El Govern presenta el sistema de vinyeta per eliminar les barreres dels peatges catalans

El model actual se substituiria per una tarifa plana per als vehicles matriculats a Catalunya amb un preu d'entre 40 i 110 euros
Un peatge | ACN

 

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha exposat aquest dilluns al Grup de Peatges els detalls del sistema de vinyeta que pretén eliminar les barreres a totes les vies d'alta capacitat de Catalunya. Després d'una trobada que ha reunit administracions locals, concessionàries, entitats civils i grups parlamentaris, Rull ha afirmat que "el model actual és ineficient i desequilibrat en tots els ordres. Paguem més peatges que la resta de l'Estat, unes comarques paguen més que altres i els terminis de fi de les concessions no són homogenis".


Davant d'això, el conseller ha apostat per "una agenda modernitzadora" del finançament de les autopistes que acosti Catalunya als plantejaments de la UE. La vinyeta que proposa el Govern és un mecanisme de pagament temporal per ús que es desglossa en una tarifa plana per als conductors residents i en una taxa per als forans. 
Comentaris
SB
El que volem es deixar de pagar peatges. Ja n'hi ha prou!!!
0
Tramontana
Govern català!... si us plau, actueu amb més intel·ligència estratègica: Seria molt millor dir que si tenim la independència, amb els diners que trauríem de l'espoli fiscal d'españa, s'anul·larien tots els peatges de les autopistes, autovies,...
0
fu man txu
Ja era hora!!!! Pagar 40-50 euros/any per l´us indefinit de les autopistes catalanes em sembla raonable. Si us plau que Abertis no hi tingui res a veure. Ja hi ha guanyat prou. Que ho gestioni una empresa publica i si sobren diners que se inverteixin en area ecologia, social, educacio, etc. es a dir, que no vagin a parar a mans privades.
0
Alx
Ara que comencen a acabar... també la saben llarga!!!!!!
0
JordiP
Madrit s'oposa, obviament. No som Suïssa, obviament.
0

envia el comentari