El govern espanyol assistirà a la nova reunió del consorci del Palau per inculpar CDC

El portaveu Méndez de Vigo també ha ironitzat que "la moció de censura servirà per escoltar Pablo Iglesias fer propostes positives"
El portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo | ACN

 

El govern espanyol assistirà a la nova reunió que l'Ajuntament de Barcelona convocarà del Consorci del Palau de la Música. Això, segons ha explicat el Ministre de Cultura als periodistes després de la roda de premsa posterior al Consell de Ministres "si es convida a l'executiu espanyol". Méndez de Vigo ha negat "rotundament" que no "hi havia cap pacte entre el govern i el PDECat en relació a l'abstenció dels catalans al decret de l'estiba i la no assistència del seu ministeri a la reunió del consorci" i culpa de la no assistència "als serveis jurídics". El ministre també ha assegurat que "jo ni sabia que es feia aquesta reunió" però el que hi ha "és una batalla entre Ajuntament i Generalitat i dins els diferents socis del mateix govern català". Méndez de Vigo també ha dit que "la nostra assistència a la nova reunió convocada per Ada Colau variarà poc respecte al posicionament, per què l'informe jurídic d'ahir en què ens recomana no processar CDC s'ha elevat a definitiu". El ministre també recorda que en cas d'haver assistit a la reunió "el resultat hagués estat el mateix, ja que haguéssim quedat cinc a cinc i decanta el resultat el vot de qualitat de l'orfeó".

 

L'executiu també ha tret ferro a la moció de censura que Podemos ha registrat aquest matí al Congrés dels Diputats i pel portaveu del govern Iñigo Méndez de Vigo el debat de la moció de censura "servirà a Pablo Iglesias per fer propostes positives" de fet, ha ironitzat, "serà el primer cop que l'escoltarem fent propostes positives". Per Méndez de Vigo "a Espanya la moció de censura és una eina constructiva i un examen per a qui es presenta" a la vegada que ha lamentat que aquesta moció arribi "en la legislatura del diàleg, dels acords i els pactes" i en un moment, segons el portaveu espanyol, que "Espanya tira endavant".

 

Íñigo Méndez de Vigo també ha parlat de la data de la declaració de Mariano Rajoy, per videoconferència, com a testimoni en el cas Gürtel afirmant que "el jutge ha demanat a Rajoy quan li anava bé declarar i s'ha buscat una data que anés bé a tothom", recordant que "el PP col·laborarà en tot moment amb la justícia".

 


 

Els llibres de text catalans, sota sospita

El Ministre d'Educació, Cultura i Esports ha recordat que "el ministeri va instar a inspecció investigar les possibles pressions rebudes pels editors de llibres de text per part d'algunes comunitats autònomes". Segons Íñigo Méndez de Vigo "la competència resideix a les comunitats autònomes" i "quan tinguem l'informe que hem demanat, veurem quina és la situació i sabrem com hem d'actuar". Pel ministre "em preocupa que hi hagi falta de rigor o tergiversació de la història".
Comentaris
Hipòcrates
Ara que os han aprobat la reforma dels estibadors? Que rucs seriam els catalans si tornem a confiar en Madriz! Com a tard al setembre votarem i acatarem: 50%+1 = ADEU CASPAñA!
Avia
Valdria la pena que se sapiga lo dels estibadors el coneixer no fa mal
Karlus
Per aquests ocupants espanyols, la qüestió és tocarnos els collons als catalans
Sobira
Que es quedin a la seva terra i ni vinguin a incordiar independència d Espanya ja
Espanyistan
Tot el que sigui fotre els catalans, catalunya o convergencia no tenen cap problema i es donen molta pressa. Colla de miserables.

envia el comentari