per tots”, i en aquest sentit, ha instat els presents a “jurar-nos conjuntament que entre tots farem que els catalans puguin celebrar aquest referèndum, que emana d’un mandat democràtic del Parlament i del conjunt de la nostra societat”. El vicepresident ha remarcat que “és en la coordinació de tots aquests agents on trobem la força necessària per fer real aquest referèndum, que és la concreció d’un mandat democràtic que els ciutadans de Catalunya ens han encomanat a tots nosaltres”. 

 

 

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha clos l’acte amb una breu intervenció, en què ha assenyalat que, “enfront d’amenaces de limitació de l’autogovern, responem amb determinació a preparar, a convocar i a celebrar el referèndum volgut per la immensa majoria dels catalans i catalanes”. Però Puigdemont també ha remarcat que aquesta preparació, convocatòria i celebració “no la fem a dues o quatre mans, sinó que són moltes les mans que l’organitzen, el convoquen i el celebren. El Govern és el vehicle per convocar a les urnes, exactament igual com ho fan totes les nacions democràtiques quan els arriba aquesta hora”.  Finalment, Puigdemont ha interpel·lat també els ciutadans no independentistes a participar-hi, assegurant que “aquesta majoria de catalans que vol el referèndum uneix gent que pensa molt diferent sobre el model de país i sobre la conveniència o no de ser un estat independent”.


El president de la Generalitat signa el manifest de compromís amb el referèndum | Jordi Borràs

 

 

L’acte simbòlic al pati dels Tarongers del Palau de la Generalitat arriba una setmana després que es conegués una gravació en què el número dos del PDeCAT, David Bonvehí, assegurava que el seu partit presentaria un “candidat autonomista”si el procés fracassava. Sense que encara es coneguin els responsables de la filtració a la premsa espanyola –el PDeCAT sosté que és ERC, però els republicans ho neguen-, i després que Bonvehí fes marxa enrere en l’amenaça de dur ERC a la fiscalia espanyola, els dos socis de Govern independentistes s’han donat, com a mínim, una treva per Sant Jordi.

 

 

Després d’aquesta festa, quedarà pendent de resoldre data i la pregunta, però també qui ha de signar el decret de convocatòria del referèndum, les ordres de comanda de les urnes o altres gestions logístiques, que podrien tenir implicacions judicials i acabar en inhabilitacions, i fins i tot en penes de presó, si es considerés malversació de fons públics. En tot cas, el PDeCAT i ERC han reiterat que el referèndum es farà, com a molt tard, a finals de setembre. Això sí, la via pactada amb l'Estat encara no es dóna per tancada. I en aquest cas, tampoc no hi ha una data límit fixada per renunciar definitivament a la via escocesa. Comentaris
sergisv
I la CUP, encara que no vulgui entrar en el govern, no pot mostrar també suport i unitat en aquest acte i formar part per fer pinya i demostrar encara més compromís com a partit i catalans? Que els partits unionistes no vulguin ho entenc, però d'ells ni fu ni fa en compromisos sino són manifestacions al carrer. Quan parlo de unionistes no incloc els CSQEP perquè ells volen coses molt rares
Fart de tanta comèdia
I demà, al Caixafòrum, en Santi Vila i la Soraya, a fer màrqueting amb sant Jordi. I tan amics. Avui desconnectem, demà anem de copes, avui tornem a desconnectar, demà-passat fem un soparillu... I anar fent.
una pregunta :
El Sr. Companys firmo penas de muerte ??
desconexio....??
Anem bé : estic llegin comentaris que ja es dubta de la desconexio !1 Jaaaaaaaaaaaaaaa!!! obriu els ulls !! Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!
Tot de cara a la galeria
Per convocar el referendum només serveixen les signatures del MHP i del conseller de Governació. Totes les altres firmes són irrellevants. Ja sabeu a què dos pollastres van a inhabilitar; als altres no els faran gens de cas.
sergisv
Jo vull la independència com tots els que la reclamen però amb alt i baixos que han aparegut sobre gravacions, diferencies polítiques entre els partits independentistes fa que et preguntis perquè tanta afirmació i no es veu més unitat que els unionistes com el PSC/PSEO C's i PP quan defensen i actuen en l'oposició contra al govern i el procés
Anem pas a pas pel bon camí
De moment ja ho confirma el millor senyal: la quantitat de trols, o un multi-trol molt enfeinat.
...
...Se vende pruses. año 2014, pocos quilómetros. Se ha intentado vender en el extranjero, pero nadie se ha interesado. Si el conductor no se lo quita de encima, tiene tantas multas que le impedirá seguir conduciendo ningún tipo de vehículo. Razón: junki.
Menuda referencia.
Y el promotor del golpe de estado, huyo como un cobarde de madrugada.
Foto final de curs dels Maristes
Per celebrar la propera convocatòria d'un referèndum a la Erdogan, que aquest si que és demòcrata i no els que no deixen votar secessions.
Soci ANC
Cal recordar que Lluís Companys va ser assassinat per ser President de la Generalitat. Únic cas a Europa. Volem votar! ll*ll
Jaaaaaaaa!!!!
El Companys esto lo solucionaria con un pim pam pum......
Susana Rodríguez-Vida
De cap manera és tot de cara a la galeria. Això avisa Espanya que, si inhabiliten la cúpula, i hi ha centenars darrere que ocuparan el seu lloc.
Sobira
Els espanyols han matat molts catalans a sang freda molts innocents morts a les mans dels borbons i el Franco sentencia de mort a la democràcia i confinament de molts catalans bombardeig de Barcelona per els italians de musolini Franco era aliat del eix del mal tard o d'hora es descobriran les foses de quants catalans han mort a mans dels espanyols Espanya ha signat moltes sentències de mort inclòs qun abans de morir el caudillo garrot a Puig antich i afusellament a Lluís companys als anys 40
300 anys intentant acabar amb els caalans
Amb la sentència de mort al president de Catalunya, Espanya va intentar executar políticament a tots els catalans
un senyor antic
Una respuesta a la pregunta: Franco firmo penas de muerte y mato sin firmarlas, empezando en su despacho, directamente a los militares que no se sumaban a su golpe de estado., el puebo catalan con Companys al frente se defendió.
Inadaptado
El golpista Companys fue justamente ajusticiado por España. Una y mil veces hay que repetirlo si es necesario, y más con los enemigos separatistas.
Narcís ( espanya no té dignitat, ni honor, ni amor propi, ni orgull, ni autoestimació .. si en tinguessin d'això deixarien Catalunya/ PPCC lliure tot deixant de delinqui'ns-e políticament, legal, moral, emocional i, què dir-ne, econòmica i .. el més fumut de tot és que mai se n'han amagat!)
Matar/ assassinar en M. Hble. Sr. Companys quan no treia cap a res i el cop d'estat s'hi sortí amb la seva .. fou simplement i llanera voler ' anihilar la nació catalana ' , tot plegat, " crim de lesa humanitat " i .. encara ens hi manen aquests ' violadors de territori '? PD: se'n diuen espanyols quan ho homologuen a ' ancha es Castilla ' i tururut!
Marcelramon
No ens han mort només a un president,.Pau Claris va ser enverinat, Macià tot i que ja era gran, tenia bona salud , i en quinze dies va emmalaltir i morir, es possible que també fos enverinat, Companys afusellat, Mas difamat perseguit calumniat, i segons un tal MAR del PP, necessitava un afusellament, ara si no la fan més grossa es perquè estem a Europa, però un suposadament incontrolat pot fer molt de mal, estiguem apunt per tot, i sabem respondre amb fermesa, coratge i dignitat, per Catalunya!!
69
El alzamiento nacional, lo encabezo el general Mola, no Franco, por delante de Franco habia los generales Mola, Sanjurjo, Queipo de Llano,...¿que ocurrio con todos ellos?...que ocurrio con Ramon Franco?..simplemente los hicieron desaparecer en accidentes muy sospechosos, para hacerse Franco con el mando de Caudillo, y dar así gusto a doña Pilar Polo...no sólo la represion franquista fue con los republicanos.
PEPON
que verguenza¡ cuanto teatro¡ y con nuestro dinero¡¡¡ No hay ninguna justificacion para que no hayan convocado ya , y dicho cual es la pregunta¡¡ TODO ES MENTRIA¡¡¡
@sergisv
Ja surt la hipocresia corruptgent! Després demaneu unitat als altres? Per alguns (els menys de fiar), unitat vol dir "jo mano i tu obeeixes". A les properes eleccions fareu menys escons qu'en Durán...
Marcelramon
@sergisv , Va per tu i per tots els que ignoren, el problema NO es els independentistes de cor que hi ha al PDeCAT, (que hi son), el problema es la corrent que tenen dins i que no combrega del tot amb la linia del partit, anomenada Nova Convergència i liderada per Germá Gordó, on hi ha gent que vol trencar JuntsXSi, i que son més autonomistes que independentistes, perquè no buscant entre aquesta gent, qui gràba i filtra sempre tot lo que es diu, encara que sigui a porta tancada?..EVIDENCIES.!!
I la Lloveras?
On està, amb la seva Associació de Càrrecs Electes?. La seva missió és anar rellevant als inhabilitats, detinguts, afusellats i tal i fer que tot l'aparell de la Generalitat, diputacions, municipis, etc. segueixi funcionant.
Marc-Antón
M'agraden força les fotos de grup amb un lema com el que les motiva. I encara m'agrada més que hi hagin escrits més endavant que els hi facin mal de ventre veient-les, doncs: tururut violes !

envia el comentari